reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny przepraszam że tu pisze bo jestem z majówek ale może któraś mi odpowie. Czy stwierdzono u kogoś ciała ketonowe w moczu ? Co to może oznaczać? Niby nie dużo bo 5 ale są
ja mialam. Ciaka ketanowe to nic takiego/no chyba ze jest ich duzo/ Moj lekarz nic o tym nawet nie wspomnial....czasem ich obecnosc jest wynikiem diety

reklama
Dziewczyny przepraszam że tu pisze bo jestem z majówek ale może któraś mi odpowie. Czy stwierdzono u kogoś ciała ketonowe w moczu ? Co to może oznaczać? Niby nie dużo bo 5 ale są
Że np nie zjadłaś kolacji ;) ciała ketonowe w moczu wychodzą przy niskim stężeniu glukozy, kiedy organizm przestawia się na spalanie tłuszczów

Ja miałam 15. Ale to prawdopodobnie dlatego, ze dzień wcześniej jadłam o 18, a potem umierałam z głodu przed snem i więcej nie jadłam, żeby z kolei glukoza za duża nie wyszła😂 po miesiacu jak robiłam badanie moczu to normalnie bez głodowania i po ketonach ani śladu. Ginekolog nawet nie skomentował tych ketonów tylko mówił, ze wyniki super

Mamuchy ❤️❤️ Mam pytanko to czysta ciekawość , jeśli prawdopodobieństwo wyszło u mnie 1:266 w mam 26 lat to amnio mam refundowane czy prywatnie muszę zrobić ?

Odebrałam wyniki Pappa ryzyko wzrosło nieznacznie bo z USG było 1:216 a Pappa 1:207 ryzyko podstawowe miałam 1:668. Dostałam skierowanie na amniopunkcje , we środę mam spotkanie z genetykiem i mamy omówić dalszą strategię i wszystkie za i przeciw. Oczywiście mam być sama [emoji1751][emoji1751] jakby to dziecko miało tylko jednego rodzica [emoji17][emoji17]

Dziewczyny gratuluję Wam udanych wizyt [emoji7][emoji7][emoji3590] mam nadzieję , że i ja będę mogła się jeszcze pochwalić dobrymi wieściami [emoji4][emoji4]
Kochana ja będę robić nifty , może tez poczytaj ❤️❤️

reklama
Do góry