reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja to myślę że jest za wcześnie
w 9tc wykształcają się ostatecznie organy płci, więc to bardzo możliwe że lekarz może już powiedzieć, czy to chłopiec, czy dziewczynka...ja w pierwszej ciąży byłam na prenatalnych w 12tc i lekarz powiedział, że na 80% to chłopiec i miał rację, co potwierdziło się na kolejnych prenatalnych w 26tc :) ja idę na prenatalne za tydzień to będzie już 13 tc u mnie i mam nadzieję, że dowiem się, czy to chłopiec, czy dziewczynka, chociaż czuję, że to córka :)

Co do zamknięcia grupy myslę podobnie - jednak czy za 2 - 3 tygodnie to nie za szybko ?

Ja mam za wysoki cukier. Na czczo 104, powinien byc do 92. Mierzę glukometrem i na czczo zawsze mam za wysoki cukier.

Dostałam skierowanie do diabetologa - termin za miesiąc. Do endokrynologa - wg gin, po co mam płacić jeśli należy mi się na nfz i z szybkim terminem ( za dwa tygodnie), za tydzień mam prywatnie wizytę.
Wg USG termin na 4.05, z OM 28.04

Gratuluję ciązy blizniaczej :)

w 9tc wykształcają się ostatecznie organy płci, więc to bardzo możliwe że lekarz może już powiedzieć, czy to chłopiec, czy dziewczynka...ja w pierwszej ciąży byłam na prenatalnych w 12tc i lekarz powiedział, że na 80% to chłopiec i miał rację, co potwierdziło się na kolejnych prenatalnych w 26tc :) ja idę na prenatalne za tydzień to będzie już 13 tc u mnie i mam nadzieję, że dowiem się, czy to chłopiec, czy dziewczynka, chociaż czuję, że to córka :)
w pierwszej ciązy też poznałam płeć w 12 tygodniu. Teraz nastawiam się na chłopaka. mimo, ze wszytkie objawy, smaki mam inne niż w pierwszej ciązy. Tłumaczę to sobie wiekiem, i gorszym stanem zdrowia :)

Też jestem ciekawa co u mnie się kryje ☺
Już nie mogę się doczekać aby się dowiedzieć 😁
Chciałabym chłopca ale dziewczynka też będzie super 🥰

Dziewczyny lekarz zaznaczył mi tylko glukozę na czczo, czyli mam zrobić tylko na czvzibez obciążenia? Kurde a później będę powtarzać po wypiciu jej jak to jest?

Jak u was z L4 jak chodzicie prywatnie do lekarza? Czytam na forum że nie każdy lekarz wystawia. Ja jeszcze nie wybieram się, ale pytam z ciekawości 😊😊

Norma w ciąży na czczo to 92 , możliwe że skieruje Cię jeszcze raz na krew lub na krzywą cukrową. U mnie było 108 więc od razu skierowanie na krzywą :/
miałam równe 90 z córką, a teraz 94 i już na krzywą 😑
@kika1kika za miesiąc 😱 może poszukaj jeszcze?

Co do płci to postanowiliśmy nie wiedzieć. Mamy już parkę. Ważne, żeby zdrowo rosło i bezpiecznie urodziło. Zresztą myślę, że ze wszystkim sobie poradzimy, ale co będzie i jak się zachowamy w razie choroby?.. Chyba tego nikt nie wie.

Co do detektora to kupiony z myślą o później że względu na obowiązkowe ktg pod koniec ciąży. Z tym w każdym szpitalu problem jest niestety.

A co do zamknięcia wątku jestem za. Chciałam pochwalić się córcią na roczku, a tak nie będę wrzucać fotki, bo boję się. Jak wrzuciłam swoje zdjęcie to z ucieta głową 🙈 wiecie o co chodzi hehe

A jakie masz normy w laboratorium? U mnie jest do 100 mam 95 więc gin mówi że wynik idealny.
Norma jest do 99 ale to są normy dla wszystkich a nie w ciazy. Tak samo jak TSH w laboratorium na wyniku norma do 5 jest a w ciazy ma być do 2,5 więc te normy z laboratorium mnie nie przekonują :( Pocieszyłaś mnie ze 95 gin uznał za dobry wynik.

reklama
Co do zamknięcia grupy myslę podobnie - jednak czy za 2 - 3 tygodnie to nie za szybko ?

Ja mam za wysoki cukier. Na czczo 104, powinien byc do 92. Mierzę glukometrem i na czczo zawsze mam za wysoki cukier.

Dostałam skierowanie do diabetologa - termin za miesiąc. Do endokrynologa - wg gin, po co mam płacić jeśli należy mi się na nfz i z szybkim terminem ( za dwa tygodnie), za tydzień mam prywatnie wizytę.
Wg USG termin na 4.05, z OM 28.04

Gratuluję ciązy blizniaczej :)

w pierwszej ciązy też poznałam płeć w 12 tygodniu. Teraz nastawiam się na chłopaka. mimo, ze wszytkie objawy, smaki mam inne niż w pierwszej ciązy. Tłumaczę to sobie wiekiem, i gorszym stanem zdrowia :)
Do diabetologa za miesiąc? Powiedziałaś umawiając się że jesteś w ciąży? Oni mają 7 dni roboczych na przyjęcie ciężarnej.

Do góry