reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Jeśli owulacja była wtedy co był śluz płodny to dziś jest dopiero 5dpo i progesteron jest 9. Był 7 w piątek. Ponoć wartość 5 wskazuje że była owulacja. U mnie zawsze na początku ciąży małe wartości progesteronu były a potem rósł wraz z ciążą. Szansa jakaś tam jest bo były sexy. O pierwszej ciąży dowiedziałam się 6 grudnia w Mikołaja i beta była 6.6 , 4 grudnia była 2.2 i już dało mi to do myslenia :-) Więc 6 grudnia powtórzę jeśli nie będzie okresu do tego czasu. Będzie to 34dc.
ale byłoby jakby i tym razem w tym samym czasie się udało 🤞🤞 też nasz organizm nieraz robi nam psikusy , i ta owulacja różnie jest ,jeszcze jak u ciebie cykle nie wróciły do normy to już całkiem różnie może być . To musimy czekać cierpliwe ☺️

reklama
Dziewczyny, widzę, że ostatnio dużo z Was rozkminia proga, więc czuję się w obowiązku napisać.
Tak jak nie demonizujemy TSH, tak nie demonizujemy proga. Obserwuję niepokojące tendencję, że dla niektórych z Was prog 15 przestaje być zadowalający.Te wszystkie analizy zaczynają przybierać trochę duże rozmiary :D
Prawda jest taka, że doskonała większość ciąż utrzymałaby się bez tych wszystkich progesteronów, duphastonów i innych, a niedomoga lutealna nie jest częsta. Lekarze to przepisują, kobiety to biorą i myślą, że to lek na całe zło. Nie jest tak. Na tym forum nawet widziałam ciąże, która sama odbiła z bardzo niskiego porga (nie pamiętam dobrze jakiego, ale może @angeliskax zechce się podzielić swoją historią).
Także apleuję o rozsądek. Prawda jest taka, że większości z nas ten progesteron który bierzemy pomaga tylko psychicznie, że coś robimy, żeby pomóc 😅
(oczywiście są dziewczyny, które naprawdę muszą to suplementować, nie neguję).
Dziękuję za uwagę 😅

ale byłoby jakby i tym razem w tym samym czasie się udało 🤞🤞 też nasz organizm nieraz robi nam psikusy , i ta owulacja różnie jest ,jeszcze jak u ciebie cykle nie wróciły do normy to już całkiem różnie może być . To musimy czekać cierpliwe ☺️
Prawdę mówiąc córka by się nie ucieszyła jakbym wtedy rodziła co jej urodziny a jakby do tego była dziewczynka to by się do mnie przestała odzywać 😆 Cały czas mówi że tylko ona może być dziewczynka w rodzinie i lwicą 🤣 A co najlepsze mam dwóch chłopców z marca więc byłby niezły kwartet 🫣

Zdjęcie z profilu jednej babeczki która obserwuje na insta

Załączniki

• IMG_3977.jpeg
    IMG_3977.jpeg
    70,7 KB · Wyświetleń: 62
I oczywiście dieta, ograniczenie cukru i fast food, alko, obniżenie stresu i np kwasy omega3 albo DHA są dobrym wspomagaczem dla lepszej owulki i proga. Lepiej dążyć do naturalnego podniesienia progesteronu. Ja walczę i na razie pozbyłam się plamien dzień przed okresem 🫡👍

ja mam stwierdzone po tym jak leżałam w szpitalu coś takiego jak zaburzenia czynności przysadki mózgowej i kory nadnerczy czy jakoś tak dlatego też ja tak przeżywam sobie te progesterony prolaktyny i tak dalej nie dla samego poprzeżywania, bo na 100% coś jest nie tak, ja bez leków żadnych miałam wynik biopsji endometrium w 25 chyba dniu cyklu jakbym była po menopauzie, wiec moje hormony to działają, ale na dobrze dobranych lekach 😅 Ale zgadzam się z @LadyCaro jak macie 7dpo swój progesteron 11 czy 13 to to są spoko wyniki :)

U mnie też są dałam się Wam namówić 😂 Beta 1.1 co było do przewidzenia, że to zastrzyk, ale kurde 11 dpo i progesteron 7 na progesteron besins to chyba mocno bez szału w zeszłym miesiącu miałam 10 🤔
Progesteron spada już na okres, więc na tym etapie nie ma co przywiązywać do niego wagi.
Przykro mi, kreski wyglądały całkiem obiecująco.

reklama
Hej. Nieśmiało chciałam do was dołączyć. Mam 29 lat i od jakichś 6 miesięcy staramy się o drugie dziecko ale na razie nie wychodzi. Przed pierwszą ciążą miałam stwierdzone policystyczne jajniki, ale po ciąży na kontroli ku zdziwieniu wszystkich jajniki już wyglądają prawidłowo. Bardzo mocno liczę na to, że grudzień będzie magiczny 🥹 w tym miesiącu chciałabym spróbować z paskami owulacyjnymi. Właśnie kończy mi się okres.
Tylko tak się zastanawiam kiedy najlepiej je robić ? Rano czy wieczorem ? Macie może jakąś aplikację do polecenia jeśli chodzi o wrzucanie zdjęć pasków albo jakiejś analizy ?
Proszę też o wpisanie na testowanie 21.12

Do góry