reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Nie no, myślę, że u mnie to będzie coś ok 600-650 max 😂 ale trzymaj kciuki i dawaj znać jak wyjdą Twoje bliźniaki 😂
Błagam Cię nie strasz mnie 😂😂😂😂 ja nie mam w rodzinie bliźniaków. Ale fakt ta owu była jakaś masakrycznie bolesna. Może były dwa pęcherzyki... Gina przełożyłam ale dopiero na 18 sierpnia. Nie mam terminów na PZU w przyszłym tyg a nie chce płacić specjalnie ale chyba umrę z ciekawości 😂😂😂

Błagam Cię nie strasz mnie 😂😂😂😂 ja nie mam w rodzinie bliźniaków. Ale fakt ta owu była jakaś masakrycznie bolesna. Może były dwa pęcherzyki... Gina przełożyłam ale dopiero na 18 sierpnia. Nie mam terminów na PZU w przyszłym tyg a nie chce płacić specjalnie ale chyba umrę z ciekawości 😂😂😂
Mi się kiedyś marzyły bliźniaki, ale przez fakt, że mam już 2 córki to chyba bym aż tak zachwycona nie była. 😂 Moja koleżanka właśnie niedługo rodzi bliźniaki, chłopca i dziewczynkę.

Ja na przełomie 3 dni w tym cyklu miałam 2 razy ból jak na owulację, z dwóch jajników, ale nie sądzę, żeby to była podwójna owulacja. 😂
Ja właśnie się chyba umowie na 15 sierpnia, chodzę prywatnie niestety, bo mam złe doświadczenia z lekarzami na NFZ.

Mi się kiedyś marzyły bliźniaki, ale przez fakt, że mam już 2 córki to chyba bym aż tak zachwycona nie była. 😂 Moja koleżanka właśnie niedługo rodzi bliźniaki, chłopca i dziewczynkę.

Ja na przełomie 3 dni w tym cyklu miałam 2 razy ból jak na owulację, z dwóch jajników, ale nie sądzę, żeby to była podwójna owulacja. 😂
Ja właśnie się chyba umowie na 15 sierpnia, chodzę prywatnie niestety, bo mam złe doświadczenia z lekarzami na NFZ.
ja też mam złe doświadczenia na NFZ. Więc chodzę prywatnie ale mam wykupiony pakiet PZU przez co nie płacę za wizyty prywatne i badania. Duże ułatwienie bo prowadzę ciążę za darmo. Tylko prenatalne i nifty będę płacić.
Może uda mi się wyhaczyc jakiś termin w przyszłym tyg to się dowiem co i jak 😂 ale opcja bliźniaków mnie trochę przeraża. Toż to sajgon by był totalny 😂

ja też mam złe doświadczenia na NFZ. Więc chodzę prywatnie ale mam wykupiony pakiet PZU przez co nie płacę za wizyty prywatne i badania. Duże ułatwienie bo prowadzę ciążę za darmo. Tylko prenatalne i nifty będę płacić.
Może uda mi się wyhaczyc jakiś termin w przyszłym tyg to się dowiem co i jak 😂 ale opcja bliźniaków mnie trochę przeraża. Toż to sajgon by był totalny 😂
Zazdroszczę pakietu, ja z pracy mam luxmed, ale właśnie chyba nie łapie się w to prowadzenie ciąży. A niestety wizyta 250+wszystkie badania prywatnie to jest kupa kasy. :/ Zastanawiam się czy chociaż nie ogarnąć badań jakoś inaczej.

Zazdroszczę pakietu, ja z pracy mam luxmed, ale właśnie chyba nie łapie się w to prowadzenie ciąży. A niestety wizyta 250+wszystkie badania prywatnie to jest kupa kasy. :/ Zastanawiam się czy chociaż nie ogarnąć badań jakoś inaczej.
To ja mam wizyta 250, plus badania prywatnie, plus leki ok. 440-500 miesiecznie🙈🙈🙈 slyszalam, że kumulacja jest w eurojackpot🤣

Wogóle podobno duże bety są na dziewczynki.
Umarłabym z radości ❤️❤️
U mnie się w poprzedniej ciąży nie sprawdziło - w sensie miałam takie przyrosty 100-110% a dziewczynka :D za to teraz przyrost ponad 230%, zobaczymy czy się wpiszę w jakieś przewidywania 😂

Też bym leciała jeszcze gdzieś sprawdzić dobrostan tych bliźniąt, już ustalone 😂 Kiedyś miałam takie wielkie marzenie, ale córka w pierwszym roku taaaaaaakkkk mnie przeciorała - ledwo żyłam - że wizja dwójki jednocześnie to naprawdę wyczyn niesamowity 😂 choć pewnie wszystko się jakoś ogarnie „kwestia organizacji”🤣🤣🤣

reklama
Ja też wszystko prywatnie 🥹 z tym że w zeszłej ciąży na te pierwsze badania z krwi (toksoplazmoza, HCV, HIV itd) lekarz skierował mnie do swojego szpitala, jakoś tam można było w ramach funduszu. Ale myślę, że mogło się to teraz zmienić…
Prenatalne też z jakiegoś programu były refundowane, wiec jestem ciekawa jak tym razem.

Do góry