reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
A czemu mialas wywolanie w 38 tyg?
Trafiłam na patologie z krwawieniem po wizycie u mojego gin, po dwóch dniach obserwacji, lekarz zaproponował indukcję, bo szyjka w zasadzie była gotowa na poród, 2cm rozwarcia i miękka, plus cukrzyca, tak na prawdę jakby mnie wypuścili to mogłabym wrócić za pare dni już z akcją...

Dziewczyny, tak mnie bolą ruchy dziecka, że nie mogę znaleźć sobie miejsca. Cyklicznie powtarza się to wieczorami i jest takie okropne, że naprawdę juz nie moge 😢 Krzyczę na męża za każde jego spojrzenie na mnie i każde słowo. Ogólnie czuje te ruchy bardzo nisko, przy samym pęcherzu, nie są to skurcze bo to jest praktycznie ciagly ból jakby mnie ktos tam na dole ściskał pecherz i tylko mocniej i mocniej, płakać mi się chce normalnie juz nie wiem co mam robić 😭😭😭😭

Dziewczyny, tak mnie bolą ruchy dziecka, że nie mogę znaleźć sobie miejsca. Cyklicznie powtarza się to wieczorami i jest takie okropne, że naprawdę juz nie moge 😢 Krzyczę na męża za każde jego spojrzenie na mnie i każde słowo. Ogólnie czuje te ruchy bardzo nisko, przy samym pęcherzu, nie są to skurcze bo to jest praktycznie ciagly ból jakby mnie ktos tam na dole ściskał pecherz i tylko mocniej i mocniej, płakać mi się chce normalnie juz nie wiem co mam robić 😭😭😭😭
Oj to może szykuje się do wyjścia powoli, ja strasznie nisko też czułam małą od 37 tyg, i szyjkę już miałam na 1,5 cm

Łącze sie w bólu. U nas od kilku dni wieczory są koszmarne. Mały się wypina przy żebrach tak ze aż skóra boli, a na dole mam wrażenie jakby mi ktoś igły wbijał.

Łącze sie w bólu. U nas od kilku dni wieczory są koszmarne. Mały się wypina przy żebrach tak ze aż skóra boli, a na dole mam wrażenie jakby mi ktoś igły wbijał.

Mam bardzo podobnie... Nie ciągle co prawda... Ale takie uczucie od środka tam na dole jakby ktoś szkole wbijal.. A na górze brzucha tak twardo czasami że az takie dziwne uczucie jakby...pieczenia...

U mnie to samo brzuch tak twardy ze szok bol od gory do dolu sikam co 5min.
Mam wrazrnie ze mi powoli wody wyciekaja ale zobacze w czwartek wizyta mam nadzieje ze mnie juz tam zostawia i beda wywolywac. Chociaz do terminu jeszcze sa 2 tyg. Ale u mnie to standard ze rodze w 38tyg. Takze mam nadzieje a jednoczesnie strach przed tym bolem [emoji85]

Wiecie co, ja byłam świadoma, że mogę urodzić przed terminem lub po, Ale Teraz mi jakoś wpadło do głowy, że wcale się nie zdziwię, jeśli się urodzi w maju, bo to dziecko maryjne można powiedzieć przez historię poczęcia, modlitw w ciąży, też w sumie miałoby to związek z historią naszego poznania się. A jakby się urodziło 3 maja to już w ogóle :D

reklama
Oj dziewczyny, my to się nacierpimy 😔🙄 Całą ciążę krążyła za mną myśl, że urodze wcześniej, a teraz 39+1 i nic się kompletnie nie dzieje. W przyszłą środę mam wizytę i wtedy ma mnie lekarz kierować na wywolanie, a tego się boję najbardziej 😢 Mam nadzieję, że w końcu ruszy 🙏

Do góry