reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

A czy Wam po czasie też się pojawia kreska testowa czy tylko mój test jest wadliwy? 🫣 W sumie miesiąc temu też miałam jakiegoś ducha więc może muszę zmienić aptekę 🤣
Wczorajszy test nie miał testowej po czasie, nadal był blady. Ale w lutym jak okres mi się spóźniał to zrobiłam na wypadek test i wtedy w danym czasie nie było kreski ale po czasie się pojawiła. Ale to ciąża nie była 🤪

reklama
No to masz złe informacje. Liczy się staż w aktualnej pracy :)
I ja o tym doskonale wiem, bo wr wrześniu pracowałam jeszcze u dwóch pracodawców, a brali tylko pod uwagę nowego pracodawcę. :)
Ale kiepsko... To ja będę miała przekichane... Bo w nowej pracy jestem od 8.11... I to na pół etatu i pierwsza wypłata była marna, bo byłam na l4 bezpłatnym bo za krótko pracowałam i nie należało mi się płatne. Ja pierdziele masakra. No ale nejstety mój poprzednia firma "upadła ", zmiana wlasniciela, zwolnienie pracowników i musiałam szukać obojętnie czego... Bo i tak za rok zdaje egzaminy z nowego kierunki i po macierzyńskim będę pracowała w nowym zawodzie.

Ja też widzę 😀 ale tak kreska pojawiła się dopiero po czasie? W określonym czasie też była ?
Jak zrobiłam test to wróciłam z nim do łóżka i jeszcze ciemno było to świeciłam latarka z telefonu i nie było żadnego cienia. Po godzinie poszłam z nim do łazienki bo tam mam jasno od słońca i była widoczna ta kreska. Teraz też jest cały czas. Ale w mojej historii już tak miałam kilka razy że to była testowa tak widoczna. Nie wiem czemu czasem są cały czas białe a czasem tak się robi. Mimo wszystko mam nadzieję że się udalo w tym cyklu. Wkoncu poświęciłam mój zabieg który był od dwóch lat planowany, a miał być 3 stycznia i bałam się, że jeszcze nie będzie wiadomo czy się udało czy nie, bo okres niby ma być 7 stycznia.

Jak zrobiłam test to wróciłam z nim do łóżka i jeszcze ciemno było to świeciłam latarka z telefonu i nie było żadnego cienia. Po godzinie poszłam z nim do łazienki bo tam mam jasno od słońca i była widoczna ta kreska. Teraz też jest cały czas. Ale w mojej historii już tak miałam kilka razy że to była testowa tak widoczna. Nie wiem czemu czasem są cały czas białe a czasem tak się robi. Mimo wszystko mam nadzieję że się udalo w tym cyklu. Wkoncu poświęciłam mój zabieg który był od dwóch lat planowany, a miał być 3 stycznia i bałam się, że jeszcze nie będzie wiadomo czy się udało czy nie, bo okres niby ma być 7 stycznia.
Oby się udało! Ale jeśli nici z tego w tym miesiącu to może zrób ten zabieg jak najszybciej żeby mieć za soba?

Ale kiepsko... To ja będę miała przekichane... Bo w nowej pracy jestem od 8.11... I to na pół etatu i pierwsza wypłata była marna, bo byłam na l4 bezpłatnym bo za krótko pracowałam i nie należało mi się płatne. Ja pierdziele masakra. No ale nejstety mój poprzednia firma "upadła ", zmiana wlasniciela, zwolnienie pracowników i musiałam szukać obojętnie czego... Bo i tak za rok zdaje egzaminy z nowego kierunki i po macierzyńskim będę pracowała w nowym zawodzie.
Nie chce Cię dołować, ale nawet ten miesiąc Ci się liczyć nie będzie bo byłaś na l4. Musisz mieć przepracowany pełny miesiąc. Czyli od grudnia będzie brany ..

Tak teraz wygląda na zdjęciu bo na żywo nie trzeba powiększać 🫣

Załączniki

• Screenshot_2024-12-29-11-28-11-46_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    Screenshot_2024-12-29-11-28-11-46_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.jpg
    84,9 KB · Wyświetleń: 136
Oby się udało! Ale jeśli nici z tego w tym miesiącu to może zrób ten zabieg jak najszybciej żeby mieć za soba?
Wiąże się to z dwoma miesiącami przerwy w staraniach bo to w znieczuleniu ogólnym więc cykl przed zabiegiem i po zabiegu musiałabym pauzować a chciałabym mieć dziecko z tego roku jeszcze :-) tzn z 2025r

Tak teraz wygląda na zdjęciu bo na żywo nie trzeba powiększać 🫣
Ale to jest po prostu wyschnięty test. Po takim czasie to nawet kurczak w 5 smakach może tam się pojawić. Ja kiedyś zrobiłam test, wyjechałam na tydzień nad morze, a wyjeździe dostałam okres, a jak wróciłam to na teście sprzed tygodnia stała piękna tłusta kreska.
Dziewczyny wiem, że nadzieja i wszystko, ale apeluje o zdrowy rozsądek, bo zaczyna się czytanie testów po kilku h, szukanie cieni 5dpo, strasznie dziwne i szkodliwe rzeczy tu zaczynam obserwować.

reklama
Do góry