reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
O jak sobie przypomnę te stresy😱 począwszy od karmienia, kąpieli na kupce i czuwaniu w nocy przy łóżeczku kończywszy.
Tak, teraz będzie nieco inaczej i całe szczęście, a jak przytyję znów 17 kg albo lepiej to teraz w domu będę miała już dwóch albo dwoje osobistych fit trenerów😁😁😁 dam radę
O tak...mnie jeszcze wykanczaly "porady" położnej środowiskowej, więc chyba z niej teraz zrezygnuję i ciągle bieganie po specjalistach z tym maleństwem, bo tu bioderka, tu stópki, tu znowu napięcie miesniowe może być, więc do neurologa, fizjoterapeuta, bo może asymetria...😱😱😱😡...a do tego nie jedzące dziecko i postępująca zoltaczka, która skończyła się tygodniem u mojej mamy pod kroplówką i kluciem co drugi dzień kilkudniowego dziecka...😢😢😢

No i jestem. Jak na razie wszystko ok:) dzidzia zdrowa wszystko ma na miejscu😍Slyszalam bicie serca. 😍 Dzidzia spokojnie sobie spała,potem sie ruszala prostowala ręce i nogi😊 Ryzyko Tri 21:podstawowe 1 do 283 spadlo do 1 do 1416. Czekam na Pappa... Oby to byla juz tylko kropka nad i.
Super, super 😁 teraz już z górki ❤

Dzień dobry 😊
Dzisiaj 11+1 i prawie 7kg na minusie, ale wymiotuję już tylko 2 lub 3 razy dziennie. No i powoli odstawiam córeczkę.

Trochę nam się przedłużyło, bo po morzu z pogodą baardzo w kratkę (choć było cudownie), pojechaliśmy do Zakopanego. Uciekliśmy jak tylko dowiedzieliśmy się o czerwonej strefie 😱
Jestem wypoczęta, dopieszczona i przeszczęśliwa. Nie nie dość, że mam wspaniałego męża i cudowne dzieci, to dzisiaj widziałam moje maleństwo ❤ dzidzia ma już 4,4 cm, macha rączkami i rusza nóżkami 😄
Jutro przyjeżdża pielęgniarka pobrać krew do Nifty a dziewiątego mam prenatalne 😊
Wspaniale 🤗 choć wymarzonych kozaków nadal brak 😂

Co macie na obiad? Szukam inspiracji, no i muszę zrobić plan na ten tydzień.
Szczawiowa z domowego, świeżego szczawiu

Ja przytyłam w poprzedniej około 15 kg, ale po mnie np nie było tego widać. Jak komuś mówię, że z 51 kg wskoczyłam na 66 to przeciera oczy ze zdumienia, bo w zasadzie tylko brzuszek było mi widać. Po ciąży też nie wyglądałam najgorzej nawet z nadprogramowymi kilogramami, ale sama dla siebie chciałam wrócić do wagi sprzed ciąży. Każdy ma inną figurę i tyje w inny sposób. Moja siostra nosiła w ciąży rozmiar 34, bo wszystkie ubrania były większe w brzuszku, który akurat zawsze miała większy. Przytyła w ciąży tylko kilka kilogramów, a niestety po ciąży brzuszek został, a nogi szczupłe jak zwykle. Kilogramów zrzuciła tyle, co ważyło dziecko, nawet w trakcie karmienia kilka nowych przybyło.
Ja uważam, że dobrze jest trochę ćwiczyć mięśnie w ciąży- takie ćwiczenia z ciężarem własnym, wiadomo, bez obciążeń ale też bez żadnych cardio. Po ciąży, jak schodzą te kilogramy, to nagle wszystko zaczyna wisieć, szczególnie, jeśli cała ciążę przeleży się na kanapie ( oczywiście, jeśli są wskazania, to trzeba, wiadomo, że dzidziuś najważniejszy ;) )
Niektóre przytyją w ciąży 8 kg i waga z nimi zostanie, a niektóre przytyją 20 i zaraz zrzucą ;) każdy ma inny organizm i inne ciało.

Cześć dziewczyny, ja dziś jakoś stresik załapałam. Jutro mam prenatalne i niezbyt dobre myśli :(
Wiem, że musi być dobrze, ale boję się, bo jakoś wszystkie objawy mi minęły :(
Wiadomo, że jutro zobaczę moje dzieciątko, znów pomacha do mnie, ale jakiegoś kopa na dziś potrzebuje co wybije mi z głowy głupie myśli :(
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty✊😘
Ja jutro mam zwykle USG ale też jakieś czarne myśli mnie dobiegają. Trochę mnie brzuch ciągnie ale nie cały czas i w sumie ciężko mi odróżnić czy dziecko czy jelita. Myślę że nasz stres jest niepotrzebny ale ciężko samemu zmienić nastawienie

reklama
Do góry