O, to rzeczywiście ciężko obliczyć, kiedy idziesz na wizytę? Usg rozwieje wątpliwości co do wieku ciazy.Z terminu miesiączki wychodzi 5+0 ale cykle mam dosyć długie bo prawie 40 dniowe, więc ciąża zapewne jest młodsza.
reklama
Anna_30
Fanka BB :)
Jeszcze nie mam umówionej wizyty, bo mój doktorek za tydzień idzie na urlop, a później wolne terminy ma dopiero na wrzesień. Liczę, że coś się u niego zwolni jeszcze w sierpniu. Ewentualnie rozważam pójście na pierwszą wizytę do kogoś innego. Trochę jestem w kropce w tym momencie.O, to rzeczywiście ciężko obliczyć, kiedy idziesz na wizytę? Usg rozwieje wątpliwości co do wieku ciazy.
Magdzik9111
Kurcze a ja Pamiętam w tamtej ciąży na pierwszej wizycię byłam 6+4 i był sam. Pęcherzyk dopiero koło 7+5 zarodek z serduszkoemTak, ona jest bardzo opiekuńcza, ale tym razem tak mi nagadala, że się na dobre przestraszyłam. Wydaje mi się, że gdyby nie znalazła pecherzyka w 5+0, to byłoby gorzej, ale w 4+3 to nie jest powód do paniki, tym bardziej, że w poprzednich ciążach mialam betę 3x wieksza, niż zakładała to norma dla danego tygodnia ciazy, czyli widocznie wysokie wartości są u mnie norma.
Ariszka
Wróciłam właśnie z laboratorium. Robilam wyniki, bete i glukoze po obciążeniu. Mało tam pawia nie puściłam ale udało się czekam na wyniki. Od poprzedniej bety minęło trochę czasu, nie mialam możliwości zrobić jej po 48h i nie będzie to dziś do końca miarodajne pewnie, ale nie moglam się powstrzymac
Jak się czujecie?
Jak się czujecie?
Tralalala25
trzymam kciuki za dobre wyniki miałam cukrzycę w pierwszej ciąży i jest trochę upierdliwaWróciłam właśnie z laboratorium. Robilam wyniki, bete i glukoze po obciążeniu. Mało tam pawia nie puściłam ale udało się czekam na wyniki. Od poprzedniej bety minęło trochę czasu, nie mialam możliwości zrobić jej po 48h i nie będzie to dziś do końca miarodajne pewnie, ale nie moglam się powstrzymac
Jak się czujecie?
Mnie od wczoraj dopadło mega zmęczenie, dobrze, że pracuję na home office i mam przestój w projekcie to mogę całe dnie na kanapie leżeć
Szła bym do innego. Moja ginka twierdzi, ze najważniejsze to uwidocznic pęcherzyk w macicy, mieć pewność, że nie ma ciazy pozamacicznej, później to już można przyjść dowolnie.Jeszcze nie mam umówionej wizyty, bo mój doktorek za tydzień idzie na urlop, a później wolne terminy ma dopiero na wrzesień. Liczę, że coś się u niego zwolni jeszcze w sierpniu. Ewentualnie rozważam pójście na pierwszą wizytę do kogoś innego. Trochę jestem w kropce w tym momencie.
Ja w ogóle bety nie robię, bo to zwykle duzo stresu. ale trzymam kciuki za wyniki. Dlaczego robiłaś glukoze po obciążeniu? Mialas cukrzycę ciazowa wcześniej?Wróciłam właśnie z laboratorium. Robilam wyniki, bete i glukoze po obciążeniu. Mało tam pawia nie puściłam ale udało się czekam na wyniki. Od poprzedniej bety minęło trochę czasu, nie mialam możliwości zrobić jej po 48h i nie będzie to dziś do końca miarodajne pewnie, ale nie moglam się powstrzymac
Jak się czujecie?
Ja od 3 godzin probuje się położyć na chwilę, ale moja domowe przedszkolaki ciagle czegoś potrzebują i nie dane mi odpocząć. A czuje się klapnięta.trzymam kciuki za dobre wyniki miałam cukrzycę w pierwszej ciąży i jest trochę upierdliwa
Mnie od wczoraj dopadło mega zmęczenie, dobrze, że pracuję na home office i mam przestój w projekcie to mogę całe dnie na kanapie leżeć
Tralalala25
widziałam jak to jest, mamy wokoło trochę maluchów my jeszcze dzieci nie mamy, więc mam zamiar odpoczywać ile się da i korzystać ze spokojuJa od 3 godzin probuje się położyć na chwilę, ale moja domowe przedszkolaki ciagle czegoś potrzebują i nie dane mi odpocząć. A czuje się klapnięta.
reklama
Aleksandraan
Jak mnie dopadnie zmęczenie to młoda idzie na drzemkę a starsza ogląda było sobie życie albo bajkę i mam chwilę, żeby przymknąć oko. Dobrze, że mój roczniak lubi spać i te 2-3 razy w ciągu dnia śpi, to może uda mi się przetrwać te kilka tygodni.widziałam jak to jest, mamy wokoło trochę maluchów my jeszcze dzieci nie mamy, więc mam zamiar odpoczywać ile się da i korzystać ze spokoju