reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Dziewczyny moje złe samopoczucie skończyło się temperatura 38.5… wzięła paracetamol bo jest bezpieczny. Wiem że szansa na ciążę jest nikła, ale już się stresuje co będzie jeśli w przypadku grypy czy covida będę musiała wziąć antybiotyk… tak wiem, durne lęki.

Dziewczyny, jeszcze mam pytanie odnośnie testów owulacyjnych, bo ostatnio nie dostałam konkretnej odpowiedzi na moje pytania 🤪
Czy jest możliwość, że na testach owu nie było pika, ale owulacja i tak była ?
Robię testy raz dziennie ok. godziny 14-15 i dzisiaj była już bledsza niż wczoraj.

Dziewczyny, jeszcze mam pytanie odnośnie testów owulacyjnych, bo ostatnio nie dostałam konkretnej odpowiedzi na moje pytania 🤪
Robię testy raz dziennie ok. godziny 14-15 i dzisiaj była już bledsza niż wczoraj.
tak, jest możliwe

Dziewczyny moje złe samopoczucie skończyło się temperatura 38.5… wzięła paracetamol bo jest bezpieczny. Wiem że szansa na ciążę jest nikła, ale już się stresuje co będzie jeśli w przypadku grypy czy covida będę musiała wziąć antybiotyk… tak wiem, durne lęki.
Z tego co widzę to jesteś zapisana na 31.12 a antybiotyk bierze się 7 dni więc nawet gdybyś musiała go wziąć to na tym etapie myślę że by nie zaszkodzil

Zawsze możesz powiedzieć lekarzowi że się staracie i przepisze bezpieczny w trakcie staran

@anyżowa a jak sprawa u ciebie z testem ? Pochwal się jak wygląda dzisiaj 🥰
[/QUOTE]
Sorki że dopiero dzisiaj odpisuję, wczoraj coś forum szwankowało. Sprawa ok. Nadal jest ⏸️🥹🙈 dzisiaj beta, ale nie wiem czy będzie wynik tego samego dnia, bo krew dopiero o 15😐

Załączniki

• 20241218_002818.jpg
    20241218_002818.jpg
    292,1 KB · Wyświetleń: 69
  • 20241218_002740.jpg
    20241218_002740.jpg
    438 KB · Wyświetleń: 67
Wiem o tym dlatego myślę o testach, według gina w niedzielę ma być już po. Największy miał 15 mm drugi "trochę mniejszy". Pierwszy raz byłam na "monitoringu"
no jeżeli nie masz możliwości iść jeszcze raz do ginekologa sprawdzić czy pęcherzyk pękł to możesz się wspomóc testami . Ogólnie monitoring polega na tym że idziesz kilka razy ,nie tylko sprawdzić czy jest pęcherzyk , zazwyczaj te 2-3 wizyty właśnie po to żeby sprawdzić jak rośnie , kiedy pękł i czy jest ciałko żółte . Z testami owu bywa różnie , czasem możesz nie wyłapać piku , a nawet jak będzie to nie masz pewności kiedy doszło do pęknięcia i czy napewno pękł .

u mnie w tym cyklu było tak że dzień wcześniej była bledsza a na następny dzień jak zrobiłam to już konkretny pik

reklama
W okolicach domniemanej owulacji powinno się robić kilka razy dziennie. Ja z tego co pamiętam to robiłam rano, potem ok południa i na wieczór. Pik łatwo przegapić.

Do góry