reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, mój pyta co wizytę jak się czuje, ale o l4 nie wspomniał nawet a na nfz jak poszłam co nie mogli znaleźć pęcherzyka na początku to juz chciał wystawić w 4 tygodniu haha 🤣🤣🤣

To termin do poradni diabetologicznej dla ciężarnych, w jednej termin an 16.10 w drugiej na 19.10

Skierowania od gin na krzywą cukrową nie dostałam, wyprosiłam skierowanie na tsh,ft3,ft4,anty-tpo i anty-tg,
Ale L4 chciała mi dać :)
To dziwne bo jak dzwoniłam do poradni się umówić to prosiła żeby zadzwonic następnego dnia bo najwcześniejszy termin mają za 8 dni roboczych a muszą przyjąć ciężarne max w ciągu 7 dni [emoji1745] Szkoda że nie dał skierowwnia na krzywą bo może być tak że mimo że cukier na czczo jest podwyższony to krzywa wychodzi dobra i wtedy nic z tym nie robią.

Ja już piąty tydzień praktycznie 24 na dobę w lozku, mdłości i wymioty 🤢
Powiedziałam mojemu że to nasze pierwsze i ostatnie dzidzio.
Czy tylko ja się czuję tak dramatycznie bez sił? W dodatku bóle brzucha. Tragedia.a to dopiero 10 tydzień. 😢
Łączę się w bólu, dzisiaj też zdycham... Leżę, a mąż zajął się synkiem... Może jak się trochę zdrzemnę to będę w stanie wstać...
"Dramatycznie bez sił" to idealne określenie...

Na początku robi sie na czczo zwyczajna glukozę z krwi (jedno pobranie). Jesli jest w normie to potem dopiero miedzy 24-28 tyg.robi sie test obciążenia. Polega on na tym, ze pobranie na czczo, wypijasz glukozę, siedzisz godzinę, znowu pobierają krew i po kolejnej godzinie kolejne pobranie
I to badanie mnie przeraża podobniez glukoza jest paskudna 😱

reklama
Do góry