reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
Nie no, myślę, że u mnie to będzie coś ok 600-650 max 😂 ale trzymaj kciuki i dawaj znać jak wyjdą Twoje bliźniaki 😂
Błagam Cię nie strasz mnie 😂😂😂😂 ja nie mam w rodzinie bliźniaków. Ale fakt ta owu była jakaś masakrycznie bolesna. Może były dwa pęcherzyki... Gina przełożyłam ale dopiero na 18 sierpnia. Nie mam terminów na PZU w przyszłym tyg a nie chce płacić specjalnie ale chyba umrę z ciekawości 😂😂😂

Błagam Cię nie strasz mnie 😂😂😂😂 ja nie mam w rodzinie bliźniaków. Ale fakt ta owu była jakaś masakrycznie bolesna. Może były dwa pęcherzyki... Gina przełożyłam ale dopiero na 18 sierpnia. Nie mam terminów na PZU w przyszłym tyg a nie chce płacić specjalnie ale chyba umrę z ciekawości 😂😂😂
Mi się kiedyś marzyły bliźniaki, ale przez fakt, że mam już 2 córki to chyba bym aż tak zachwycona nie była. 😂 Moja koleżanka właśnie niedługo rodzi bliźniaki, chłopca i dziewczynkę.

Ja na przełomie 3 dni w tym cyklu miałam 2 razy ból jak na owulację, z dwóch jajników, ale nie sądzę, żeby to była podwójna owulacja. 😂
Ja właśnie się chyba umowie na 15 sierpnia, chodzę prywatnie niestety, bo mam złe doświadczenia z lekarzami na NFZ.

Mi się kiedyś marzyły bliźniaki, ale przez fakt, że mam już 2 córki to chyba bym aż tak zachwycona nie była. 😂 Moja koleżanka właśnie niedługo rodzi bliźniaki, chłopca i dziewczynkę.

Ja na przełomie 3 dni w tym cyklu miałam 2 razy ból jak na owulację, z dwóch jajników, ale nie sądzę, żeby to była podwójna owulacja. 😂
Ja właśnie się chyba umowie na 15 sierpnia, chodzę prywatnie niestety, bo mam złe doświadczenia z lekarzami na NFZ.
ja też mam złe doświadczenia na NFZ. Więc chodzę prywatnie ale mam wykupiony pakiet PZU przez co nie płacę za wizyty prywatne i badania. Duże ułatwienie bo prowadzę ciążę za darmo. Tylko prenatalne i nifty będę płacić.
Może uda mi się wyhaczyc jakiś termin w przyszłym tyg to się dowiem co i jak 😂 ale opcja bliźniaków mnie trochę przeraża. Toż to sajgon by był totalny 😂

ja też mam złe doświadczenia na NFZ. Więc chodzę prywatnie ale mam wykupiony pakiet PZU przez co nie płacę za wizyty prywatne i badania. Duże ułatwienie bo prowadzę ciążę za darmo. Tylko prenatalne i nifty będę płacić.
Może uda mi się wyhaczyc jakiś termin w przyszłym tyg to się dowiem co i jak 😂 ale opcja bliźniaków mnie trochę przeraża. Toż to sajgon by był totalny 😂
Zazdroszczę pakietu, ja z pracy mam luxmed, ale właśnie chyba nie łapie się w to prowadzenie ciąży. A niestety wizyta 250+wszystkie badania prywatnie to jest kupa kasy. :/ Zastanawiam się czy chociaż nie ogarnąć badań jakoś inaczej.

Zazdroszczę pakietu, ja z pracy mam luxmed, ale właśnie chyba nie łapie się w to prowadzenie ciąży. A niestety wizyta 250+wszystkie badania prywatnie to jest kupa kasy. :/ Zastanawiam się czy chociaż nie ogarnąć badań jakoś inaczej.
To ja mam wizyta 250, plus badania prywatnie, plus leki ok. 440-500 miesiecznie🙈🙈🙈 slyszalam, że kumulacja jest w eurojackpot🤣

Wogóle podobno duże bety są na dziewczynki.
Umarłabym z radości ❤️❤️
U mnie się w poprzedniej ciąży nie sprawdziło - w sensie miałam takie przyrosty 100-110% a dziewczynka :D za to teraz przyrost ponad 230%, zobaczymy czy się wpiszę w jakieś przewidywania 😂

Też bym leciała jeszcze gdzieś sprawdzić dobrostan tych bliźniąt, już ustalone 😂 Kiedyś miałam takie wielkie marzenie, ale córka w pierwszym roku taaaaaaakkkk mnie przeciorała - ledwo żyłam - że wizja dwójki jednocześnie to naprawdę wyczyn niesamowity 😂 choć pewnie wszystko się jakoś ogarnie „kwestia organizacji”🤣🤣🤣

reklama
Ja też wszystko prywatnie 🥹 z tym że w zeszłej ciąży na te pierwsze badania z krwi (toksoplazmoza, HCV, HIV itd) lekarz skierował mnie do swojego szpitala, jakoś tam można było w ramach funduszu. Ale myślę, że mogło się to teraz zmienić…
Prenatalne też z jakiegoś programu były refundowane, wiec jestem ciekawa jak tym razem.

Do góry