reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Mówię mu to samo, to on na to że pani przez telefon powiedziała, że przecież może być 2-7 🙃 Więc zobaczymy. Najwyżej podziałamy antyprokreacyjnie, byle był zrzut 🤪 Ale kusi mnie, żeby podziałać, bo właśnie może być tak, że tej owulki jeszcze nie było i czwartkowe seksy to za mało. Miało być co 2 dni, a wyszła 💩
nam pani w Katowicach też powiedziała że min 5-7 dni , nasza lekarka powiedziała że nie ma opcji , 2-3 dni tak jak uprawia się sex podczas starań inaczej wynik będzie niewiarygodny . 7 dni może być już za dużo i żołnierzyki poumierają

Dobra, dziewczyny, luz! Niech każda testuje wtedy kiedy ma ochotę bez nakręcania siebie i innych, tworzy się teraz jakaś 💩burza.
nikt tutaj nikomu nie broni testować , możecie to robić nawet 1 dzień po owulacji jak macie ochotę z tym że zauważyłam to samo co @LadyCaro . Zaczęło się tutaj jakieś niezdrowe nakręcanie i twierdzenie że 5dpo już może coś wyjść ,oraz dopatrywanie się kresek na zaschniętych testach . Błagam was ,trochę rozsądku

Co do bliźniaków moja lekarka również jest zdania że jest to bardzo duże obciążenie dla organizmu i nie jest za tym aby ,, specjalnie,, przyczyniać się do bliźniaków . Jest zarówno niebezpieczne dla kobiety jak i dla tych maluchów ...

Zmieniła Ci przez objawy jakie dopisałaś. Moja wtedy też sobie zmienia j mnie to drażni bo nie wiem jak mam interpretować swój wykres. Najpierw pokazywała mi że owulka była 23 teraz że 22 😅
A to owulka nie jest wtedy co ostatnia niska temperatura ? Po ponoć rośnie temp po owulacji. A co to masz na czerwono zaznaczony za wykres ? Fajna ta apka , jak się nazywa ?

Ja nie miałam potwierdzonej owulacji. Byłam na monitoringu w 13dc ale zaś źle trafiłam bo tylko usłyszałam że prędko owulacji nie będzie. Że są pęcherzyki jak u zdrowej młodej kobiety ale muszą urosnac. Nie mówiła ile ich jest i ile mam mają. Później były święta więc nikt by mnie nie przyjął. Mierze sobie temp ale też się budzę w nocy więc nie wiem czy jest to miarodajne. Mój wykres tak wygląda i wg mnie 24.12 była owulacja , raczej nie wczesniej. Aplikacja też mi tak wyznaczyła po czym dziś zmieniła na 26.12 nie wiem czemu bo wg wykresu była 24.12 Oceńcie same :-)
ja się totalnie nie znam na wykresach i zastanawia mnie fakt dlaczego był taki spadek 20.12 i później 24.12 ?

A to owulka nie jest wtedy co ostatnia niska temperatura ? Po ponoć rośnie temp po owulacji. A co to masz na czerwono zaznaczony za wykres ? Fajna ta apka , jak się nazywa ?
To premom..na czerwono jest stopień wybarwienia testu owulacyjnego. Robi się zdjęcie i apka sama wyznacza pik.

Co do bliźniaków moja lekarka również jest zdania że jest to bardzo duże obciążenie dla organizmu i nie jest za tym aby ,, specjalnie,, przyczyniać się do bliźniaków . Jest zarówno niebezpieczne dla kobiety jak i dla tych maluchów ...

Jeszcze dla matki to pół biedy. Ale to duża szansa na wcześniaki (i to takie skrajne, ale nawet i te nieskrajne mają problemy), na zespoły podkradania (jak 1k1o), śmierć jednego z dzieci, albo obojga. Nooo grubo bardzo

reklama
ja się totalnie nie znam na wykresach i zastanawia mnie fakt dlaczego był taki spadek 20.12 i później 24.12 ?
Inny czas mierzenia? Może wstawała w nocy? Za krótki sen? Wiele czynników może być. A i miejsce mierzenia. Jeśli mierzy się w ustach to zawsze w tym samym miejscu i musi końcówka błony śluzowej dotykać.

Do góry