reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Jezli dzidzius przybiera na wadze, to nie ma co sie martwic:) kazdy przybiera inaczej w ciazy. I na pewno nie sugeruj sie tym co znajdziesz w googlach-bo tam nigdy nic pozytywnego sie nie wyczyta:)
Noo właśnie, teraz tam myślę.... A wiesz ze moja dzidzia nie była jeszcze, ważona 🤔 cały czas ja tylko mierzą i mówi Dr że rośnie prawidłowo jak na tyg. Teraz porównałam cm i faktycznie rośnie ładnie.

reklama
Hej,
Ja też mam problem z wagą. Jestem bardzo szczupla, przed ciążą waga 53 kg przy wzroście 172 cm. Teraz waaga wynosi 56,5 kg, tyle że przytyłam tyle do 16 tyg, a teraz jestem w 19 tc i waga ani drgnie. Już sama nie wiem, co mam jeść, żeby utyc. Zawsze jadłam dużo, ale teraz już nie daje rady więcej wcisnąc w siebie.
To ja mam podobnie wzrost 178 waga przed ciążą 60 kg a jakieś 3 tyg temu ważyłam 57
Andzia tak z ciekawości bo widzę że ten sam rocznik wiesz już co będziesz miała ?

Hej,
Ja też mam problem z wagą. Jestem bardzo szczupla, przed ciążą waga 53 kg przy wzroście 172 cm. Teraz waaga wynosi 56,5 kg, tyle że przytyłam tyle do 16 tyg, a teraz jestem w 19 tc i waga ani drgnie. Już sama nie wiem, co mam jeść, żeby utyc. Zawsze jadłam dużo, ale teraz już nie daje rady więcej wcisnąc w siebie.
Tak jak u @Waleczna36 nie przejmuj sie dopóki lekarz nie powie cos niepokojącego. Jedynie co jak chcecie przytyć to możecie pić te nudridrinki, maja w sobie bardzo duzo właściwości odżywczych i do tego taki jeden drink może zastępować posiłek. Tylko warto uzgodnić czy kobiety w ciąży mogą to pić. Bo nam przecież nic nie wolno 😅 ale wydaje mi sie, ze nie jest to w ogóle szkodliwe, a wręcz przeciwnie.
Te nutridrinki bardzo wspomogly mojego męża po wypadku. Bo pomimo tego, że nic nie mógł jeść przez złamana szczękę to pił te drinki przez słomkę i nie tracił na wadze, a dodatkowo szybko wrócił do zdrowia i stanął na nogi. ❤️ Więc z własnego doświadczenia polecam, ale warto to skonsultować z lekarzem i ew. Stosować to dodatkowo do standardowego menu dnia. 🤗

Wstałam z tak podłym humorem że nie miałam ochoty wyjść spod kołdry. Myślałam że to jakieś przesilenie jesienne. Weszłam do cukierni i... Humor się polepszył jak zjadłam pączka wiedeńskiego😅
Dziś 18+0. Aa i zdziwienie bo rano umyłam zęby bez odruchu wymiotnego😁
Tez mam dzisiaj taki dzien do dupy za przeproszeniem... A muszę zaraz jechac do złotnika odebrać pierścionek z naprawy. 😭 I mam od wczoraj mega ochote na popcorn karmelowy... 💔

reklama
Zabralam się za porządki, kurczę ile człowiek śmieci zbiera ... czesto nawet nie wie, część zrobiłam, ale się zmęczyłam :)
Za oknem szaro, buro, deszczowo :/ średnio chce się z domu wyjśc

Muszę kupic jakieś warzywa, chociaż w taką pogodę to co jecie ? mi zimne czy surowe warzywa juz srednio podchodzą.
kupiłam cukinię to zrobię a'la makaron i dodam pomidory - to na kolację
Ale pomidory, tez zalezy od rodzaju to średnio mi wchodzą, ogórki świeże to juz są słabe
Nie mam pomysłu, a mam jeść warzywa do praktycznie kazdego posiłku :/

Do góry