reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
O, to rzeczywiście ciężko obliczyć, kiedy idziesz na wizytę? Usg rozwieje wątpliwości co do wieku ciazy. :)
Jeszcze nie mam umówionej wizyty, bo mój doktorek za tydzień idzie na urlop, a później wolne terminy ma dopiero na wrzesień. Liczę, że coś się u niego zwolni jeszcze w sierpniu. Ewentualnie rozważam pójście na pierwszą wizytę do kogoś innego. Trochę jestem w kropce w tym momencie.

Tak, ona jest bardzo opiekuńcza, ale tym razem tak mi nagadala, że się na dobre przestraszyłam. Wydaje mi się, że gdyby nie znalazła pecherzyka w 5+0, to byłoby gorzej, ale w 4+3 to nie jest powód do paniki, tym bardziej, że w poprzednich ciążach mialam betę 3x wieksza, niż zakładała to norma dla danego tygodnia ciazy, czyli widocznie wysokie wartości są u mnie norma.
Kurcze a ja Pamiętam w tamtej ciąży na pierwszej wizycię byłam 6+4 i był sam. Pęcherzyk dopiero koło 7+5 zarodek z serduszkoem

Wróciłam właśnie z laboratorium. Robilam wyniki, bete i glukoze po obciążeniu. Mało tam pawia nie puściłam ale udało się 💪💪 czekam na wyniki. Od poprzedniej bety minęło trochę czasu, nie mialam możliwości zrobić jej po 48h i nie będzie to dziś do końca miarodajne pewnie, ale nie moglam się powstrzymac🙈🙈

Jak się czujecie? ❤️

Wróciłam właśnie z laboratorium. Robilam wyniki, bete i glukoze po obciążeniu. Mało tam pawia nie puściłam ale udało się 💪💪 czekam na wyniki. Od poprzedniej bety minęło trochę czasu, nie mialam możliwości zrobić jej po 48h i nie będzie to dziś do końca miarodajne pewnie, ale nie moglam się powstrzymac🙈🙈

Jak się czujecie? ❤️
trzymam kciuki za dobre wyniki 🤞🏻🤞🏻 miałam cukrzycę w pierwszej ciąży i jest trochę upierdliwa 😮‍💨
Mnie od wczoraj dopadło mega zmęczenie, dobrze, że pracuję na home office i mam przestój w projekcie to mogę całe dnie na kanapie leżeć 😅😅

Jeszcze nie mam umówionej wizyty, bo mój doktorek za tydzień idzie na urlop, a później wolne terminy ma dopiero na wrzesień. Liczę, że coś się u niego zwolni jeszcze w sierpniu. Ewentualnie rozważam pójście na pierwszą wizytę do kogoś innego. Trochę jestem w kropce w tym momencie.
Szła bym do innego. Moja ginka twierdzi, ze najważniejsze to uwidocznic pęcherzyk w macicy, mieć pewność, że nie ma ciazy pozamacicznej, później to już można przyjść dowolnie.

Jak się czujecie? ❤️
Ja w ogóle bety nie robię, bo to zwykle duzo stresu. 🤷‍♀️ ale trzymam kciuki za wyniki. Dlaczego robiłaś glukoze po obciążeniu? Mialas cukrzycę ciazowa wcześniej?

trzymam kciuki za dobre wyniki 🤞🏻🤞🏻 miałam cukrzycę w pierwszej ciąży i jest trochę upierdliwa 😮‍💨
Mnie od wczoraj dopadło mega zmęczenie, dobrze, że pracuję na home office i mam przestój w projekcie to mogę całe dnie na kanapie leżeć 😅😅
Ja od 3 godzin probuje się położyć na chwilę, ale moja domowe przedszkolaki ciagle czegoś potrzebują i nie dane mi odpocząć. A czuje się klapnięta. 😅

Ja od 3 godzin probuje się położyć na chwilę, ale moja domowe przedszkolaki ciagle czegoś potrzebują i nie dane mi odpocząć. A czuje się klapnięta. 😅
widziałam jak to jest, mamy wokoło trochę maluchów 😂😂 my jeszcze dzieci nie mamy, więc mam zamiar odpoczywać ile się da i korzystać ze spokoju :)

reklama
widziałam jak to jest, mamy wokoło trochę maluchów 😂😂 my jeszcze dzieci nie mamy, więc mam zamiar odpoczywać ile się da i korzystać ze spokoju :)
Jak mnie dopadnie zmęczenie to młoda idzie na drzemkę a starsza ogląda było sobie życie albo bajkę i mam chwilę, żeby przymknąć oko. 😂 Dobrze, że mój roczniak lubi spać i te 2-3 razy w ciągu dnia śpi, to może uda mi się przetrwać te kilka tygodni.

Do góry