reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja po córce i siostrze miałam tyle ubrań, że mogłabym z 20 dzieci ubrac.. po 3 poronieniu rozdałam wszystko za darmo potrzebującym. Teraz jak poznam płeć, to będzie mi sprawiać przyjemność kompletowanie wyprawki :)
Za równy tydzień wizyta u mojego ginekologa prowadzącego, a za dwa badanie prenatalne.
Mam dzisiaj według OM 11+6, a według usg 10+6, ;)
Pochwale się, a raczej pożale..
Moja prawie 4latka chodziła i mi tylko marudziła, że chce już iść do przedszkola, to stwierdziłam, że spróbuje zadzwonić i zapytać (byłam pewna, ze juz za późno, żeby sie dostała), a tu się okazalo, że może przyjść od poniedziałku pierwszy dzień.. normalnie moja córka szczęśliwa , a ja płakać zaczelam, że moja malutka idzie do przedszkola (czułam sie jak wariatka :D).. zobaczymy czy w poniedziałek będzie miała taki sam entuzjazm :D
Od kilku dni moim śniadaniem i kolacją jest wek z serem :D
Powiedzenia dzisiaj na wizytach :)

Kurde jak zacznę tutaj pisać, to zawsze mi tak dużo wychodzi, że aż mi głupio :D
Jeju mi jak się uda gdzieś mojego 2latka dać yo będą łzy ale szczęścia, 🤣🤣

reklama
Przykre :( dziwne też że aż tyle lekarz kazał Ci czekać. 3 tygodnie to przecież spokojnie by już wszystko było, w tej sytuacji mógłby lepiej kontrolowac i skrócić maksymalnie do 1,5 tyg...
Ja czekałam dwa tygodnie od ostatniego usg, bo był sam pęcherzyk z ciałkiem.

Tak mi przykro kochana :(

A składasz co ileś minut i garujesz w zimnym?
Nie rozumiem pytania🤨. Siostra to robi, ja tylko znam z opowieści, że ważność zakwasu jest ograniczona i jesli nie piecze się chleba, to część się wyrzuca a część uzupełnia mąką, tak by mógł znowu postać. Jednak nie jestem tu ekspertem, a wyłącznie korzystam z wypieku 😋😋😋

A ja dzisiaj w euforii poszłam na zakupy bo w końcu starszak jest w świetlicy i mogłam ze spokojem powoli pochodzić po sklepie i pomyśleć co potrzebuję. No i tak pochodziłam, że wracałam z wielką torbą zakupów na ramieniu i jeszcze małą w ręce. Powiem Wam, że mega się wystraszyłam bo zaczęło mnie ciągnąć po drodze w podbrzuszu 🤷 Mam nadzieję, że to nic nie znaczy ale mam nauczkę że nie ma co przesadzać z tym dźwiganiem 😅
Zgadzam się ostatnio też tak miałam.. Od dźwigania... Teraz od tej pory jak robię duże zakupy to mój 12stolatek leci na dół żeby dźwigać te wszystkie torby... Taki kochany sam się wystraszył

Dziewczyny niestety i ja muszę się pożegnać.
Wczoraj zaczęłam plamić co w żadnej ciąży mi się nie zdarzało. Myślałam , że przejdzie i to chwilowe bo powinnam mieć miesiączkę w tym terminie, ale dzisiaj rano jeszcze większe plamienie i skrzep krwi. Pojechałam na IP i niestety na USG nie było widać dalej zarodka, pęcherzyk o nieregularnych kształtach, puste jajo i początki poronienia. Lekarz powiedział, że albo zostaje w szpitalu i farmakologicznie oczyszczam się albo idę do domu i czekam na rozwój wydarzeń i mam iść za parę dni do lekarza na kontrolę czy wszystko się w porządku. Pojechałam do domu. Wzięłam 2 dni urlopu.
Przykro mi bardzo! Trzymaj sie dzielnie! 🤗

Od kilku dni moim śniadaniem i kolacją jest wek z serem :D

wek :D 6 lat temu przeprowadziłam się ze śląska do wielkopolski i "wek" stał się "kawiorkiem" 😂 ale i tak uważam, że wek w moim rodzinnym domu smakuje najlepiej i też z serem pycha :D

Ja mam rozstępy wszędzie, łącznie z kolanami i ramionami - taka uroda. Powstały jak szybko rosłam ale mam wrażenie, że właśnie były od razu białe. W ciąży jakoś dużo więcej mi nie doszło ale smarowałam się czymś z ziaji i Palmers.

Cześć dziewczyny chciałabym się przywitać termin porodu wychodzi w PL na 17.04 a w DE na 22.04 😅 czyli tak czy siak będę kwietniową mamą 😉 ciąża jak najbardziej planowana to będzie moja druga ciąża 😊 jestem mamą przecudownego synka 😊 jak to mówi mój mąż tym razem robiłem dziewczynkę😂🤣 no zobaczymy mi to wszystko jedno byle by było zdrowe 😊 nie wiem czy dam radę Was doczytać 🤔😁

reklama
Cześć dziewczyny chciałabym się przywitać termin porodu wychodzi w PL na 17.04 a w DE na 22.04 😅 czyli tak czy siak będę kwietniową mamą 😉 ciąża jak najbardziej planowana to będzie moja druga ciąża 😊 jestem mamą przecudownego synka 😊 jak to mówi mój mąż tym razem robiłem dziewczynkę😂🤣 no zobaczymy mi to wszystko jedno byle by było zdrowe 😊 nie wiem czy dam radę Was doczytać 🤔😁
Hej 😘
To w PL rodzimy tak samo 😂

Do góry