reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja większość rzeczy wyprawkowych mam po synu. Ciuchy poszły w obieg, ale myślę że wrócą. Wiadomo że kupię coś nowego, ale to jak już poznam płeć :)

Temat rozstępów.. Nawet najlepsze kremy nie pomogą na rozstępy, poprostu jak się mają zrobić to zrobią. To zależy od skóry. Po pierwszej ciąży mam małe wysoko na udach.

reklama
A jak to jest z rozstępami w ciąży? Już można i powinno się coś stosować na brzuch i piersi? Stosujecie? Stosowałyście w poprzednich ciążach? Jak efekty?

Ja wiem, że skończę cała w rozstępach.. Mam je wszędzie, co najlepsze nigdy nie widać jak się robią, w sensie nigdy nie są różowe, pojawiają się nagle biale, a z nimi niewiele da się zrobić. Nogi szczotkuje na sucho, a tak to zaczęłam smarować się po prostu balsmamem nawilżający - z lenistwa nigdy tego nie robię, więc może dawka nawilżenia je troszkę zmniejszy.

Ja po córce i siostrze miałam tyle ubrań, że mogłabym z 20 dzieci ubrac.. po 3 poronieniu rozdałam wszystko za darmo potrzebującym. Teraz jak poznam płeć, to będzie mi sprawiać przyjemność kompletowanie wyprawki :)
Za równy tydzień wizyta u mojego ginekologa prowadzącego, a za dwa badanie prenatalne.
Mam dzisiaj według OM 11+6, a według usg 10+6, ;)
Pochwale się, a raczej pożale..
Moja prawie 4latka chodziła i mi tylko marudziła, że chce już iść do przedszkola, to stwierdziłam, że spróbuje zadzwonić i zapytać (byłam pewna, ze juz za późno, żeby sie dostała), a tu się okazalo, że może przyjść od poniedziałku pierwszy dzień.. normalnie moja córka szczęśliwa , a ja płakać zaczelam, że moja malutka idzie do przedszkola (czułam sie jak wariatka :D).. zobaczymy czy w poniedziałek będzie miała taki sam entuzjazm :D
Od kilku dni moim śniadaniem i kolacją jest wek z serem :D
Powiedzenia dzisiaj na wizytach :)

Kurde jak zacznę tutaj pisać, to zawsze mi tak dużo wychodzi, że aż mi głupio :D

Ja w ogóle w okresie dojrzewania juz mialam rozstępy na lydkach, udach, biodrach, piersiach, a w ciąży z córką tylko się powiększyły. Do tego cały brzuch w rozstepach. Tutaj dodaje zdjęcie jaki miałam w 34tygodniu, w 40 duzo gorzej to wyglądało. Teraz sa wszedzie po prostu białe :)

Załączniki

• Screenshot_20200917-112633_Messenger.jpg
    Screenshot_20200917-112633_Messenger.jpg
    208 KB · Wyświetleń: 76
Ja po córce i siostrze miałam tyle ubrań, że mogłabym z 20 dzieci ubrac.. po 3 poronieniu rozdałam wszystko za darmo potrzebującym. Teraz jak poznam płeć, to będzie mi sprawiać przyjemność kompletowanie wyprawki :)
Za równy tydzień wizyta u mojego ginekologa prowadzącego, a za dwa badanie prenatalne.
Mam dzisiaj według OM 11+6, a według usg 10+6, ;)
Pochwale się, a raczej pożale..
Moja prawie 4latka chodziła i mi tylko marudziła, że chce już iść do przedszkola, to stwierdziłam, że spróbuje zadzwonić i zapytać (byłam pewna, ze juz za późno, żeby sie dostała), a tu się okazalo, że może przyjść od poniedziałku pierwszy dzień.. normalnie moja córka szczęśliwa , a ja płakać zaczelam, że moja malutka idzie do przedszkola (czułam sie jak wariatka :D).. zobaczymy czy w poniedziałek będzie miała taki sam entuzjazm :D
Od kilku dni moim śniadaniem i kolacją jest wek z serem :D
Powiedzenia dzisiaj na wizytach :)

Kurde jak zacznę tutaj pisać, to zawsze mi tak dużo wychodzi, że aż mi głupio :D
E tam moj ma 2l i9m i własnie siedzi na angielskim w przedszkolu 😀😀😀 zadowolony codziennie rano idzie do przedszkola bo się w domu nudzi jak mops a ja nie lubie mu włączać bajek na zabicie czasu, w dodatku mieszkamy na wsi więc w ladna pogodę cale dnie na dworze a i tak sie nudzi :) wiec przedszkole jest super, ma zabawe z dziećmi rozwoj a do przedszkola mamy 300m :)

E tam moj ma 2l i9m i własnie siedzi na angielskim w przedszkolu 😀😀😀 zadowolony codziennie rano idzie do przedszkola bo się w domu nudzi jak mops a ja nie lubie mu włączać bajek na zabicie czasu, w dodatku mieszkamy na wsi więc w ladna pogodę cale dnie na dworze a i tak sie nudzi :) wiec przedszkole jest super, ma zabawe z dziećmi rozwoj a do przedszkola mamy 300m :)
Ja tez mieszkam na wsi :) Do przedszkola ją zapisałam do sasiedniego miasta, zobaczymy jak będzie w poniedziałek. Muszę jechac jej zakupy zrobić, bo mają specjalną liste z artykułami. Np kredki muszą być tej a tej firmy, plastelina to samo.. no i ubrań je musze nakupić, bo tyle ubrań na wyjście to nie ma :D

Ja tez mieszkam na wsi :) Do przedszkola ją zapisałam do sasiedniego miasta, zobaczymy jak będzie w poniedziałek. Muszę jechac jej zakupy zrobić, bo mają specjalną liste z artykułami. Np kredki muszą być tej a tej firmy, plastelina to samo.. no i ubrań je musze nakupić, bo tyle ubrań na wyjście to nie ma :D
Taaak to i u nas to samo cała lista była chyba z 23 pozycje 😀😀😀😀 i tez konkretne firmy ale powiem szczerze jestem przeszczesliwa ze tam chodzi bo ja mam trochę wytchnienia a on zabawe z dzieciakami :) oby dalej chciał chodzic u różne nowe słowa i zachowania przynosi z przedszkola :)
Ostatnio np myl wszystkie samochody w domu bo mowil ze sa na nich wirusy i trzeba odkazic, bo Panie odkażają zabawki na koniec lekcji 😅😅😅

reklama
Do góry