Madziara12345
Aktywna w BB
Asiula ja mam takie doświadczenie życiowe zebrane dookoła, ze nastawiam się na najgorsze… licząc po cichu, ze życie mnie pozytywnie zaskoczy zobaczymy Najgorsze są pierwsze 3 miesiące … a potem dopiero ząbkowanie hihihihi a ja do tego jak wiesz, wyjdę ze szpitala i będę musiała dalej pracować takze nastawiam sie na rollercoaster Mojemu partnerowi powiedziałam : pamiętaj, jeśli będę niemożliwa przez pierwsze tygodnie, będę płakać, hormony będą szaleć ….. przynoś kwiaty, mów jak bardzo kochasz i tul tak jakbyś dopiero sie we mnie zakochał . Nie staraj sie zrozumieć, po prostu bądźMadziara dobrze napisane. Na wszelki wypadek wydrukuj to co napisałaś i na lodówkę przyczep! Żebyś pamiętała za miesiąc/dwa hehe! Taki żarcik
Swoją drogą zastanawiam sie czy wszystkie kobiety przechodzą to załamanie. Czy np są osoby które ogarniają od razu i jest to dla nich pryszcz...
Ps. Ja pewnie sama bym doznała szoku!
Myśle, ze wiele kobiet przechodzi przez depresje poporodowa! Nie maja na to wpływu, hormony robia swoje ! Z hormonami nie ma żartów ! czasem po porodzie płacze się tydzień, czasem dwa … czasem dłużej … ale po burzy wychodzi Słońce Do tego młoda mama z miłości chce dla dziecka jak najlepiej, stara sie, staje na głowie a to małe niewiniątko płacze …. Wtedy dopiero kobiety sie załamują : Jak to ?? robię wszystko co sie da a nie wychodzi, dlaczego ? Nie rozumiem i ta bezradności załamuje Ale to jest normalne !To minie z czasem. Jedyne czego nie można to zapomnieć o sobie, mimo wszystko ! - zrobic wszystko by wziąć ten prysznic przez 2 min
Kiedyś w Niemczech od położnej usłyszałam, ze nie wolno zapominac, ze żadna faza rozwoju dziecka ( szczególnie ta która wydaje sie nam negatywna ) nie trwa wiecznie, dziś płacze, za tydzień wszystko moze być dobrze zaświeci słońce
Ps taka śmieszna historia, przyjacielowi urodziło sie dziecko … i ta mała cudna dziewczynka nienawidziła sobót. Zawsze w soboty odstawiala cyrk ! Rodzice stawali na głowie, nie rozumieli skąd ta zmiana charakteru i to tylko w soboty … jak sie potem okazało, rodzice w soboty sprzątali i używali do sprzątania jakiegoś środka, który u małej wywoływał alergie takze świat jest pełen różnych przypadków