reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Nigdy:p ja pierwsze dziecko urodzilam w prywatnej klinice i tym razem tez sie tam wybieram[emoji4]
Ja rodziłam w szpitalu, ale na Islandii wygląda to inaczej w porównaniu z porodowkami w Pl. Mimo to chciałabym chyba spróbować w domu, u siebie. Kolezanka mowila, ze w sumie spoko w domu, ale w szpitalu nie trzeba sprzatac ani nic ogarniać i jest szansa chwile odpocząć, a w domu od razu jestes w tym codziennym wirze. W sumie racja, ale na is puszczają szybko do domu, wiec różnica niewielka
We wtorek beta 6, wczoraj 14, a dzisiaj w końcu coś widać na teście [emoji7] chyba idziemy w dobra stronę Zobacz załącznik 1159567
Ciesze się :-) powiedz co ty teraz z nickiem zrobisz? :p
Ja 9 i test robiony przed chwilą. Martwiłam się że za blady jak na 3 dni po terminie @Zobacz załącznik 1159623
Krecha jak najbardziej w porządku ;-)
Hej :) wygląda na to że i ja dołączam do grona kwietniowek :) wczoraj 2 soczyste krechy na teście i dzisiaj wynik bety 2990 [emoji33][emoji7] Taka niespodziewajka bo testowałam pod koniec lipca 5 dni po terminie @ i była jedna krecha :) przewidywany termin 02.04.2020 :)
Cześć!
Cześć dziewczyny :) Przeczytałam wszystkie strony i w końcu mogę się z Wami przywitac. Wychodzi na to ze jestem w 6 tygodniu. Ostatnia miesiączka zaczęła się 1lipca. 30lipca pierwszy test - pozytywny, a 3 sierpnia drugi test bardzo pozytywny :D 5dni po owulacji czułam już ze jestem w ciąży :) To moja pierwsza ciąża i udało się w pierwszym cyklu, więc jestem zaskoczona ze tak szybko i bardzo szczęśliwa :) Mam tylko nadzieje ze wszystko będzie dobrze i nie mogę się doczekać aż potwierdzi to lekarz 17 sierpnia. Gratuluję Wam przyszle mamusie i cieszę się że będziemy mogły się tu wspierać :)
Cześć!
A u mnie normalnie. Jadlam zdrowo i dalej jem. Czekam na jakieś ciekawe zachcianki :D dziewczyny a pijecie kawe? Ja kiedyś piłam dwie mocne dziennie a teraz się ograniczam do jednej słabej. A Wy?
Pije kawę, tyle na ile mam ochotę, ale coś mi nie wchodzi. Zrobię i wypijam tylko pól, do matchy tez mnie nie ciągnie. W poprzednich ciążach tez pilam kawe
Witam się i ja - mama dwóch księżniczek (8 i 6 lat). Ostatnia miesiączka 28 czerwca... Termin porodu 6-8 kwietnia.
Cześć!

Mi waga niestety rośnie i jestem prawie 2kg do przodu. Fakt, że nie chodzę do toalety, może to od tego. Naprawdę nie jem dużo ani niezdrowo, ale ta waga mnie dobija. W takim tempie to do 30kg dobije. W poprzednich ciążach przytyłam 13 i 11kg.

Ja w ciąży z córką przytyłam 18kg, ale bardzo szybko to straciłam. :) Poza tym miałam nadciśnienie w ciąży, i woda mi się zatrzymywała.. nogi jak Fiona z Shreka miałam :D

reklama
W dwóch ciążach przytyłam 11kg jak tylko urodziłam brzuch miałam płaski byłam w szoku, a teraz przy tych nadprogramowych kg chyba tak pięknie nie będzie

Do góry