reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Ja to rozumiem nie chodzi mi o to żeby odpuścić starania się o dziecko czy farmakologię i wizyty w klinice bo to nie jest możliwe tak się nie da jeśli dziecka się pragnie… sama się wkurw** jak ktoś mi wyjeżdża z takim tekstem że mam wyjechać na wakacje albo odpuścić starania,z chęcią bym taką osobę rzuciła o podłogę i podeptała a uwierz mi mam takie teksty codziennie w pracy 😖..chodzi mi bardziej o fiksacje którą ja sama dobrze znam bo mam takie zdolności gdzie potrafię robić 3 testy dziennie 8 dpo,tydzień przed okresem płakać bo już na pewno nie wyszło bo piersi mnie bolą,łatwo jest zwariować w staraniach i bardziej chodzi min o odpuszczenie takiej wręcz fiksacji gdzie na siłe chcemy te 2 kreski zobaczyć a jak wiemy to gówn* za to możemy bo tyle ile dało się to robiłyśmy a czy już wszystko zakończy się 2 kreskami nie zależy tylko od nas.Właśnie w takich momentach kiedy czuje że głowa zaczyna mi świrować staram się robić coś aby przestać wpadać w taką paranoje,daje z siebie ile mogę ale trzeba przestać myśleć że wszystko zależy ode nas bo nie zawsze tak jest 🥲 sama się tego dopiero uczę i nie jest to ani trochę łatwe..
Rozumiem 🙂 W przypadku takiej „fiksacji” rzeczywiście ma sens danie sobie na wstrzymanie z kontrolą, nieustannym myśleniem o tym czy się udało, czy to teraz trzeba męża/partnera ciągnąć do wyra, czy już warto zrobić test a może za wcześnie, czy skoczyć na proga, bo może trzeba dołożyć, a to przy okazji dorzucę betę itp. itd… Zwariować można. I wtedy faktycznie znajdowanie sobie różnych aktywności, by zająć czymś głowę jest jak najbardziej wskazane.
Ja akurat się aż tak nie fiksuję. Może też dlatego, że coraz bardziej wizja zobaczenia dwóch kresek równa się w mojej głowie z wizją zobaczenia UFO… 🙄

reklama
@Patii26 zmienisz ten stary login na ten bez 27 proszę?😊
Jeśli mogę to zostanę z Wami do czasu aż bedzie coś bardziej pewnego 😘
Jasne, już zmieniam 😊
No jasne, obowiązkowo zostań z nami do końca stycznia, tak jak zawsze na kreskach to jest 😀
EDIT: Wgl patrzę teraz, że jesteś na ławeczce 😜 Na jaki dzień zapisać Cię na testowanie ? W sensie kiedy testowałaś pierwszy raz ? Bo chciałabym się na jakiś dzień zapisać i zaznaczyć pierwsze "❤️" 🥰

Cześć jestem Roksana :)
Podjęliśmy decyzję z narzeczonym że to czas na dzidziusia.
Testowanie będzie 22.01 ✊
Niestety choruje na pcos, co nie ułatwia niestety :/ mimo wszystko mam nadzieje ze się uda.
Dopiero zaczynamy 😊 mimo wszystko gdzieś tam w środku nadzieja jest
Oby ten rok był dla nas łaskawy
Trzymam mocno za was kciuki ❤️
Witamy Cię w naszym gronie 😊
Również wszystkie trzymamy kciuki za każdą z nas 😊
Już zapisuję Cię na testowanie 🍀

Jasne, już zmieniam 😊
No jasne, obowiązkowo zostań z nami do końca stycznia, tak jak zawsze na kreskach to jest 😀
EDIT: Wgl patrzę teraz, że jesteś na ławeczce 😜 Na jaki dzień zapisać Cię na testowanie ? W sensie kiedy testowałaś pierwszy raz ? Bo chciałabym się na jakiś dzień zapisać i zaznaczyć pierwsze "❤️" 🥰
w sumie jakieś cienie były jakiś czas ale wpisz na 2 stycznia wtedy była ta kreska nie wątpliwa ☺️

reklama
Dziewczyny, może doradzicie jakiś domowy sposób na bolące od miesiąca gardło? :( Czuję drapanie tylko po jednej stronie, głównie wieczorem i od czasu do czasu coś tam spływa i zakaszlę. Jak za dużo mówię, albo za głośno, to tracę głos, jakby mgła mi nachodziła na struny głosowe. o_O Przed świętami nie miałam czasu iść do lekarza, a poza tym unikam antybiotyków... Ale z drugiej strony, jeśli cały czas chodzę z jakąś infekcją, to też nie jest dobre przy staraniach.

Do góry