reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Odebrałam wyniki Pappa ryzyko wzrosło nieznacznie bo z USG było 1:216 a Pappa 1:207 ryzyko podstawowe miałam 1:668. Dostałam skierowanie na amniopunkcje , we środę mam spotkanie z genetykiem i mamy omówić dalszą strategię i wszystkie za i przeciw. Oczywiście mam być sama [emoji1751][emoji1751] jakby to dziecko miało tylko jednego rodzica [emoji17][emoji17]

Dziewczyny gratuluję Wam udanych wizyt [emoji7][emoji7][emoji3590] mam nadzieję , że i ja będę mogła się jeszcze pochwalić dobrymi wieściami [emoji4][emoji4]

reklama
No i jestem. Jak na razie wszystko ok:) dzidzia zdrowa wszystko ma na miejscu😍Slyszalam bicie serca. 😍 Dzidzia spokojnie sobie spała,potem sie ruszala prostowala ręce i nogi😊 Ryzyko Tri 21:podstawowe 1 do 283 spadlo do 1 do 1416. Czekam na Pappa... Oby to byla juz tylko kropka nad i.
O super tak trzymać i tego Ci życzę

Odebrałam wyniki Pappa ryzyko wzrosło nieznacznie bo z USG było 1:216 a Pappa 1:207 ryzyko podstawowe miałam 1:668. Dostałam skierowanie na amniopunkcje , we środę mam spotkanie z genetykiem i mamy omówić dalszą strategię i wszystkie za i przeciw. Oczywiście mam być sama [emoji1751][emoji1751] jakby to dziecko miało tylko jednego rodzica [emoji17][emoji17]

Dziewczyny gratuluję Wam udanych wizyt [emoji7][emoji7][emoji3590] mam nadzieję , że i ja będę mogła się jeszcze pochwalić dobrymi wieściami [emoji4][emoji4]
A skąd to wskazanie do amniopunkcji?

Mnie bardziej niż waga martwi to, co jem. A nie jem w tej ciąży za zdrowo. Staram się bardzo jeść owoce, warzywa itp. ale do słodyczy mnie ciągnie. Np. teraz wszamałam dwa ciasteczka oreo i walczę z sobą, żeby nie jeść kolejnych. Jem bardzo często pizzę, w Macu też już się zdążyłam stołować. No i wyrzut sumienia jak stąd do Warszawy, że tak to wygląda. W ogóle mój przysmak tej ciąży to rodzynki w czekoladzie. Uznałam, że to bardzo zdrowy wybór: rodzynki polecane są przy tarczycy (a ja mam niedoczynność),a czekolada to magnez, czyli przeciwdziałam skurczom :D
Witam w klubie 😂 Też mnie to na początku przerażało bo w pierwszej ciąży miałam normalny apetyt i jadłam zdrowo. Nie miałam wszystkich tych zachcianek (żyłam w przekonaniu, że to mit). Poza ciążą po prostu lubiłam wszystko, co zdrowe. Słodycze mogły nie istnieć. A teraz królują słodkie smaki i zwierzęcy popęd do tych smaków. Właśnie zjadłam francuza z serem i moim zmartwieniem jest to, dlaczego nie kupiłam dwóch 😅 Na szczęście miałam jeszcze bułeczkę cynamonową. Przeziębienie nieco ustępuje i chyba nie powstrzymam się żeby zjeść loda z Mc 🤪 No i co poradzić? 🤷‍♀️

Trzymam kciuki, na pewno będzie wszystko dobrze!!!! ❤️
Trzymaj się Kochana, daj koniecznie znać co powiedział genetyk :)

Będziesz mogła ❤️❤️❤️ Tak bardzo Ci kibicuję i musi być dobrze.

Dziewczyny przepraszam że tu pisze bo jestem z majówek ale może któraś mi odpowie. Czy stwierdzono u kogoś ciała ketonowe w moczu ? Co to może oznaczać? Niby nie dużo bo 5 ale są

reklama

Kamisiu mam dobre przeczucia . Ryzyko jest i tak mniejsze niz,1%😊Zobaczysz bedziemy sie z tego smiac. Najgorsze jest to ze nie można wziąc męza ze sobą....glupota. moj dzis bawet w poczekalni nie mogl posiedzieć

Do góry