mama 2012
Zaangażowana w BB
Mam taką nadziejęW takim razie nie pozostaje nic innego tylko czekać cierpliwie na kolejne USG. Na następnym na pewno będzie już zarodek z serduszkiem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam taką nadziejęW takim razie nie pozostaje nic innego tylko czekać cierpliwie na kolejne USG. Na następnym na pewno będzie już zarodek z serduszkiem
7 dot to jeszcze za wcześnie na test ciążowy. Ja byłam 14 dpt, beta wyszla już 700, a test ciążowy dalej był negatywny. Lekarz powiedział mi, że te testy apteczne wykrywają ciążę gdy beta przekroczy 1500.Hej kochana ja dzisiaj 7dpt ale głowa płata figla test ciążowy negatywny… wiem wiem nie krzyczcie nie powinnam
Ale mów lepiej co u Ciebie? Wszystko dobrze?
Ja ból głowy miałam od pierwszych tygodni. Stanik równiez musiałam zmienić o dwa rozmiary większy już w pierwszym trymestrze. Niestety, ból głowy trzeba jakoś przetrwać, to wina hormonów. Ja od pierwszych tygodni jestem na zwolnieniu bo bardzo ciężko znoszę ciążę. Cały czas śpię. Jeden dzień chciałam sobie rozerwać i pójść do pracy, to niestety nie dotrwałam do końca i koleżanka musiała mnie odwieźć do domu. Także tylko jem i śpięDziewczynki. Zapytam. U mnie 16+3. Czy któraś też w 2 trymestrze bolała głowa? Mnie od 4 dni ćmi i jest to męczące ...w 1 trymestrze ani głowa ani piersi nie bolały. Teraz głowa i piersi doskwierają ( były oklapuski a są niczym u Pameli Anderson ) ... Młody coraz bardziej aktywny więc z nim raczej wszystko ok ale martwi mnie ten ból głowy...chora raczej nie jestem - gardło nie boli, kataru, kaszlu itp nie mam.
Nie bo okazało sie ze macica w porządkuA oni zrobili Ci wcześniej ten próbny transfer ?
Kochana jedynie z immunologii robiliśmy toxo różyczkę i cytomegalie jesli o to pytasz tak?Badalas immunologie? Pytam bo u mnie okazała się ona przyczyna problemów .
Dziewczynki. Zapytam. U mnie 16+3. Czy któraś też w 2 trymestrze bolała głowa? Mnie od 4 dni ćmi i jest to męczące ...w 1 trymestrze ani głowa ani piersi nie bolały. Teraz głowa i piersi doskwierają ( były oklapuski a są niczym u Pameli Anderson ) ... Młody coraz bardziej aktywny więc z nim raczej wszystko ok ale martwi mnie ten ból głowy...chora raczej nie jestem - gardło nie boli, kataru, kaszlu itp nie mam.
Ja miałam bete 2900 a test ciążowy był nadal negatywny:-)7 dot to jeszcze za wcześnie na test ciążowy. Ja byłam 14 dpt, beta wyszla już 700, a test ciążowy dalej był negatywny. Lekarz powiedział mi, że te testy apteczne wykrywają ciążę gdy beta przekroczy 1500.
Powodzenia
Kochana ja pisalam już wcześniej ze moja beta to <0.17 dot to jeszcze za wcześnie na test ciążowy. Ja byłam 14 dpt, beta wyszla już 700, a test ciążowy dalej był negatywny. Lekarz powiedział mi, że te testy apteczne wykrywają ciążę gdy beta przekroczy 1500.
Powodzenia
Mam na myśli inne badania immuno . Te co wymieniłeś to te podstawowe. Chodzi mi np. O imk, crossmatch, Ana, allo mlr, kir haplotyp, cytokiny. W sytuacji jak przebadany zarodek się nie przyjął chyba poglebilabym diagnostykę pod tym kątem .Nie bo okazało sie ze macica w porządku
Kochana jedynie z immunologii robiliśmy toxo różyczkę i cytomegalie jesli o to pytasz tak?
U nas problem jest po stronie męskiej mąż jest po wazektomii ja jestem zdrowa. Wazektomia nie jest tu jedynym problemem… mąż choruje na Lesniewskiego Crohna i bierze leki które uszkadzają plemniki….Mam na myśli nadania immuno pod innym kątem . Te co wymieniłeś to te podstawowe. Chodzi mi np. O imk, crossmatch, Ana, allo mlr, kir haplotyp, cytokiny
Na tyle jesteśmy zdrowe na ile nas przebadaja lub same się przebadamy.U nas problem jest po stronie męskiej mąż jest po wazektomii ja jestem zdrowa. Wazektomia nie jest tu jedynym problemem… mąż choruje na Lesniewskiego Crohna i bierze leki które uszkadzają plemniki….
Ale to ze się zarodek nie zagnieździł to już stoi chyba po mojej stronie…
Trzeba to wszystko jakoś przejść Wczoraj ból głowy trochę odpuścił. UfffJa ból głowy miałam od pierwszych tygodni. Stanik równiez musiałam zmienić o dwa rozmiary większy już w pierwszym trymestrze. Niestety, ból głowy trzeba jakoś przetrwać, to wina hormonów. Ja od pierwszych tygodni jestem na zwolnieniu bo bardzo ciężko znoszę ciążę. Cały czas śpię. Jeden dzień chciałam sobie rozerwać i pójść do pracy, to niestety nie dotrwałam do końca i koleżanka musiała mnie odwieźć do domu. Także tylko jem i śpię