reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2024

U mnie też bóle podbrzusza, wrażliwe piersi i senność. Ale mogłabym to przeoczyć, gdyby nie test ;) za to z dziwnych objawów, których nie miałam w poprzedniej ciąży, mam metaliczny posmak w ustach. Kompletnie nie słyszałam o takim objawie. Dopiero w internecie doczytałam jak szukałam co może być tego powodem 🙈

Moja wizyta zgodnie z datą od zapłodnienia będzie 6+0. Wcześnie. Nawet biłam się z myślami czy nie przełożyć. Ale w poprzedniej ciąży było już wszystko widać. Potem planuję wakacje, wiec mam cichą nadzieję, że wszystko będzie dobrze…
Mam chwilami tez ten posmak. Plus mega wzdęcia i takie przelewanie w brzuchu jak się odwracam z boku na bok. Nic mi się nie powtarza z poprzedniej ciazy🙈 totalnie inne doświadczenie.

reklama
Ja we wcześniejszych ciążach goniłam i spr co 48 godz. Ale co z tego, przyrosty były ok a ciąża zatrzymywała się pozniej.
Więc teraz spr po tygodniu czy rośnie i już nic nie robię tylko czekam na wizytę. Leki mam, obstawiona jestem nic więcej zrobić nie mogę :)
W sumie dobre podejście bo to prawda, nie możemy zrobić nic więcej poza braniem lekow I uważaniem na siebie. Rozumiem Cie, bo też miałam stratę (w 12 tyg.) Potem zdrowa córcia, potem 3 bio-chem. 🤦‍♀️

Ja ogolnie jestem tylko senna i piersi mnie bolą, a tak to wszystko na tą chwilę 👌.
Jeszcze wczoraj częściej odczuwałam jakieś tam ciągnięcia w podbrzuszu ale dziś już coraz rzadziej.
W którym tygodniu będziesz miała wizytę?Ja dopiero będę się umawiać ale planuje tak w 8 -9 tc.
Ja już jestem po pierwszej wizycie, bo potrzebuje na start leki, więc musialam isc zaraz po tescie. Kolejna mam 10 sierpnia, a to będzie 6+0.

U mnie też bóle podbrzusza, wrażliwe piersi i senność. Ale mogłabym to przeoczyć, gdyby nie test ;) za to z dziwnych objawów, których nie miałam w poprzedniej ciąży, mam metaliczny posmak w ustach. Kompletnie nie słyszałam o takim objawie. Dopiero w internecie doczytałam jak szukałam co może być tego powodem 🙈

Moja wizyta zgodnie z datą od zapłodnienia będzie 6+0. Wcześnie. Nawet biłam się z myślami czy nie przełożyć. Ale w poprzedniej ciąży było już wszystko widać. Potem planuję wakacje, wiec mam cichą nadzieję, że wszystko będzie dobrze…
Moja wizyta będzie 6+1 :) Zapisałam się dzisiaj na 16.08, a to jeszcze tyle czasu … Dzisiaj rano powtórzyłam test i już była gruba krecha .

Hejka!
Witam się z Wami serdecznie :)
U mnie termin gdzieś około 6.04 :)
Na pokładzie synek z maja 21'

Załączniki

• received_241861162087072.jpeg
    received_241861162087072.jpeg
    59,1 KB · Wyświetleń: 93
Ostatnia edycja:
Mam chwilami tez ten posmak. Plus mega wzdęcia i takie przelewanie w brzuchu jak się odwracam z boku na bok. Nic mi się nie powtarza z poprzedniej ciazy🙈 totalnie inne doświadczenie.
Może u nas inna płeć dzidziusia niż ostatnio🤣 hahah śmieję się, bo nie wierzę, żeby po objawach to stwierdzać🤪

Moja wizyta będzie 6+1 :) Zapisałam się dzisiaj na 16.08, a to jeszcze tyle czasu … Dzisiaj rano powtórzyłam test i już
Za wcześnie się dowiedziałyśmy po prostu 🙈🤪 Przeliczylam jeszcze raz i może jednak będzie u mnie jak u Ciebie 6+1.
Nie wiem idealnie co do dnia, kiedy była owulka.
U mnie wizyta 14/08 także tez podobnie. Bardzo długie dwa tygodnie przed nami 😅

Za wcześnie się dowiedziałyśmy po prostu 🙈🤪 Przeliczylam jeszcze raz i może jednak będzie u mnie jak u Ciebie 6+1.
Nie wiem idealnie co do dnia, kiedy była owulka.
U mnie wizyta 14/08 także tez podobnie. Bardzo długie dwa tygodnie przed nami 😅
Ja miałam niby objawy takie jak na okres , cały czas chodziłam z podpaską w torebce (zresztą mam ją cały czas 😅) i latałam do łazienki , bo wydawało mi się że to już . A jednak jak wczoraj szłam do apteki po testy to miałam jakieś dziwne przeczucie graniczące z pewnością , że zobaczę 2 kreski .

reklama
Do góry