reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wg Om to 9 tydzień a wg USg 7. Byłam u lekarza 3 września i nie było widać zarodka i teraz dopiero miałam iść 24 września. Nie doczekałam.
Przykre :( dziwne też że aż tyle lekarz kazał Ci czekać. 3 tygodnie to przecież spokojnie by już wszystko było, w tej sytuacji mógłby lepiej kontrolowac i skrócić maksymalnie do 1,5 tyg...

reklama
@Mama2018mama ja ciuchów nie kupuję, bo mam nadzieję, że będzie córka i wtedy mam ciuchów na co najmniej 3 dzieci 😂 cała rodzina ma fioła na punkcie ciuchów ;) ale za to kupiłam książki dla maluszka, pomimo tego, że tego też jest nadmiar bo z kolei na punkcie ksiązek ja mam fioła ;)

@zielona2909 bardzo mi przykro :(
Co do kompletowania wyprawki to na pewno nie zacznę wcześniej niż po połówkowym i zanim się nie przeprowadzimy bez sensu będzie to ciągać z miejsca na miejsce.
To ja też tak mam, już jestem tak nakręcona, że chciałabym żeby maleństwo było już z nami ❤️ Ta ciąża jest dla mnie taka stresująca, tym bardziej że to moja pierwsza 😋
Ale wyprawkę myśle, że zacznę kompletować po połówkowym albo na początku 2021 😊
Powiem Wam szczerze ja nie kupuje nowych kupuje perełki w ciuch landzie i jak znajde cos za 3zl, 4 zl a nieraz za 1 zl jest to rzecz nowa, bawelna wspaniała to az mi szkoda nie brac 🥰🥰🥰 za takie pieniądze to wiecie zbieram sobie pudełeczko hehehe, mam na strychu tez po synku ubran w brud ale... To jest takie przyjemne te male perelki w takich cenach 😍😍🤩🤩🤩 wiecie powiem Wam mam taką sytuacje w 1 ciąży czekalam do prawie końca, z kupowaniem w drugiej nie kupowałam bo czułam ze cos jest nie tak, a teraz ta ciaza to dla mnie jak maly cud bo maz nie chciał po poronieniu ciąży ale jednak się zdecydował i to dla mnie takie wspaniałe boje się oczywiście bardzo sie boje ogromnie ale staran sie myśleć w 90 procentach pozytywnie i nie dopuszczać złych myśli chociaż nieraz sie zdarza nie będę ukrywać :)
Jedynie co to w tej ciąży mam inaczej bo nie mam ochoty jakos chwalic sie wokół sasiadom i dalszym znajomym bo sa wscibscy a poczekam jak sie najdluzej da 😀

Ostatnia edycja:
A jak to jest z rozstępami w ciąży? Już można i powinno się coś stosować na brzuch i piersi? Stosujecie? Stosowałyście w poprzednich ciążach? Jak efekty?

To ja też tak mam, już jestem tak nakręcona, że chciałabym żeby maleństwo było już z nami ❤️ Ta ciąża jest dla mnie taka stresująca, tym bardziej że to moja pierwsza 😋
Ale wyprawkę myśle, że zacznę kompletować po połówkowym albo na początku 2021 😊
U mnie to dzieci. Doczekać się nie mogą... Moja córka mówi te małe stópki będę całować ❤️Ach kocham całą trójkę

reklama
Chciałam dziś napisać, że już wogole nie czuje się jak w ciąży.. A to dopiero 9+5 i za wcześnie, żeby już kompletnie objawy zanikły....

Na śniadanko zaszalalam, skoro się dobrze czuje.. Babka z makiem i kawka...

A teraz chyba pierwszy raz w tej ciąży skończę przytulając muszlę. 🤮🤢

Do góry