Ciasteczka z otrębami
175g mąki razowej (ja daję żytnią)
50g mąki pszennej
50g otrębów owsianych
100g masła
pół łyżeczki soli
łyżeczka proszku do pieczenia
4-5 łyżek mleka
Mieszamy suche składniki, dodajemy masło i wyrabiamy ciasto. Troszkę się lepi, więc podsypuję mąką. Rozwałkowujemy na grubość ok. pół centymetra i wycinamy krążki. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w 175 przez 20 min.
Po ostygnięciu można jedną stronę posmarować czekoladą
175g mąki razowej (ja daję żytnią)
50g mąki pszennej
50g otrębów owsianych
100g masła
pół łyżeczki soli
łyżeczka proszku do pieczenia
4-5 łyżek mleka
Mieszamy suche składniki, dodajemy masło i wyrabiamy ciasto. Troszkę się lepi, więc podsypuję mąką. Rozwałkowujemy na grubość ok. pół centymetra i wycinamy krążki. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w 175 przez 20 min.
Po ostygnięciu można jedną stronę posmarować czekoladą