reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Jezli dzidzius przybiera na wadze, to nie ma co sie martwic:) kazdy przybiera inaczej w ciazy. I na pewno nie sugeruj sie tym co znajdziesz w googlach-bo tam nigdy nic pozytywnego sie nie wyczyta:)
Noo właśnie, teraz tam myślę.... A wiesz ze moja dzidzia nie była jeszcze, ważona 🤔 cały czas ja tylko mierzą i mówi Dr że rośnie prawidłowo jak na tyg. Teraz porównałam cm i faktycznie rośnie ładnie.

reklama
Hej,
Ja też mam problem z wagą. Jestem bardzo szczupla, przed ciążą waga 53 kg przy wzroście 172 cm. Teraz waaga wynosi 56,5 kg, tyle że przytyłam tyle do 16 tyg, a teraz jestem w 19 tc i waga ani drgnie. Już sama nie wiem, co mam jeść, żeby utyc. Zawsze jadłam dużo, ale teraz już nie daje rady więcej wcisnąc w siebie.
To ja mam podobnie wzrost 178 waga przed ciążą 60 kg a jakieś 3 tyg temu ważyłam 57
Andzia tak z ciekawości bo widzę że ten sam rocznik wiesz już co będziesz miała ?

Hej,
Ja też mam problem z wagą. Jestem bardzo szczupla, przed ciążą waga 53 kg przy wzroście 172 cm. Teraz waaga wynosi 56,5 kg, tyle że przytyłam tyle do 16 tyg, a teraz jestem w 19 tc i waga ani drgnie. Już sama nie wiem, co mam jeść, żeby utyc. Zawsze jadłam dużo, ale teraz już nie daje rady więcej wcisnąc w siebie.
Tak jak u @Waleczna36 nie przejmuj sie dopóki lekarz nie powie cos niepokojącego. Jedynie co jak chcecie przytyć to możecie pić te nudridrinki, maja w sobie bardzo duzo właściwości odżywczych i do tego taki jeden drink może zastępować posiłek. Tylko warto uzgodnić czy kobiety w ciąży mogą to pić. Bo nam przecież nic nie wolno 😅 ale wydaje mi sie, ze nie jest to w ogóle szkodliwe, a wręcz przeciwnie.
Te nutridrinki bardzo wspomogly mojego męża po wypadku. Bo pomimo tego, że nic nie mógł jeść przez złamana szczękę to pił te drinki przez słomkę i nie tracił na wadze, a dodatkowo szybko wrócił do zdrowia i stanął na nogi. ❤️ Więc z własnego doświadczenia polecam, ale warto to skonsultować z lekarzem i ew. Stosować to dodatkowo do standardowego menu dnia. 🤗

Wstałam z tak podłym humorem że nie miałam ochoty wyjść spod kołdry. Myślałam że to jakieś przesilenie jesienne. Weszłam do cukierni i... Humor się polepszył jak zjadłam pączka wiedeńskiego😅
Dziś 18+0. Aa i zdziwienie bo rano umyłam zęby bez odruchu wymiotnego😁
Tez mam dzisiaj taki dzien do dupy za przeproszeniem... A muszę zaraz jechac do złotnika odebrać pierścionek z naprawy. 😭 I mam od wczoraj mega ochote na popcorn karmelowy... 💔

reklama
Zabralam się za porządki, kurczę ile człowiek śmieci zbiera ... czesto nawet nie wie, część zrobiłam, ale się zmęczyłam :)
Za oknem szaro, buro, deszczowo :/ średnio chce się z domu wyjśc

Muszę kupic jakieś warzywa, chociaż w taką pogodę to co jecie ? mi zimne czy surowe warzywa juz srednio podchodzą.
kupiłam cukinię to zrobię a'la makaron i dodam pomidory - to na kolację
Ale pomidory, tez zalezy od rodzaju to średnio mi wchodzą, ogórki świeże to juz są słabe
Nie mam pomysłu, a mam jeść warzywa do praktycznie kazdego posiłku :/

Do góry