Saranta
Fanka BB :)
Zakochałam się wczoraj w placuszkach bananowych!! Bardzo proste no i zdrowe i pożywne!
5 bananów
2 szkl. mąki przennej
2 jaja
1 szkl. gazowanej wody
1 opakowa. cukru waniliowego
1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
sól i olej do smazenia
Banany obrać i rozgnieść widelcem. Żółtka roztrzepać z wodą, wymieszać z mąką, proszkiem do piecz,
i cukrem waniliowym. Połączyć z masą bananową oraz białkami ubitymi ze szczyptą soli na sztywną pianę.
Kłaść pporcje ciasta na patelnie, uważać aby tłuszcz nie był zbyt gorący, Smażyc z dwóch stron.
Podawać z miodem, syropem klonowym, ja jadłam z serkiem Philadephia MILKA ale same smakują przepysznie. To było moje wczorajsze śniadanie! Smacznego !!
5 bananów
2 szkl. mąki przennej
2 jaja
1 szkl. gazowanej wody
1 opakowa. cukru waniliowego
1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
sól i olej do smazenia
Banany obrać i rozgnieść widelcem. Żółtka roztrzepać z wodą, wymieszać z mąką, proszkiem do piecz,
i cukrem waniliowym. Połączyć z masą bananową oraz białkami ubitymi ze szczyptą soli na sztywną pianę.
Kłaść pporcje ciasta na patelnie, uważać aby tłuszcz nie był zbyt gorący, Smażyc z dwóch stron.
Podawać z miodem, syropem klonowym, ja jadłam z serkiem Philadephia MILKA ale same smakują przepysznie. To było moje wczorajsze śniadanie! Smacznego !!