reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Hej, dziś jestem 10dpo czyli 5 dni przed miesiączka i zaczęłam testować, nie dawało mi spokoju że coś tam widzę więc rozebrałam test 🙈 czy wy tu widzicie ten cień ? Na żywo jest mocniejszy i lekko różowy, gratuluję dzisiaj wszystkim z pozytywnymi testami ❤️
Widać 🥰 Jaki to fajny widok 🥲 Trzymam mocno kciuki aby wszystko poszło pomyślnie 🤞

reklama
Mnie robią testy owulacyjne w jajo 😅 zrobiłam test wyszedł już taki całkiem ciemny i pomyślałam ze zrobię za pare godzin to już będzie pik no ale kolejny wyszedł już delikatnie jaśniejszy,teraz nie wiem czy to już był pik czy dopiero będzie a może przegapiłam i z rana był bo nie robiłam od rana tylko dopiero od 17nastej jakoś 😅

Załączniki

• IMG_7679.jpeg
    IMG_7679.jpeg
    240,1 KB · Wyświetleń: 56
Hej, dziś jestem 10dpo czyli 5 dni przed miesiączka i zaczęłam testować, nie dawało mi spokoju że coś tam widzę więc rozebrałam test 🙈 czy wy tu widzicie ten cień ? Na żywo jest mocniejszy i lekko różowy, gratuluję dzisiaj wszystkim z pozytywnymi testami ❤️
ale wysyp pozytywów i duszków mamy w grudniu 🥰 mam nadzieje że będzie nas jak najwięcej ❤️

U mnie owulacja wg pasków owulacyjnych przypadała w piątek. Działaliśmy w czwartek i piątek a potem tak chodziliśmy do pracy że się mijaliśmy. Jakoś mam przeczucie, że i tym razem nic z tego.
Gratuluję wszystkim dziewczynom dwóch kresek ! Trzymam mocno za was kciuki ❤️

A jeszcze mam do Was pytanie - bo aplikacja (Flo) pokazuje zazwyczaj cały tydzień jako „szansa na zajście w ciążę” z zaznaczeniem owulacji (wiem że to jest mylne), ale czy faktycznie przez cały tydzień jest dużo szansa na zajście w ciążę czy tylko jak się wstrzelisz w owulację? Może durne pytanie, ale nie znam się na tym kompletnie 😆
Ogólnie to jest tak że plemniki mogą przetrwać w drogach rodnych nawet 4 dni (hardcorowe nawet dłużej), komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia 12-36 godz od owulacji), to daje dni płodne od 4 dni przed owulacją do 2 dni po owulacji. Stąd ten tydzień. Większość źródeł podaje za długi czas po owulacji jako okres płodny, zapominając że komórka jajowa ma ograniczoną żywotność.

Tyle pięknych testów wrzucacie że aż serce rośnie 😍oby były z nich u każdej z Was nudne ciąże. Z jednej strony nie mogę się doczekać testowania a z drugiej boje ze u mnie tak nie będzie. Puki co robię testy na których widzę druga kreskę...owulacyjne 😂

reklama
Do góry