reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Odebrałam wyniki Pappa ryzyko wzrosło nieznacznie bo z USG było 1:216 a Pappa 1:207 ryzyko podstawowe miałam 1:668. Dostałam skierowanie na amniopunkcje , we środę mam spotkanie z genetykiem i mamy omówić dalszą strategię i wszystkie za i przeciw. Oczywiście mam być sama [emoji1751][emoji1751] jakby to dziecko miało tylko jednego rodzica [emoji17][emoji17]

Dziewczyny gratuluję Wam udanych wizyt [emoji7][emoji7][emoji3590] mam nadzieję , że i ja będę mogła się jeszcze pochwalić dobrymi wieściami [emoji4][emoji4]

reklama
No i jestem. Jak na razie wszystko ok:) dzidzia zdrowa wszystko ma na miejscu😍Slyszalam bicie serca. 😍 Dzidzia spokojnie sobie spała,potem sie ruszala prostowala ręce i nogi😊 Ryzyko Tri 21:podstawowe 1 do 283 spadlo do 1 do 1416. Czekam na Pappa... Oby to byla juz tylko kropka nad i.
O super tak trzymać i tego Ci życzę

Odebrałam wyniki Pappa ryzyko wzrosło nieznacznie bo z USG było 1:216 a Pappa 1:207 ryzyko podstawowe miałam 1:668. Dostałam skierowanie na amniopunkcje , we środę mam spotkanie z genetykiem i mamy omówić dalszą strategię i wszystkie za i przeciw. Oczywiście mam być sama [emoji1751][emoji1751] jakby to dziecko miało tylko jednego rodzica [emoji17][emoji17]

Dziewczyny gratuluję Wam udanych wizyt [emoji7][emoji7][emoji3590] mam nadzieję , że i ja będę mogła się jeszcze pochwalić dobrymi wieściami [emoji4][emoji4]
A skąd to wskazanie do amniopunkcji?

Mnie bardziej niż waga martwi to, co jem. A nie jem w tej ciąży za zdrowo. Staram się bardzo jeść owoce, warzywa itp. ale do słodyczy mnie ciągnie. Np. teraz wszamałam dwa ciasteczka oreo i walczę z sobą, żeby nie jeść kolejnych. Jem bardzo często pizzę, w Macu też już się zdążyłam stołować. No i wyrzut sumienia jak stąd do Warszawy, że tak to wygląda. W ogóle mój przysmak tej ciąży to rodzynki w czekoladzie. Uznałam, że to bardzo zdrowy wybór: rodzynki polecane są przy tarczycy (a ja mam niedoczynność),a czekolada to magnez, czyli przeciwdziałam skurczom :D
Witam w klubie 😂 Też mnie to na początku przerażało bo w pierwszej ciąży miałam normalny apetyt i jadłam zdrowo. Nie miałam wszystkich tych zachcianek (żyłam w przekonaniu, że to mit). Poza ciążą po prostu lubiłam wszystko, co zdrowe. Słodycze mogły nie istnieć. A teraz królują słodkie smaki i zwierzęcy popęd do tych smaków. Właśnie zjadłam francuza z serem i moim zmartwieniem jest to, dlaczego nie kupiłam dwóch 😅 Na szczęście miałam jeszcze bułeczkę cynamonową. Przeziębienie nieco ustępuje i chyba nie powstrzymam się żeby zjeść loda z Mc 🤪 No i co poradzić? 🤷‍♀️

Trzymam kciuki, na pewno będzie wszystko dobrze!!!! ❤️
Trzymaj się Kochana, daj koniecznie znać co powiedział genetyk :)

Będziesz mogła ❤️❤️❤️ Tak bardzo Ci kibicuję i musi być dobrze.

Dziewczyny przepraszam że tu pisze bo jestem z majówek ale może któraś mi odpowie. Czy stwierdzono u kogoś ciała ketonowe w moczu ? Co to może oznaczać? Niby nie dużo bo 5 ale są

reklama

Kamisiu mam dobre przeczucia . Ryzyko jest i tak mniejsze niz,1%😊Zobaczysz bedziemy sie z tego smiac. Najgorsze jest to ze nie można wziąc męza ze sobą....glupota. moj dzis bawet w poczekalni nie mogl posiedzieć

Do góry