reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

A ja mam pytanie do obecnych mam które maja/będą mieć jeszcze wózkowe dzieci w terminie porodu. Jakie macie plany odnośnie wózków? Zastanawiam się nad wózkiem bliźniaczym bo mój mlody, chociaż wszystko chce "sam" dlugo a trakcie spaceru nie pociągnie i nie wiem czy nie byłoby to najlepsze rozwiązanie, ale ceny tych wózków trochę zwalają mnie z nóg 🙈
U mnie będzie niecałe 2 lata różnicy i szczerze mówiąc nie wiem jak to rozegrać, po części liczę, że młoda zacznie chodzić i po prostu opękam na jeden wózek. Nie widzę jakoś kupować nowego wózka i to bliźniaczego na pół roku. Moja starsza córka jak skończyła 1,5 roku i nauczyła się dobrze chodzić to kompletnie odrzuciła wózek i potrafiła przejść, ba! Przebiec kilka kilometrów sama i nie narzekała. Zobaczę jak to będzie z młodszą i wtedy podejmę decyzję, ale zastanawiam się czy dopóki starsza nie jeździ w spacerówce a kolejne będzie malutkie nie kupić chusty. 🤷

O to tak jak ja ja 5+4 😄
U mnie niby 5+4 dzisiaj, ale czekam tylko na wizytę o 20. Mam nadzieję, że jeszcze z Wami zostanę ☺️

Jeszcze dzisiaj mamy o 16 szczepienie z malutką, starsza dopiero na jesień może. 😩

reklama
U mnie będzie niecałe 2 lata różnicy i szczerze mówiąc nie wiem jak to rozegrać, po części liczę, że młoda zacznie chodzić i po prostu opękam na jeden wózek. Nie widzę jakoś kupować nowego wózka i to bliźniaczego na pół roku. Moja starsza córka jak skończyła 1,5 roku i nauczyła się dobrze chodzić to kompletnie odrzuciła wózek i potrafiła przejść, ba! Przebiec kilka kilometrów sama i nie narzekała. Zobaczę jak to będzie z młodszą i wtedy podejmę decyzję, ale zastanawiam się czy dopóki starsza nie jeździ w spacerówce a kolejne będzie malutkie nie kupić chusty. 🤷

U mnie niby 5+4 dzisiaj, ale czekam tylko na wizytę o 20. Mam nadzieję, że jeszcze z Wami zostanę ☺️

Jeszcze dzisiaj mamy o 16 szczepienie z malutką, starsza dopiero na jesień może. 😩
ja też idę na kontrolę dopiero 18.08
Narazie nic nie kontrolowałam poza beta ostatni raz w sobotę.

Zobaczymy.

No ja wczoraj robiłam betę. Jest niby 12.416 a i tak się schizuję. Jeszcze dzisiaj coś nieprzyjemnie mnie kłuje podbrzusze, jakby w okolicy prawego jajnika.
Ja też miewam kłujące bóle w okolicy prawego jajnika. Okazuje się, że z tego jajnika była owulacja i dość spore jest w nim ciałko żółte, które wykonuje teraz wzmożoną pracę i może się to manifestować w postaci takiego bólu.

Mam nadzieję, że to normalne, jednak w pierwszym trymestrze mam 2 checkpointy. Jeden jest do 7 tygodnia, drugi w 13 tygodniu. Dopiero później schodzi ze mnie trochę ciśnienie i przestaje tak wszystkie dolegliwości kojarzyć z poronieniem.

Jeśli wszystko będzie dobrze to mam nadzieję szybko poczuć ruchy, w drugiej ciąży poczułam jakoś w 15 tygodniu. To mnie uspokaja, chociaż zdarzają się chwilę, że wtedy mnie zastanawia czy nie przestało się ruszać.

A robiłyście już te podstawowe badania hiv, kila morfologia tsh itp. Itd.? Ja właśnie dziś zrobiłam bo jutro mam wizytę pierwsza u ginka to chcialam mieć jiz jakieś podstawy poza beta 🤭

Mam nadzieję, że to normalne, jednak w pierwszym trymestrze mam 2 checkpointy. Jeden jest do 7 tygodnia, drugi w 13 tygodniu. Dopiero później schodzi ze mnie trochę ciśnienie i przestaje tak wszystkie dolegliwości kojarzyć z poronieniem.

Jeśli wszystko będzie dobrze to mam nadzieję szybko poczuć ruchy, w drugiej ciąży poczułam jakoś w 15 tygodniu. To mnie uspokaja, chociaż zdarzają się chwilę, że wtedy mnie zastanawia czy nie przestało się ruszać.
Wszystkie się tak tutaj schizujemy od bety minął tydzień i juz jestem przerażona że nie wiem co słychać u tej małej istotki, pocieszam się ze skoro nie mam plamienia i silnych boli to może jest oki🤦‍♀️ musimy wytrwać 🥺

reklama
Ja szczerze mówiąc podchodzę do tego bardzo oschle. Bardzo wręcz obojętnie.
Balansuje między brakiem nadziei a nie robieniem sobie zbytniej nadziei.

Ale po 4 poronieniach się inaczej nie da. Bo czemu nagle miałoby być ok.
Wcześniej się napalalam a później cierpiałam okropnie.
Może teraz mnie to trochę uchroni w razie czego.

Do góry