reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2022

reklama
Wiecie jak to teraz jest z refundacja heparyny w ciąży? Czy jest bezpłatna także w profilaktyce? Moja ginekolog wystawia mi na 100% i chce aktualne zaświadczenie od immunologia lub hematologa że mam brać w tej ciąży heparyne. Mam zaświadczenia od 2 immunologów ale to sprzed paru lat i wg niej nieważne już... 🤔

Wiecie jak to teraz jest z refundacja heparyny w ciąży? Czy jest bezpłatna także w profilaktyce? Moja ginekolog wystawia mi na 100% i chce aktualne zaświadczenie od immunologia lub hematologa że mam brać w tej ciąży heparyne. Mam zaświadczenia od 2 immunologów ale to sprzed paru lat i wg niej nieważne już... 🤔
Asia a to wynikało z badań? W sensie mutacji jakiejś? Pai czy jakieś?

Czekamy na raport 😊
Niestety nie za bardzo mam co opowiadać 😞 tyle czekałam na te wizytę, a lekarzowi ewidentnie się spieszyło do domu. Poczułam się u niego w gabinecie jak intruz i z tego wszystkiego nie spytałam o nic co chciałam. Usg nie trwało minuty... ale dowiedziałam się, że jest ok I mała już nie taka mała - 3040g. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.

To chyba zależy od lekarza. Ja w pierwszej ciąży w 2021 roku jak i w tej ciąży w tym roku miałam przepisywaną na refundację i była za darmo już po pierwszej becie gdy była potwierdzona ciąża . Żadnych zaświadczeń ode mnie nikt nie chciał. A tak na prawdę to nie miałam też nic potwierdzonego że muszę to brać. Ale moja pani ginekolog uważała że trzeba i brałam. Po cesarce miałam jeszcze na 10 dni przepisaną po wyjściu ze szpitala, również z refundacją.

reklama
To chyba zależy od lekarza. Ja w pierwszej ciąży w 2021 roku jak i w tej ciąży w tym roku miałam przepisywaną na refundację i była za darmo już po pierwszej becie gdy była potwierdzona ciąża . Żadnych zaświadczeń ode mnie nikt nie chciał. A tak na prawdę to nie miałam też nic potwierdzonego że muszę to brać. Ale moja pani ginekolog uważała że trzeba i brałam. Po cesarce miałam jeszcze na 10 dni przepisaną po wyjściu ze szpitala, również z refundacją.
@WinWin, mam takie same doświadczenia. W pierwszych dwóch ciążach brałam heparynę w sumie bez większych wskazan, z refundacja. To były dwie ciaze z pierwszej procedury, która robiłam u Pani dr, która była jakaś fanką leków, bo mnie obstawiała z każdej strony w wielkich ilościach 😀 w kolejnych ciążach przeszłam na acard.

Do góry