reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Mówię mu to samo, to on na to że pani przez telefon powiedziała, że przecież może być 2-7 🙃 Więc zobaczymy. Najwyżej podziałamy antyprokreacyjnie, byle był zrzut 🤪 Ale kusi mnie, żeby podziałać, bo właśnie może być tak, że tej owulki jeszcze nie było i czwartkowe seksy to za mało. Miało być co 2 dni, a wyszła 💩
nam pani w Katowicach też powiedziała że min 5-7 dni , nasza lekarka powiedziała że nie ma opcji , 2-3 dni tak jak uprawia się sex podczas starań inaczej wynik będzie niewiarygodny . 7 dni może być już za dużo i żołnierzyki poumierają

Dobra, dziewczyny, luz! Niech każda testuje wtedy kiedy ma ochotę bez nakręcania siebie i innych, tworzy się teraz jakaś 💩burza.
nikt tutaj nikomu nie broni testować , możecie to robić nawet 1 dzień po owulacji jak macie ochotę z tym że zauważyłam to samo co @LadyCaro . Zaczęło się tutaj jakieś niezdrowe nakręcanie i twierdzenie że 5dpo już może coś wyjść ,oraz dopatrywanie się kresek na zaschniętych testach . Błagam was ,trochę rozsądku

Co do bliźniaków moja lekarka również jest zdania że jest to bardzo duże obciążenie dla organizmu i nie jest za tym aby ,, specjalnie,, przyczyniać się do bliźniaków . Jest zarówno niebezpieczne dla kobiety jak i dla tych maluchów ...

Zmieniła Ci przez objawy jakie dopisałaś. Moja wtedy też sobie zmienia j mnie to drażni bo nie wiem jak mam interpretować swój wykres. Najpierw pokazywała mi że owulka była 23 teraz że 22 😅
A to owulka nie jest wtedy co ostatnia niska temperatura ? Po ponoć rośnie temp po owulacji. A co to masz na czerwono zaznaczony za wykres ? Fajna ta apka , jak się nazywa ?

Ja nie miałam potwierdzonej owulacji. Byłam na monitoringu w 13dc ale zaś źle trafiłam bo tylko usłyszałam że prędko owulacji nie będzie. Że są pęcherzyki jak u zdrowej młodej kobiety ale muszą urosnac. Nie mówiła ile ich jest i ile mam mają. Później były święta więc nikt by mnie nie przyjął. Mierze sobie temp ale też się budzę w nocy więc nie wiem czy jest to miarodajne. Mój wykres tak wygląda i wg mnie 24.12 była owulacja , raczej nie wczesniej. Aplikacja też mi tak wyznaczyła po czym dziś zmieniła na 26.12 nie wiem czemu bo wg wykresu była 24.12 Oceńcie same :-)
ja się totalnie nie znam na wykresach i zastanawia mnie fakt dlaczego był taki spadek 20.12 i później 24.12 ?

A to owulka nie jest wtedy co ostatnia niska temperatura ? Po ponoć rośnie temp po owulacji. A co to masz na czerwono zaznaczony za wykres ? Fajna ta apka , jak się nazywa ?
To premom..na czerwono jest stopień wybarwienia testu owulacyjnego. Robi się zdjęcie i apka sama wyznacza pik.

Co do bliźniaków moja lekarka również jest zdania że jest to bardzo duże obciążenie dla organizmu i nie jest za tym aby ,, specjalnie,, przyczyniać się do bliźniaków . Jest zarówno niebezpieczne dla kobiety jak i dla tych maluchów ...

Jeszcze dla matki to pół biedy. Ale to duża szansa na wcześniaki (i to takie skrajne, ale nawet i te nieskrajne mają problemy), na zespoły podkradania (jak 1k1o), śmierć jednego z dzieci, albo obojga. Nooo grubo bardzo

reklama
ja się totalnie nie znam na wykresach i zastanawia mnie fakt dlaczego był taki spadek 20.12 i później 24.12 ?
Inny czas mierzenia? Może wstawała w nocy? Za krótki sen? Wiele czynników może być. A i miejsce mierzenia. Jeśli mierzy się w ustach to zawsze w tym samym miejscu i musi końcówka błony śluzowej dotykać.

Do góry