reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Naprawde masz brzuch nisko. Ja to wg brzucha nie mam [emoji85] chodze i zapinam dalej swoje spodnie xs [emoji55] mala cos kiepsko rosnie waga teraz zamiast rosnac to maleje w czwartek kontrola jakos bylabym spokojniejsza jak mala bedzie juz po drugiej stronie [emoji849]
A co lekarz mowi na tą wagę małej?

reklama
Hej mamuśki, chwile mnie nie było, ale my już też rozpakowane 🥰 malutka przyszła na świat 30.03, 2570g, 52cm, 10/10. Miałam indukcję plasterkiem z żelem-założony o godz 14, o 2 w nocy odeszły wody, 5:25 malutka była na świecie ❤️ jesteśmy w domu od 11 dni i uczymy się siebie. Standardowe problemy z laktacją powoli się normują, chociaż potrzeba czasu i dużo cierpliwości... trzymam kciuki za Was wszystkie 😘

Gratulacje zdrowka dla was [emoji846]
W ktorym tyg urodzilas ze mala taka malutka?
Hej mamuśki, chwile mnie nie było, ale my już też rozpakowane [emoji3059] malutka przyszła na świat 30.03, 2570g, 52cm, 10/10. Miałam indukcję plasterkiem z żelem-założony o godz 14, o 2 w nocy odeszły wody, 5:25 malutka była na świecie [emoji3590] jesteśmy w domu od 11 dni i uczymy się siebie. Standardowe problemy z laktacją powoli się normują, chociaż potrzeba czasu i dużo cierpliwości... trzymam kciuki za Was wszystkie [emoji8]

Nasza pierwsza noc w domku 🙂 mała je co ok 2godz ale śpi na mnie, w łóżeczku jest nie spokojna, mleka mam full, Marta nie wyjada z całego cyca, już mam sutki poranione , każde karmienie to ból , robią też się guzki obym nie miała jakiegoś stanu zapalnego przez to, ale mam nadzieję, że z czasem się to unormuje. Tylko ciężko jej się odbija i póżniej często ulewa , że czasem i nosem wylatuje ( ale może to jeszcze te wody płodowe 🤔🤔 bo to taki sluzowato żółte) ,mam nadzieję że mleko się jakoś unormuje w końcu. Ale i tak jest kochana. A pies nie odstępuje jej na krok. Czuwał całą noc .
Na sutki polecam Maltan maść, mi mega ulgę przynosi, a do tego kapturki-bez nich nie dałabym rady chyba 🙄

U nas bardzo ciężka noc, spałam może z dwie godziny. Martusia tylko jadła i płakała, jak zasnęła to przy cycu i zaraz płacz, nawet to że wzięłam ja do łóżka nie pomogło.Dopiero o 7 u męża na klacie zrobiła kupę i zasnęła to się położyłam spać. Wstałam po 9 wykąpałam się bo cała byłam w mleku bo mała ulewała. Zdążyłam zrobić jeszcze śniadanie i 2,5 godz wisiała na cycach 🙈🙈🙈 dużo ulewa :( i za chwilę chce do cyca. Dzisiaj pół godz była na balkonie i osypia teraz.
Mam nadzieję że do miesiąca się unormuje.
Smaruje sutki maścią ziajki z lanoliną - poleconą przez laktatorke że szpitala. Jutro od koleżanki wezmę jeszcze maltan i będę na zmianę smarować. Choć powiem że już jest z sutkami dużo lepiej, pierwszy chwyt boli później już ok.

Hej mamuśki, chwile mnie nie było, ale my już też rozpakowane 🥰 malutka przyszła na świat 30.03, 2570g, 52cm, 10/10. Miałam indukcję plasterkiem z żelem-założony o godz 14, o 2 w nocy odeszły wody, 5:25 malutka była na świecie ❤️ jesteśmy w domu od 11 dni i uczymy się siebie. Standardowe problemy z laktacją powoli się normują, chociaż potrzeba czasu i dużo cierpliwości... trzymam kciuki za Was wszystkie 😘
A czemu mialas wywolanie w 38 tyg?

No i oczywiście ogromne gratulacje! Dużo zdrówka dla was! 🤩

reklama
U nas bardzo ciężka noc, spałam może z dwie godziny. Martusia tylko jadła i płakała, jak zasnęła to przy cycu i zaraz płacz, nawet to że wzięłam ja do łóżka nie pomogło.Dopiero o 7 u męża na klacie zrobiła kupę i zasnęła to się położyłam spać. Wstałam po 9 wykąpałam się bo cała byłam w mleku bo mała ulewała. Zdążyłam zrobić jeszcze śniadanie i 2,5 godz wisiała na cycach 🙈🙈🙈 dużo ulewa :( i za chwilę chce do cyca. Dzisiaj pół godz była na balkonie i osypia teraz.
Mam nadzieję że do miesiąca się unormuje.
Smaruje sutki maścią ziajki z lanoliną - poleconą przez laktatorke że szpitala. Jutro od koleżanki wezmę jeszcze maltan i będę na zmianę smarować. Choć powiem że już jest z sutkami dużo lepiej, pierwszy chwyt boli później już ok.
a odbija?
Może powietrze łyka jak moja i dlatego ja brzuszek boli? Ja zawsze przy zmianie pampka ugniatam jej brzuszek jej nogami tak jak zegar idzie i bardzo dużo gazów wychodzi 🤷🏼‍♀️,

Do góry