reklama
Rudaaa90
Aktywna w BB
Odpoczywaj i czekam na wieścia u ginekologa to łatwiej, bo usg dopochwowe, tu przez brzuch, a zarodek jest pod kością miednicy, więc moze być ciężko, ale mam zero tkanki tłuszczowej w tym miejscu, więc może się uda uchwycic.
Z lekow biorę tylko euthyrox, bo w ciąży moja tarczyca chodzi na urlop chyba I zawsze mi tsh bardzo rosnie, oraz suphaston, bo mam krwiak, nie krwawi ani nic, ale jest. Więc leze, na ile mi moja dwójka domowych przedszkolaków pozwala i nie przemęczam się.
Rudaaa90
Aktywna w BB
Musisz być dobrej myśli! Trzymam mocno kciukiHej dziewczyny, mnie bedzie troche mniej bo nie wiem czy zostane. Wczoraj caly dzien krwawiłam, dzisiaj bylam na usg- jest pęcherzyk 10mm ale tez jest duzo krwi, mam zwiększyć progesteron i czekac-wizyta za tydzien w srode. Dzis i w piatek sprawdze dla siebie bete i progesteron czy rosnie czy spada. Jak rosnie to jest nadzieja ze walczy czuje sie dobrze, dzis tylko plamienie No ale ta krew musi jakos wylecieć wiec nie wiadomo co bedzie
o-lenka1704
Zaangażowana w BB
u mnie w pierwszej ciąży za plamienie odpowiadał krwiak i odklejenie kosmówki. Dostałam L4, duphaston i 3 tyg pokornie leżałam….i skończyło się wszystko szczęśliwie. Życzę Ci, żeby i w Twoim przypadku tak byłoHej dziewczyny, mnie bedzie troche mniej bo nie wiem czy zostane. Wczoraj caly dzien krwawiłam, dzisiaj bylam na usg- jest pęcherzyk 10mm ale tez jest duzo krwi, mam zwiększyć progesteron i czekac-wizyta za tydzien w srode. Dzis i w piatek sprawdze dla siebie bete i progesteron czy rosnie czy spada. Jak rosnie to jest nadzieja ze walczy czuje sie dobrze, dzis tylko plamienie No ale ta krew musi jakos wylecieć wiec nie wiadomo co bedzie
86MamaMag
Fanka BB :)
u mnie też nie planowana ciąża, mam 37 lat i już 3 dzieci szaleństwo jakieś,a to ja jem bez przerwy, kończę jesc i znów czuje się głodna. w kazdej ciazy tak samo. Poza tym to piersi tez czasem bola a czasem nie, i mam przytkany nos, to też u mnie charakterystyczne w ciazy. I tyle z objawów.
Ogólnie w mojej rodzinie jakoś tak spokojnie podchodzi się do ciazy. Emocje to były, jak zrobilam test, bo ciaza nieplanowana, ja mam 40 lat i na koniec wrzesnia przeprowadzamy się ponad 300 km od domu. Myslalam, że mi serce wyskoczy z klatki, jak się druga krecha pojawiła.
A w ogóle to dziś mi detektor tętna przychodzi, spróbuję znaleźć serduszko, choc jeszcze wcześnie i może się nie udać. Ale popróbuje. może sobie spraw, to bardzo uspokaja.
Na teście od razu jak szedł mocz pojawiły się 2 grube krechy to myślałam, że padnę
Magdzik9111
Dziewczyny dzidiaj jakiś kosmos u mnie, weszłam właśnie w 9 tydzień i jakaś tragedia mam takie mdłości okrutne że mi się płakać chce, cudem ugotowałam obiad... Ale. Miałam przy tym Chyba z 10 odruchów wymiotnych... Dobrze że mąż jest w domu bo nie byłabym w stanie dziecku nałożyć jedzenia...
Tłumaczę sobie ze to normalne ale nie przemawia to do mnie bo czuje się chyba gorzej niż w pierwszej ciąży
Tłumaczę sobie ze to normalne ale nie przemawia to do mnie bo czuje się chyba gorzej niż w pierwszej ciąży
Mimi94
o kurcze ale może to nie od maleństwa. Daj znać jak będziesz miała wyniki bety i proga. Bądźmy dobrej myśliHej dziewczyny, mnie bedzie troche mniej bo nie wiem czy zostane. Wczoraj caly dzien krwawiłam, dzisiaj bylam na usg- jest pęcherzyk 10mm ale tez jest duzo krwi, mam zwiększyć progesteron i czekac-wizyta za tydzien w srode. Dzis i w piatek sprawdze dla siebie bete i progesteron czy rosnie czy spada. Jak rosnie to jest nadzieja ze walczy czuje sie dobrze, dzis tylko plamienie No ale ta krew musi jakos wylecieć wiec nie wiadomo co bedzie
masz może krwiak? Czy nie wiadomo, skąd tw krew? Który masz dzien ciazy? Trzymaj się dzielnie Ty i dzidzia i dawaj znać, co u Ciebie.Hej dziewczyny, mnie bedzie troche mniej bo nie wiem czy zostane. Wczoraj caly dzien krwawiłam, dzisiaj bylam na usg- jest pęcherzyk 10mm ale tez jest duzo krwi, mam zwiększyć progesteron i czekac-wizyta za tydzien w srode. Dzis i w piatek sprawdze dla siebie bete i progesteron czy rosnie czy spada. Jak rosnie to jest nadzieja ze walczy czuje sie dobrze, dzis tylko plamienie No ale ta krew musi jakos wylecieć wiec nie wiadomo co bedzie
reklama
Wróciłam właśnie do domu z pierwszej wizyty.Dostałam skierowanie na betę + ogólne badania, więc pierwsze USG pewnie będzie prenatalne bo lekarz powiedział,że USG nie jest najważniejsze, najpierw musi być w systemie zapisana ciąża.Po badaniu ginekologicznym okazało się,że moja macica jest skierowana ku tyłowi dlatego ciężko było mu ocenić bo musiałby bardzo gnieść brzuch.+ Mam małą nadrzerkę,od razu pobrał wymaz.I w sumie to tyle.Nie mam teraz kasy na prywatne USG więc chyba nie będzie zdjęć fasolki . Zastanawiam się kiedy powiedzieć rodzinie.Dostałam jeszcze próbke prenatal uno bo skarżyłam się na mdłości i wymioty.Właśnie,macie jakieś pomysły co mogłabym jeść bo jest tragedia.Rano nawet zwykłą kajzerkę i jogurt naturalny..zaraz zwróciłam.Po lekarzu wstąpiliśmy na granitę to o dziwo weszła.Generalnie mogę tylko pić,każdy zapach mi przeszkadza a na samą myśl o jedzeniu mnie cofa a jestem strasznie głodna.Nie pamiętam żebym z synem miała aż tak ,więc cicha nadzieja na córeczkę wzrasta.Jeśli chodzi o zachcianki to w 1 ciąży za czekoladę dałabym się pokroićciekawe jak będzie teraz