reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny przepraszam że tu pisze bo jestem z majówek ale może któraś mi odpowie. Czy stwierdzono u kogoś ciała ketonowe w moczu ? Co to może oznaczać? Niby nie dużo bo 5 ale są
ja mialam. Ciaka ketanowe to nic takiego/no chyba ze jest ich duzo/ Moj lekarz nic o tym nawet nie wspomnial....czasem ich obecnosc jest wynikiem diety

reklama
Dziewczyny przepraszam że tu pisze bo jestem z majówek ale może któraś mi odpowie. Czy stwierdzono u kogoś ciała ketonowe w moczu ? Co to może oznaczać? Niby nie dużo bo 5 ale są
Że np nie zjadłaś kolacji ;) ciała ketonowe w moczu wychodzą przy niskim stężeniu glukozy, kiedy organizm przestawia się na spalanie tłuszczów

Ja miałam 15. Ale to prawdopodobnie dlatego, ze dzień wcześniej jadłam o 18, a potem umierałam z głodu przed snem i więcej nie jadłam, żeby z kolei glukoza za duża nie wyszła😂 po miesiacu jak robiłam badanie moczu to normalnie bez głodowania i po ketonach ani śladu. Ginekolog nawet nie skomentował tych ketonów tylko mówił, ze wyniki super

Mamuchy ❤️❤️ Mam pytanko to czysta ciekawość , jeśli prawdopodobieństwo wyszło u mnie 1:266 w mam 26 lat to amnio mam refundowane czy prywatnie muszę zrobić ?

Odebrałam wyniki Pappa ryzyko wzrosło nieznacznie bo z USG było 1:216 a Pappa 1:207 ryzyko podstawowe miałam 1:668. Dostałam skierowanie na amniopunkcje , we środę mam spotkanie z genetykiem i mamy omówić dalszą strategię i wszystkie za i przeciw. Oczywiście mam być sama [emoji1751][emoji1751] jakby to dziecko miało tylko jednego rodzica [emoji17][emoji17]

Dziewczyny gratuluję Wam udanych wizyt [emoji7][emoji7][emoji3590] mam nadzieję , że i ja będę mogła się jeszcze pochwalić dobrymi wieściami [emoji4][emoji4]
Kochana ja będę robić nifty , może tez poczytaj ❤️❤️

reklama
Do góry