reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja dziś mam obiad na leniucha. Indyk na parze z warzywami i do tego makaron razowy z sosem (niestety z paczki). Mam w ciąży ochotę na taki chamski smak umami, typu zupki chińskie, czipsy itp 😏
To jest obiad na leniucha? Ja ide po najniższej lini oporu. Wczorajszy rosół, bo chłopaki lubią i do tego wczorajszy sos tyle że z kluskami śląskimi. Żeby się nie wysilać kluski kupiłam🙈 lenistwo u mnie nie zna granic. A najlepsze że wczoraj obiad robił mąż, więc tak naprawde już dwa dni nic nie robię.
Głowa od wczoraj mnie pobolewa i bije się , myślami czy brać tabletkę. Póki Młody drzemie to ok, gorzej jak wstanie i będę zmuszona się zacząć ruszać. Śmiać mi się chciało, bo zazwyczaj zasypia koło 12. Dzisiaj usłyszał że bijà dzwony w kościele (zawsze w południe), pobiegł do pokoiku, wskoczył do łóżeczka górą przez podstawioną pufe i dziecko śpi🙉
Byłam na zakupach, ale oczywiście nic mi się nie podobało. Co chciałam przymierzyć to stwierdziłam że i tak zaraz się w to nie zmieszczę. I tak z moich szaleństw kupiłam tylko majtki, skarpetki i leginsy :/

reklama
A mnie właśnie znowu dopadła migrena :( Migreny w ciąży są straszne. Nie można normalnych leków na migreny wziąć, tylko się człowiek tak męczy, bo paracetamol nie pomaga.
Ohh dokładnie, ja też dzisiaj się męczę z bólem głowy aż rzygać się chce.. Ja mam pełno tryptanow na migrene, niestety się zmarnują bo date mają do przyszłego roku..

To jest obiad na leniucha? Ja ide po najniższej lini oporu. Wczorajszy rosół, bo chłopaki lubią i do tego wczorajszy sos tyle że z kluskami śląskimi. Żeby się nie wysilać kluski kupiłam🙈 lenistwo u mnie nie zna granic. A najlepsze że wczoraj obiad robił mąż, więc tak naprawde już dwa dni nic nie robię.
Głowa od wczoraj mnie pobolewa i bije się , myślami czy brać tabletkę. Póki Młody drzemie to ok, gorzej jak wstanie i będę zmuszona się zacząć ruszać. Śmiać mi się chciało, bo zazwyczaj zasypia koło 12. Dzisiaj usłyszał że bijà dzwony w kościele (zawsze w południe), pobiegł do pokoiku, wskoczył do łóżeczka górą przez podstawioną pufe i dziecko śpi🙉
Byłam na zakupach, ale oczywiście nic mi się nie podobało. Co chciałam przymierzyć to stwierdziłam że i tak zaraz się w to nie zmieszczę. I tak z moich szaleństw kupiłam tylko majtki, skarpetki i leginsy :/
Obiad leniucha, bo tylko kroję warzywa, wkładam indyka i samo się robi ;) niestety nie miałam obiady z wczoraj, ani od mamy, ani nawet nic w lodówce

Odebrałam wyniki Pappa ryzyko wzrosło nieznacznie bo z USG było 1:216 a Pappa 1:207 ryzyko podstawowe miałam 1:668. Dostałam skierowanie na amniopunkcje , we środę mam spotkanie z genetykiem i mamy omówić dalszą strategię i wszystkie za i przeciw. Oczywiście mam być sama [emoji1751][emoji1751] jakby to dziecko miało tylko jednego rodzica [emoji17][emoji17]

Dziewczyny gratuluję Wam udanych wizyt [emoji7][emoji7][emoji3590] mam nadzieję , że i ja będę mogła się jeszcze pochwalić dobrymi wieściami [emoji4][emoji4]
Trzymam mocno za Ciebie kciuki i całym sercem wierze, że wszystko będzie dobrze ❤😘✊✊✊

No to hop! Leci kopniak ode mnie dla Ciebie 😄 Ja też jak zwykle jestem przejęta ale pomaga słuchanie ulubionej muzyki! Zajmuje głowę, wracają miłe wspomnienia i jestem spokojniejsza. Też spróbuj 😘 Wszystko będzie dobrze ❤
Dziękuję za kopniaka :D Właśnie w pracy miałam tyle na głowie, że zapomniałam się zamartwiać :D Jestem pewna, że będzie wszystko będzie supcio :D 😘😍

Zazdroszczę braku objawów. Ja 14 + 3 i nadal zdycham całymi dniami. Już czas, żeby minęły i u Ciebie wszystko jest w jak najlepszym porządku. Proszę leżeć i głaskać brzuszek i czule do niego przemawiać, a nie myśleć o głupstwach ;)
Z dzidzią rozmawiał cały czas i jak coś mnie martwi, to mówię: "a teraz proszę głupiej matki nie słuchać :D"
Wiem, że powinnam się cieszyć, że tak fajnie przechodzę tą ciążę :)
Życzę, aby i dla Ciebie dni były łaskawsze 😘

reklama
Do góry