MamaAniola w poniedziałekI na wtorek u @MamaAniola
reklama
A nie 19 ?MamaAniola w poniedziałek
MamaAniola
Fanka BB :)
18, w poniedziałek. W końcu!A nie 19 ?
Wiecie jak to teraz jest z refundacja heparyny w ciąży? Czy jest bezpłatna także w profilaktyce? Moja ginekolog wystawia mi na 100% i chce aktualne zaświadczenie od immunologia lub hematologa że mam brać w tej ciąży heparyne. Mam zaświadczenia od 2 immunologów ale to sprzed paru lat i wg niej nieważne już...
Czekamy na raport18, w poniedziałek. W końcu!
Kinga123..
Zaangażowana w BB
Asia a to wynikało z badań? W sensie mutacji jakiejś? Pai czy jakieś?Wiecie jak to teraz jest z refundacja heparyny w ciąży? Czy jest bezpłatna także w profilaktyce? Moja ginekolog wystawia mi na 100% i chce aktualne zaświadczenie od immunologia lub hematologa że mam brać w tej ciąży heparyne. Mam zaświadczenia od 2 immunologów ale to sprzed paru lat i wg niej nieważne już...
MamaAniola
Niestety nie za bardzo mam co opowiadać tyle czekałam na te wizytę, a lekarzowi ewidentnie się spieszyło do domu. Poczułam się u niego w gabinecie jak intruz i z tego wszystkiego nie spytałam o nic co chciałam. Usg nie trwało minuty... ale dowiedziałam się, że jest ok I mała już nie taka mała - 3040g. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.Czekamy na raport
Tak mutacją pai i jeszcze 2 jakieśAsia a to wynikało z badań? W sensie mutacji jakiejś? Pai czy jakieś?
Basiaaaa007
Zaangażowana w BB
To chyba zależy od lekarza. Ja w pierwszej ciąży w 2021 roku jak i w tej ciąży w tym roku miałam przepisywaną na refundację i była za darmo już po pierwszej becie gdy była potwierdzona ciąża . Żadnych zaświadczeń ode mnie nikt nie chciał. A tak na prawdę to nie miałam też nic potwierdzonego że muszę to brać. Ale moja pani ginekolog uważała że trzeba i brałam. Po cesarce miałam jeszcze na 10 dni przepisaną po wyjściu ze szpitala, również z refundacją.Wiecie jak to teraz jest z refundacja heparyny w ciąży? Czy jest bezpłatna także w profilaktyce? Moja ginekolog wystawia mi na 100% i chce aktualne zaświadczenie od immunologia lub hematologa że mam brać w tej ciąży heparyne. Mam zaświadczenia od 2 immunologów ale to sprzed paru lat i wg niej nieważne już...
reklama
MamaAniola
@WinWin, mam takie same doświadczenia. W pierwszych dwóch ciążach brałam heparynę w sumie bez większych wskazan, z refundacja. To były dwie ciaze z pierwszej procedury, która robiłam u Pani dr, która była jakaś fanką leków, bo mnie obstawiała z każdej strony w wielkich ilościach w kolejnych ciążach przeszłam na acard.To chyba zależy od lekarza. Ja w pierwszej ciąży w 2021 roku jak i w tej ciąży w tym roku miałam przepisywaną na refundację i była za darmo już po pierwszej becie gdy była potwierdzona ciąża . Żadnych zaświadczeń ode mnie nikt nie chciał. A tak na prawdę to nie miałam też nic potwierdzonego że muszę to brać. Ale moja pani ginekolog uważała że trzeba i brałam. Po cesarce miałam jeszcze na 10 dni przepisaną po wyjściu ze szpitala, również z refundacją.