reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Hej, chciałabym dołączyć, jeśli jeszcze można 🥹 Staramy się o dziecko od 8.23, w lutym tego roku zaszłam w ciążę bliźniaczą, która niestety poroniłam w 8 tygodniu. Od tamtej pory jeszcze się nie udało. W międzyczasie wyszła u mnie trombofilia wrodzona, więc od owulacji w każdym cyklu stosuje zastrzyki z heparyną. Aktualnie jestem w 2cs stymulowanym Clo + Ovitrelle. Wczoraj była owulacja, więc prosiłabym o wpisanie 19.12 ☺️ Mam nadzieję, że szybko się odnajdę, za każda z Was trzymam kciuki 🤞🏻🍀

reklama
Dziewczyny bierzecie coś na wspomaganie cyklu / owulacji bez recepty ? Kiedyś lekarz zalecił mi Ovarin i w sumie nie pamiętam jak długo go brałam i w którym cyklu się udało ale chyba u mnie był skuteczny. Pamiętam tylko że po dwie saszetki piłam ale to do owulacji się pije czy cały cykl ? Olej z wiesiołka chyba do owulacji ? Muszę sobie kupić jakieś suple by na styczeń być przygotowanym 😅 W tym cyklu odpuszczam starania więc następne testowanie koniec stycznia początek lutego 😅

Dziewczyny, czy któraś z was ma problem z porównywaniem się do innych i potem zamartwianiem się? Jak sobie z tym radzicie?
To ja jestem mistrzem porównań 😁 Generalnie, najczęściej porównuję się do innych w kwestii wyglądu: że ktoś jest szczuplejszy, że je jak koń, jest chudy jak patyk, a ja tyję z powietrza. Potem porównuję się do innych w kwestii mojej niepłodności, no bo serio, czy to w rodzinie, czy wśród znajomych- ja jestem jakimś „wyjątkowym” przypadkiem, że tak to wygląda.
I tak jak z tym pierwszym umiem sobie poradzić, bo to tylko i wyłącznie jest zależne ode mnie, tak drugie: już nie. I z tego też powodu wystąpiła u mnie ta przerwa tutaj.

Dziewczyny bierzecie coś na wspomaganie cyklu / owulacji bez recepty ? Kiedyś lekarz zalecił mi Ovarin i w sumie nie pamiętam jak długo go brałam i w którym cyklu się udało ale chyba u mnie był skuteczny. Pamiętam tylko że po dwie saszetki piłam ale to do owulacji się pije czy cały cykl ? Olej z wiesiołka chyba do owulacji ? Muszę sobie kupić jakieś suple by na styczeń być przygotowanym 😅 W tym cyklu odpuszczam starania więc następne testowanie koniec stycznia początek lutego 😅
Ja biorę, te Prenacaps 1, DHA, Koenzym Q10+E, Ovarin i Nac

Hej, chciałabym dołączyć, jeśli jeszcze można 🥹 Staramy się o dziecko od 8.23, w lutym tego roku zaszłam w ciążę bliźniaczą, która niestety poroniłam w 8 tygodniu. Od tamtej pory jeszcze się nie udało. W międzyczasie wyszła u mnie trombofilia wrodzona, więc od owulacji w każdym cyklu stosuje zastrzyki z heparyną. Aktualnie jestem w 2cs stymulowanym Clo + Ovitrelle. Wczoraj była owulacja, więc prosiłabym o wpisanie 19.12 ☺️ Mam nadzieję, że szybko się odnajdę, za każda z Was trzymam kciuki 🤞🏻🍀
hej , witamy cię ☺️ przykro mi z powodu waszej straty 😔 trzymam kciuki aby ten rok zakończył się pozytywny ☺️

ja brałam że 3 razy ,przez 5 początkowych dni cyklu movele nac , cały czas do owulacji biorę wiesiołka ☺️ czy pomaga nie wiem , w pierwszą biochemiczna zaszłam bez tego wszystkiego , lykalam tylko zwykłe tabletki pregna start , a w drugą biochemiczna w cyklu kiedy brałam miovele . W tym cyklu brałam tylko wiesiołka i inne suple . Pije fertistim , biorę fitD3 co 2 dzień 4000 bo tak mi kazał lekarz , Wit.B12 , kwasy omega , magnez i wiesiołka . Czasem sobie lykne achwagande

Okres dziś powinnam dostać ,chodz ostatnie dwa cykle miałam cykl 27 dni.
Jestem 12 dni po południu zastrzyku 10 dni po owulacji. Wczoraj była kreska na teście.
Nie wiem czy testować czy nie.
Brzuch boli okresowo i mam mokro jakbym nadoiła sobie w majtki 🤣🤣🤣🤣

reklama
Do góry