reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2022

Niestety nie za bardzo mam co opowiadać 😞 tyle czekałam na te wizytę, a lekarzowi ewidentnie się spieszyło do domu. Poczułam się u niego w gabinecie jak intruz i z tego wszystkiego nie spytałam o nic co chciałam. Usg nie trwało minuty... ale dowiedziałam się, że jest ok I mała już nie taka mała - 3040g. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.
Mój trzy razy pyta czy mam jakieś pytania. Dobrze że masz teraz wcześniej wizytę, może więcej się dowiesz, bo przecież powinnaś mieć usg trzeciego trymestru.
A córcia rzeczywiście duża już, mój pewnie jutro będzie tyle ważył (37tc +5d)

reklama
Wiecie jak to teraz jest z refundacja heparyny w ciąży? Czy jest bezpłatna także w profilaktyce? Moja ginekolog wystawia mi na 100% i chce aktualne zaświadczenie od immunologia lub hematologa że mam brać w tej ciąży heparyne. Mam zaświadczenia od 2 immunologów ale to sprzed paru lat i wg niej nieważne już... 🤔
Zależy od ginekologa. W klinice miałam refundację, bo doniosłam zaświadczenie od hematologa. Mój obecny ginekolog nie chciał nawet zaświadczenia by wypisać heparyne za darmo. Tyle, że ja mam tą najgorszą mutacje v leiden w tej gorszej konfiguracji. Do tego biorę acard 150.

Do góry