reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Wiąże się to z dwoma miesiącami przerwy w staraniach bo to w znieczuleniu ogólnym więc cykl przed zabiegiem i po zabiegu musiałabym pauzować a chciałabym mieć dziecko z tego roku jeszcze :-) tzn z 2025r
Czasem warto ogarnąć sprawy zdrowotne przed ciążą i mieć spokojną głowę. Starania mogą trwać nawet kilka lat (czego Ci nie życzę), a my staraczki odkładamy wszystko na bok, bo „w tym cyklu może się uda”.
Wiem, że ciężko poświęcić dwa cykle, ale warto się zastanowić czy ważniejsze jest nasze zdrowie czy to, że chcemy dziecko z 2025r.

Też bardzo chciałam mieć dziecko z 2024r, zrobiłam wszystko co mogłam w tym kierunku. I nie mam. Przykro, ale dziecko z 2026 r też będzie spełnieniem moich marzeń.

Ona jest różowa 😍 ktoś pisał na forum że po czasie mu wyszła krecha i następnego dnia robiła drugi test to krecha była już od razu i beta co ciążę potwierdziła więc trzymam kciuki żeby tak było też u Ciebie 🤞🤞🤞🤞
Nie no nie sugerujmy się kreskami po czasie. Na wyschniętym teście często widać testową kreskę.
@MamaR może powtórz test wieczorem, jeśli miałoby coś być z tej kreski to jakiś duszek powinien być.

Kuźwa w styczniu owulacja według apki wypada idealnie w weekend ale akurat ten jeden weekend jestem w pracy 😬 pozostaje nadzieja że się jakoś przesunie i może się wstrzelimy. Tak naprawdę jeszcze 4 miesiące takiego luzu mamy, a potem znowu będzie trzeba się zabezpieczać żeby na ślubie czuć się względnie ok, bez nudności i trudności związanych z 1 trymestrem.

reklama
Ona jest różowa 😍 ktoś pisał na forum że po czasie mu wyszła krecha i następnego dnia robiła drugi test to krecha była już od razu i beta co ciążę potwierdziła więc trzymam kciuki żeby tak było też u Ciebie 🤞🤞🤞🤞
Najgorsze jest to że ja też widzę różowa bo na żywo jest ładniejsza. Rozum mi mówi że to za wcześnie ale głupia nadzieja jest.

Robiąc test wiedziałam że jest za wcześnie, pięć razy byłam w ciąży więc mam doświadczenie w robieniu testów i przeważnie to najpierw beta mi wychodziła a potem dopiero pozytywne te testy. Więc spokojnie jutro rano zatestuje a we wtorek beta HCG.

Moim marzeniem zawsze były bliźnięta i mam jakieś tam szansę bo: jestem wysoka, mam już trójkę dzieci , jestem po 35rz , BMI niby w normie ale na granicy nadwagi i karmię piersią . No i kwas foliowy zażywam od sierpnia. Więc mój chory umysł mówi, że może mimo że jestem 5dpo to może już coś się produkuje 🤣 Pewnie we wtorek się okaże, że beta ujemna i potem tylko okres przyjdzie ale życie z nadzieja jest przyjemne 😅

Do góry