klaudiaanita
Fanka BB :)
Coś mi się pomyliłoNieee, dopiero 22.09
Ja za to w sobotę prenatalne
Jeju żeby było wszystko dobrze i żebym mogła już się tą ciąża cieszyć
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Coś mi się pomyliłoNieee, dopiero 22.09
w 9tc wykształcają się ostatecznie organy płci, więc to bardzo możliwe że lekarz może już powiedzieć, czy to chłopiec, czy dziewczynka...ja w pierwszej ciąży byłam na prenatalnych w 12tc i lekarz powiedział, że na 80% to chłopiec i miał rację, co potwierdziło się na kolejnych prenatalnych w 26tc ja idę na prenatalne za tydzień to będzie już 13 tc u mnie i mam nadzieję, że dowiem się, czy to chłopiec, czy dziewczynka, chociaż czuję, że to córkaJa to myślę że jest za wcześnie
w pierwszej ciązy też poznałam płeć w 12 tygodniu. Teraz nastawiam się na chłopaka. mimo, ze wszytkie objawy, smaki mam inne niż w pierwszej ciązy. Tłumaczę to sobie wiekiem, i gorszym stanem zdrowiaw 9tc wykształcają się ostatecznie organy płci, więc to bardzo możliwe że lekarz może już powiedzieć, czy to chłopiec, czy dziewczynka...ja w pierwszej ciąży byłam na prenatalnych w 12tc i lekarz powiedział, że na 80% to chłopiec i miał rację, co potwierdziło się na kolejnych prenatalnych w 26tc ja idę na prenatalne za tydzień to będzie już 13 tc u mnie i mam nadzieję, że dowiem się, czy to chłopiec, czy dziewczynka, chociaż czuję, że to córka
Też jestem ciekawa co u mnie się kryje ☺w 9tc wykształcają się ostatecznie organy płci, więc to bardzo możliwe że lekarz może już powiedzieć, czy to chłopiec, czy dziewczynka...ja w pierwszej ciąży byłam na prenatalnych w 12tc i lekarz powiedział, że na 80% to chłopiec i miał rację, co potwierdziło się na kolejnych prenatalnych w 26tc ja idę na prenatalne za tydzień to będzie już 13 tc u mnie i mam nadzieję, że dowiem się, czy to chłopiec, czy dziewczynka, chociaż czuję, że to córka
mi trochę odpuszczają wzdęcia, bo nie biorę już luteiny i też rano mam malutki brzuszek, a pod wieczór jak już jestem po posiłkach to wybijaDziś kończę 11 tydzień, wybrzusza mnie jak porządnie pojem
miałam równe 90 z córką, a teraz 94 i już na krzywąNorma w ciąży na czczo to 92 , możliwe że skieruje Cię jeszcze raz na krew lub na krzywą cukrową. U mnie było 108 więc od razu skierowanie na krzywą :/
Norma jest do 99 ale to są normy dla wszystkich a nie w ciazy. Tak samo jak TSH w laboratorium na wyniku norma do 5 jest a w ciazy ma być do 2,5 więc te normy z laboratorium mnie nie przekonują Pocieszyłaś mnie ze 95 gin uznał za dobry wynik.A jakie masz normy w laboratorium? U mnie jest do 100 mam 95 więc gin mówi że wynik idealny.
Do diabetologa za miesiąc? Powiedziałaś umawiając się że jesteś w ciąży? Oni mają 7 dni roboczych na przyjęcie ciężarnej.Co do zamknięcia grupy myslę podobnie - jednak czy za 2 - 3 tygodnie to nie za szybko ?
Ja mam za wysoki cukier. Na czczo 104, powinien byc do 92. Mierzę glukometrem i na czczo zawsze mam za wysoki cukier.
Dostałam skierowanie do diabetologa - termin za miesiąc. Do endokrynologa - wg gin, po co mam płacić jeśli należy mi się na nfz i z szybkim terminem ( za dwa tygodnie), za tydzień mam prywatnie wizytę.
Wg USG termin na 4.05, z OM 28.04
Gratuluję ciązy blizniaczej
w pierwszej ciązy też poznałam płeć w 12 tygodniu. Teraz nastawiam się na chłopaka. mimo, ze wszytkie objawy, smaki mam inne niż w pierwszej ciązy. Tłumaczę to sobie wiekiem, i gorszym stanem zdrowia