reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Cześć dziewczyny, właśnie wróciłam od lekarza okazuje się że będziemy mieli bliźniaki, dwa maleńkie serduszka biją. Niestety ciąża jest bardzo wysokiego ryzyka, ponieważ dzieciątka mają jeden worek owodniowy i jedno ciałko żółte jak narazie. Naczytałam się że przy wczesnej ciąży może nie być widać że siedzą w dwóch osobnych także mam nadzieję że tak u mnie jest mega się boję. Taka ciąża zdarza bardzo rzadko.
Ale czadex 😍😍😍 Gratulacje wielkie! Dbaj o siebie i myśl pozytywnie bo tutaj chyba nie ma żadnych reguł. Czasem rokowania są złe a finał jest szczęśliwy i odwrotnie. Super, naprawdę 😊

reklama
Czemu... Ona mi teraz bardzo pomogła po poronieniu... Naprawdę... Tak iwaszko ma bardzo długie terminy... Niestety
Właśnie dla mnie też ważne było przy wyborze lekarza że brała pod uwagę że jestem po poronieniu i od razu obstawiła lekami badaniami itp. Nawet dla mojego komfortu psychicznego. Bo jak chodziłam do innych to było 'aha' 'no bywa'.

Właśnie dla mnie też ważne było przy wyborze lekarza że brała pod uwagę że jestem po poronieniu i od razu obstawiła lekami badaniami itp. Nawet dla mojego komfortu psychicznego. Bo jak chodziłam do innych to było 'aha' 'no bywa'.
Pewnie ze tak.. Kiedyś chodziłam jak byłam z synem w ciąży państwowo.. To była masakra... A teraz doktor januszkiewicz. Wolała dmuchać na zimne i dała mi leki i heparyne... Pierwsze co to kladę się do usg.. Dla mojego komfortu bo i tak bym jej nie słuchała co mówi 😛

U mnie wiedzą już moi rodzice i moje 3 przyjaciółki - reszta czekała do wczorajszej wizyty :) Teraz w weekend jedziemy nad morze całą rodziną i robimy naszą imprezę urodzinową, więc się dowiedzą - mąż kupił koszulkę dla młodej z napisem z przodu "mam sekret" a z tyłu "będę starszą siostrą" i teraz mam dylemat, bo jeszcze jej nie mówiliśmy, że będzie miała rodzeństwo, bo wydaje mi się jeszcze za mała i chcę poczekać do prenatalnych, by jej powiedzieć, ale jak powstrzymać wszystkich, by do niej nie mówili, że będzie siostrą? 🤔
Ale jestem z niej dumna, bo dziś sama zeszła ze schodów, sama poszła do auta i sama weszła na swoje siedzonko i z niego zeszła :D wczoraj wieczorem nie było tak kolorowo ;)

Dziewczyny w jak u was z cukrem? Niektóre Z was pisały ze miały zły wynik. Zły czyli jaki? Pytam bo mi wyszło 94. Jutro mam wizyte u gina i trochę się boję czy to juz cukrzyca ciążowa czy jeszcze nie? W internecie raz czytam ze norma w ciazy do 95 a inne artykuły mówią że 92. Pewnie już część z Was ma to za sobą. Jak myślicie jak zakwalifikuje to mój gin? Hmm
Norma w ciąży na czczo to 92 , możliwe że skieruje Cię jeszcze raz na krew lub na krzywą cukrową. U mnie było 108 więc od razu skierowanie na krzywą :/

Gratulacje...
Poronienie w 5miesiacu 😮wiesz jaka była przyczyna
Nikt oczywiście nie ma pojęcia byłam wcześniej u lekarza wcześniej jakieś 1,5 tygodnia wcześniej i było wszystko dobrze. Zaczął mnie boleć brzuch nie byly naprawdę to jakieś mocne bóle identyczne miałam wcześniej pytałam wtedy lekarza to że macica się powiększa i to norma ale pojechalismy na kontrolna wizytę żeby się upewnić czy wwszystko ok. A tu się okazało że już jest rozwarcie i widać dzidzie w drogach rodnych robili mi USG dzieciątko żyło serduszko biło było zdrowe. Wyniki histo wyszly ok stwierdzili przypuszczenia tylko takie że to tych tygodniach jest szybki wzrost dziecka i szyjka nie wytrzymała (co mogło się dziac też eczesniej i lekarz wtedy na wizycie mógł to przeoczyć tak to zakladaja szew lub krążek) lub mogła być to trombofilia związana z krzepliwoscia krwi teraz od początku biorę heparyne w brzuch.

reklama
Nikt oczywiście nie ma pojęcia byłam wcześniej u lekarza wcześniej jakieś 1,5 tygodnia wcześniej i było wszystko dobrze. Zaczął mnie boleć brzuch nie byly naprawdę to jakieś mocne bóle identyczne miałam wcześniej pytałam wtedy lekarza to że macica się powiększa i to norma ale pojechalismy na kontrolna wizytę żeby się upewnić czy wwszystko ok. A tu się okazało że już jest rozwarcie i widać dzidzie w drogach rodnych robili mi USG dzieciątko żyło serduszko biło było zdrowe. Wyniki histo wyszly ok stwierdzili przypuszczenia tylko takie że to tych tygodniach jest szybki wzrost dziecka i szyjka nie wytrzymała (co mogło się dziac też eczesniej i lekarz wtedy na wizycie mógł to przeoczyć tak to zakladaja szew lub krążek) lub mogła być to trombofilia związana z krzepliwoscia krwi teraz od początku biorę heparyne w brzuch.
Matko.. Współczuję... Ja też po poronieniu dostałam odrazu heparyne.. I co wizyta modlę się żeby była dzidzia coraz większą i sliniejsza

Do góry