reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

reklama
O, to rzeczywiście ciężko obliczyć, kiedy idziesz na wizytę? Usg rozwieje wątpliwości co do wieku ciazy. :)
Jeszcze nie mam umówionej wizyty, bo mój doktorek za tydzień idzie na urlop, a później wolne terminy ma dopiero na wrzesień. Liczę, że coś się u niego zwolni jeszcze w sierpniu. Ewentualnie rozważam pójście na pierwszą wizytę do kogoś innego. Trochę jestem w kropce w tym momencie.

Tak, ona jest bardzo opiekuńcza, ale tym razem tak mi nagadala, że się na dobre przestraszyłam. Wydaje mi się, że gdyby nie znalazła pecherzyka w 5+0, to byłoby gorzej, ale w 4+3 to nie jest powód do paniki, tym bardziej, że w poprzednich ciążach mialam betę 3x wieksza, niż zakładała to norma dla danego tygodnia ciazy, czyli widocznie wysokie wartości są u mnie norma.
Kurcze a ja Pamiętam w tamtej ciąży na pierwszej wizycię byłam 6+4 i był sam. Pęcherzyk dopiero koło 7+5 zarodek z serduszkoem

Wróciłam właśnie z laboratorium. Robilam wyniki, bete i glukoze po obciążeniu. Mało tam pawia nie puściłam ale udało się 💪💪 czekam na wyniki. Od poprzedniej bety minęło trochę czasu, nie mialam możliwości zrobić jej po 48h i nie będzie to dziś do końca miarodajne pewnie, ale nie moglam się powstrzymac🙈🙈

Jak się czujecie? ❤️

Wróciłam właśnie z laboratorium. Robilam wyniki, bete i glukoze po obciążeniu. Mało tam pawia nie puściłam ale udało się 💪💪 czekam na wyniki. Od poprzedniej bety minęło trochę czasu, nie mialam możliwości zrobić jej po 48h i nie będzie to dziś do końca miarodajne pewnie, ale nie moglam się powstrzymac🙈🙈

Jak się czujecie? ❤️
trzymam kciuki za dobre wyniki 🤞🏻🤞🏻 miałam cukrzycę w pierwszej ciąży i jest trochę upierdliwa 😮‍💨
Mnie od wczoraj dopadło mega zmęczenie, dobrze, że pracuję na home office i mam przestój w projekcie to mogę całe dnie na kanapie leżeć 😅😅

Jeszcze nie mam umówionej wizyty, bo mój doktorek za tydzień idzie na urlop, a później wolne terminy ma dopiero na wrzesień. Liczę, że coś się u niego zwolni jeszcze w sierpniu. Ewentualnie rozważam pójście na pierwszą wizytę do kogoś innego. Trochę jestem w kropce w tym momencie.
Szła bym do innego. Moja ginka twierdzi, ze najważniejsze to uwidocznic pęcherzyk w macicy, mieć pewność, że nie ma ciazy pozamacicznej, później to już można przyjść dowolnie.

Jak się czujecie? ❤️
Ja w ogóle bety nie robię, bo to zwykle duzo stresu. 🤷‍♀️ ale trzymam kciuki za wyniki. Dlaczego robiłaś glukoze po obciążeniu? Mialas cukrzycę ciazowa wcześniej?

trzymam kciuki za dobre wyniki 🤞🏻🤞🏻 miałam cukrzycę w pierwszej ciąży i jest trochę upierdliwa 😮‍💨
Mnie od wczoraj dopadło mega zmęczenie, dobrze, że pracuję na home office i mam przestój w projekcie to mogę całe dnie na kanapie leżeć 😅😅
Ja od 3 godzin probuje się położyć na chwilę, ale moja domowe przedszkolaki ciagle czegoś potrzebują i nie dane mi odpocząć. A czuje się klapnięta. 😅

Ja od 3 godzin probuje się położyć na chwilę, ale moja domowe przedszkolaki ciagle czegoś potrzebują i nie dane mi odpocząć. A czuje się klapnięta. 😅
widziałam jak to jest, mamy wokoło trochę maluchów 😂😂 my jeszcze dzieci nie mamy, więc mam zamiar odpoczywać ile się da i korzystać ze spokoju :)

reklama
widziałam jak to jest, mamy wokoło trochę maluchów 😂😂 my jeszcze dzieci nie mamy, więc mam zamiar odpoczywać ile się da i korzystać ze spokoju :)
Jak mnie dopadnie zmęczenie to młoda idzie na drzemkę a starsza ogląda było sobie życie albo bajkę i mam chwilę, żeby przymknąć oko. 😂 Dobrze, że mój roczniak lubi spać i te 2-3 razy w ciągu dnia śpi, to może uda mi się przetrwać te kilka tygodni.

Do góry