reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

Cześć dziewczyny byłam dzisiaj na wizycie.
Jestem w 7t1d według USG. Pięknie rośnie serduszko bije ❤️ jedyne co to nie dała mi posłuchać bo podobno za wcześnie i lepiej nie ryzykować. Założyła kartę ciąży i wysłała na zwolnienie.
Teraz czekamy na kolejną wizytę za dłuuuuugie 3 tygodnie, nie wiem jak ja wytrzymam 😂

reklama
Cześć dziewczyny byłam dzisiaj na wizycie.
Jestem w 7t1d według USG. Pięknie rośnie serduszko bije ❤️ jedyne co to nie dała mi posłuchać bo podobno za wcześnie i lepiej nie ryzykować. Założyła kartę ciąży i wysłała na zwolnienie.
Teraz czekamy na kolejną wizytę za dłuuuuugie 3 tygodnie, nie wiem jak ja wytrzymam 😂
Super, ale fajnie. 🩷 na kiedy masz termin? Chyba na marzec się załapiesz? :) ja idę jutro na 8, będzie 5+3. Liczę, że uda się już dojrzeć serduszko.

Czy wy już wszystkie jesteście po pierwszych wizytach? Czy tylko ja stwierdziłam ze zaczekam z ginekologiem jeszcze 2 tygodnie? 🙈
Ja idę 31.08 to będzie jakoś 8+2
Ja dopiero będę się umawiać, myślę że na przyszły tydzień, bo po cichu liczę że już coś będzie:) teraz jestem 4+1

Z ciekawości - kiedy mówicie rodzicom o ciąży? Jak mi potwierdzą to na bank nie wytrzymam do 12 tygodnia 😅
Ja powiedziałam rodzicom od razu jak dostałam badania krwi czyli w 4 tc, rodzicom chłopaka teraz w niedzielę powiedzieliśmy i w pracy powiedziałam jednemu przełożonemu bo pracuje w sklepie a z zawrotami głowy wolałam zeby jednak ktoś wiedział, reszcie przyjaciołom i w pracy powiemy po pierwszej wizycie

Dziewczyny mam rozkine.. moja ginekolog powiedziała żebym brała witaminę d i kupiłam w aptece zwykłą witaminę d ale na pudełku jest napisane że produkt nie jest przeznaczony dla kobiet w ciąży ..i nie wiem teraz czy brać te tabletki czy nie 🤷

Ja w pierwszej przytyłam 20kg w drugiej 9kg, ale też waga wyjściowa była większa 🤷 z drugiej strony jakoś się nie przejmuje, po porodzie i tak wracałam do wagi sprzed ciąży.
Ja w pierwszej 30 i przez moje hashi 2 lata wracałam do normalności 🙈 ale wtedy pozwalam sobie na dużo, w drugiej bylam już mądrzejsza i przytyłam tylko 15, ale też chwile zajęło mi zrzucenie :/
mój mąż jest baran 🫣 nie wiesz co mówisz. 🤣😂 Toż to taki trudny charakter jest że szok. 😂 poprzednia ciążę gdyby się udala miałam rodzic teraz we wrzesniu prawie w moje urodziny. Teraz mam termin w męża urodziny dokładnie 🤣😂
Dokładnie! Mój mąż też baran, ja byk więc czasem jest niewesoło 😅

O ale nas przybyło już na tej grupie 😍radosny ten kwiecień będzie 😍 a ja dostałam wieczornych bóli pleców 🤦‍♀️ ogólnie mam zniszczony dość więc pewnie ciąża mu swoje dołoży 😔
Łącze się! Mój kręgosłup też już daje o sobie znać, ponarzekamy razem 😂
Dziewczyny mam rozkine.. moja ginekolog powiedziała żebym brała witaminę d i kupiłam w aptece zwykłą witaminę d ale na pudełku jest napisane że produkt nie jest przeznaczony dla kobiet w ciąży ..i nie wiem teraz czy brać te tabletki czy nie 🤷
Hm, ale masz niedobór czy kazała Ci brać tylko witaminę d? Ja 3 raz z rzędu nawet nie pytając lekarza w ciąży biorę prenatal uno, później przechodzę na duo. Tam jest zalecana dawka wit d czyli 2000 j.m. plus inne ważne pierwiastki i witaminy no i oczywiście kwas foliowy. Generalnie dużo firm zabezpiecza się w ten sposób na różnego rodzaju suplementach, ponieważ nie prowadzą badań na ciężarnych. Możesz zobaczyć jeszcze na witaminę D z przeznaczeniem dla dzieci, tam nie powinno być takich przeciwwskazań:)

Dzien dobry wszystkim!
Życzę wam dobrego dnia i pięknych wyników jeżeli ktoś idzie dzisiaj na bete tak jak ja 😅
W nocy znowu nie mogłam spać 🙈 mam nadzieję że to tylko chwilowe i nie będzie tak przez całą ciążę 🙈

reklama
Witam się i ja 😊 według om dzisiaj 5+6, na pokładzie 2-latka, byłam już u lekarza po leki, a przy okazji zobaczyłam prawidłowy pęcherzyk z zarodkiem, kolejna wizyta 24.08 w 8+0 😏 z dotychczasowych objawów, to senność, senność i od kilku dni mdłości, więc beta i progesteron pewnie szaleją 🤣

Do góry