reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Ustawowo dziedziczysz po mężu razem z dziećmi. Chyba ze się rozwiedziecie przed śmiercią męża, wtedy nie dziedziczysz 😉 Podobnie jeżeli mąż zrobi testament, w którym ustanowi spadkobiercami np. tylko dzieci. Wtedy też dziedziczą tylko dzieci, a Ty masz prawo do zachowku.

Sytuacje z bratem męża bym uregulowała, bo dopóki mają działkę na pół, to Wasz dom też będzie na pół brata i męża. Dom nie jest odrębną własnością, dzieli los działki, na której stoi. Jezeli inwestujecie z mężem w ten dom razem, to najlepiej jakby brat Wam sprzedał swoją część wspólnie, żebyś też miała udział w domu (bo druga "połowa" obecnie jest tylko męża, skoro jego jest dzialka).
Dziękuję za a wyjaśnienie 🙂 brat ma sprzedać swoją część mi i mężowi. Tylko tak jak mówię, schodzi mu z tym już ponad rok 🥴

reklama
Idę jutro w końcu te badania dla endo zrobić. Mojego też na badania wreszcie namówiłam, takie podstawowe ale zawsze coś bo on nigdy sobie nie robił żadnych 😬 i chyba spróbuję się do gina dostać jeszcze przed świętami. Bo z nim też bym chciała wyniki badań omówić. A jak się nie udało to jakoś w święta owulka powinna być 🥴

Przeczytałam chyba wszystkie artykuły o wpływie Ketrelu na mamę i dziecko… od 7 lat biorę ketrel i nie wyobrażam sobie odstawić, psychiatra powiedział że ok, nie trzeba, jest całkiem bezpieczny i zalecany kobiet w ciąży, ale cały czas się boję, że w jakiś sposób mogę zaszkodzić tym przyszłemu dziecku 😬 Pora uspokoić głowę :)

Przeczytałam chyba wszystkie artykuły o wpływie Ketrelu na mamę i dziecko… od 7 lat biorę ketrel i nie wyobrażam sobie odstawić, psychiatra powiedział że ok, nie trzeba, jest całkiem bezpieczny i zalecany kobiet w ciąży, ale cały czas się boję, że w jakiś sposób mogę zaszkodzić tym przyszłemu dziecku 😬 Pora uspokoić głowę :)
ja też biorę leki od psychiatry od wielu lat, brałam różne, teraz akurat biorę trittico (najlżejsze co miałam) i też lekarz mówi, że moge brać. Ale zawsze to może mieć jakiś wpływ na dziecko, nie oszukujmy się, mało jest badań na kobietach w ciąży jeśli chodzi o działanie takich leków. W tej sytuacji trzeba zrobić rachunek zysków i strat: jest to uznany za bezpieczny lek dla kobiet w ciąży, więc jeśli nie wyobrażasz sobie odstawić, nie odstawiaj. Jeśli masz mieć bardzo negatywne skutki odstawiennie, nie ma sensu.
Ja planuje po transferze odstawić do zera, ale ja już od miesięcy przed transferem gadałam o tym z lekrzem i czuję się na siłach.

A serio nie powinno się badać prolaktyny rano? Chce jutro iść zrobić, ale zastanawiam się właśnie czy rano czy jakoś później zawsze wszystkie badania robiłam rano 🤔

ja też biorę leki od psychiatry od wielu lat, brałam różne, teraz akurat biorę trittico (najlżejsze co miałam) i też lekarz mówi, że moge brać. Ale zawsze to może mieć jakiś wpływ na dziecko, nie oszukujmy się, mało jest badań na kobietach w ciąży jeśli chodzi o działanie takich leków. W tej sytuacji trzeba zrobić rachunek zysków i strat: jest to uznany za bezpieczny lek dla kobiet w ciąży, więc jeśli nie wyobrażasz sobie odstawić, nie odstawiaj. Jeśli masz mieć bardzo negatywne skutki odstawiennie, nie ma sensu.
Ja planuje po transferze odstawić do zera, ale ja już od miesięcy przed transferem gadałam o tym z lekrzem i czuję się na siłach.
No właśnie ja bez ketrelu nie mogę spać… i nie wyobrażam sobie w ciąży nie spać, albo spać po 2-3 godzin w nocy. Odstawienie po tylu latach było by bardzo ciężkie, musiałabym chyba wziąć wolne w pracy na kilka miesięcy żeby odstawić do 0 i nauczyć się spać na nowo 😆 ogólnie z budzeniem się potem po ketrelu nie mam problemu, już wiele razy opiekowałam się niemowlakami karmionymi dosłownie co chwilę w nocy 😬

No właśnie ja bez ketrelu nie mogę spać… i nie wyobrażam sobie w ciąży nie spać, albo spać po 2-3 godzin w nocy. Odstawienie po tylu latach było by bardzo ciężkie, musiałabym chyba wziąć wolne w pracy na kilka miesięcy żeby odstawić do 0 i nauczyć się spać na nowo 😆 ogólnie z budzeniem się potem po ketrelu nie mam problemu, już wiele razy opiekowałam się niemowlakami karmionymi dosłownie co chwilę w nocy 😬
czyli też masz problemy ze spaniem? Ja to samo, miałam bardzo długo bezsenność i od lat jestem na lekach. Ale w sumie jestem gotowa sprawdzić, jak to będzie bez 😁 ale to po transferze. Nie wiem jak silnym lekiem jest ketrel. Ja brałam wiele lat zolpidem (choć nie wolno dłużej niż 2 tygodnie). Byłam uzalezniona od niego i musiałam wychodzić, bo to lek nasenny, który ścina z nóg.

reklama
Zasada działania:
działanie tamponowych kapsułek Perła Księżniczki FOHOW jest zgodne z podstawowymi mechanizmami środków tradycyjnej medycyny chińskiej, gdzie za pośrednictwem ukierunkowanej terapii na ogniska bezpośrednich stanów chorobowych pochwy, otwierane są meridiany - główny regulator przedni i główny regulator tylny, normalizowana jest równowaga Yin - Yang, oczyszczany jest organizm i usuwane są z niego toksyny, oczyszczana jest krew (co normalizuje funkcje śledziony), regenerowane (odbudowywane) są komórki i usuwane procesy gnilne.

Zastosowanie:
stosować przy specyficznym zapachu z pochwy, przy upławach z krwistą wydzieliną, przy wzrostowym i rzęsistkowym zapachu pochwy, przy grzybiczym zapaleniu pochwy, przy zapaleniu jamy miednicy, przy zapaleniu przydatków macicy, świerzbiączce sromu, nadżerce szyjki macicy, mięśniaku macicy, torbieli na jajniku, polipie na szyjce macicy, zaburzeniach menstruacji i bolesnych menstruacjach, krwotoku poporodowym, zatrzymaniu odchodów porodowych oraz przy plamach pigmentowych i wągrach.
Tamponowe kapsułki posiadają właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne, oraz przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, obniżające gorączkę; oczyszczają ze złogów i usuwają toksyny, zwężają pochwę i macicę, zachowują barwę, przywracają "młode lata"

Pięć właściwości produktu.

Autodiagnostyka: zastosowanie 1-ej kapsułki produktu Perła Księżniczki FOHOW pozwala stwierdzić czy występuje choroba ginekologiczna.
Samooczyszczenia: użycie 1-ej kapsułki produktu Perła Księżniczki FOHOW przyczynia się do oczyszczenia jamy macicy z toksyn i zanieczyszczeń.
Autoterapia: działa jako terapia wspomagająca przy mięśniaku macicy, nadżerce szyjki macicy, przy cystach jajnika oraz przy różnych stanach zapalnych narządów kobiecych.
Odmładzanie: szybko wspomaga poprawę stanu zabarwienia (zażółcenia) skóry twarzy, pomaga przy pociemniałej barwie i zmatowiałym wyglądzie skóry twarzy, przy plamach pigmentacyjnych, przy suchej skórze, zmarszczkach i innych objawach.
Profilaktyka: stosować przynajmniej raz w miesiącu, jest to skuteczna profilaktyka chorób ginekologicznych. Produkt pomaga także w zwężeniu pochwy poprawiając napięcie pochwy.
czyli zioła i jakieś dziwne składniki włożone w pochwe działają na wszystko 🤡 większych głupot nie czytałam.

Do góry