reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

A co do choróbska to już się chyba dobrze czuje ale co z tego😭
Trzeba próbować i się nie poddawać, może akurat właśnie styczeń okaże się dla nas szczęśliwy. Jestem na forum od grudnia więc nie znam zbyt dobrze waszych historii. Nie wiem jak dlugo się starasz, my poprostu nie uważamy od sierpnia i nic😟 od stycznia zaczynamy na porządnie działać bo nie mam juz czasu z tego co ginekolog mówi

reklama
A weź, naczekałam się na ten okres po biochemie że już naprawdę traciłam nadzieję, że w przyszłym roku mogłabym urodzić… czas leci, 34 właśnie skończyłam i mam wrażenie że już za późno na pozytywne zakończenie.
Nie mów tak, wcale nie jest za pozno. W tym wieku wiele kobiet rodzi, nawetp
Po 40stce więc masz jeszcze kilka lat 🙂 Wierze, ze jak się bardzo pragnie to się w końcu uda ❤️

Trzeba próbować i się nie poddawać, może akurat właśnie styczeń okaże się dla nas szczęśliwy. Jestem na forum od grudnia więc nie znam zbyt dobrze waszych historii. Nie wiem jak dlugo się starasz, my poprostu nie uważamy od sierpnia i nic😟 od stycznia zaczynamy na porządnie działać bo nie mam juz czasu z tego co ginekolog mówi
Powiem Ci, że ja patrząc na kalendarzyk okresowy to bym myślała, że owulacje miała 16.12 i później bysmy już się nie starali tak konkretnie, ale dobrze, że robiłam testy owulacyjne, bo owulacje miała dopiero 20.12 czyli 20 dc. Także czasami to " nie uważanie " o niczym nie świadczy, bo zwyczajnie mogliście nie trafić w owulacje. Polecam robić te testy owu, to jest rewelacja , wiesz kiedy masz działać.
Także, na spokojnie 🙂

Załączniki

• Screenshot_20241228_130054_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    Screenshot_20241228_130054_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    208,2 KB · Wyświetleń: 28
Nie mów tak, wcale nie jest za pozno. W tym wieku wiele kobiet rodzi, nawetp
Po 40stce więc masz jeszcze kilka lat 🙂 Wierze, ze jak się bardzo pragnie to się w końcu uda ❤️
No u mnie amh nadal wysokie (chociaż na przestrzeni lat spada), więc może faktycznie. Po prostu się boję chorób wszelakich bo mi wbito do głowy że wraz z wiekiem rośnie ryzyko :(

No u mnie amh nadal wysokie (chociaż na przestrzeni lat spada), więc może faktycznie. Po prostu się boję chorób wszelakich bo mi wbito do głowy że wraz z wiekiem rośnie ryzyko :(
Bo teoretycznie tak jest, że te ryzyko z wiekiem czasu jest większe, ale wcale nie musi być. Mam wiele znajomych ( tutaj z forum ), które rodziły po 40 lub tuż przed i wszystko z dzieciaczkami dobrze 🙂 Moja mama nawet rodziła 10 lat temu w wieku 39 lat, bo wyszła drugi raz za mąż i chcieli mieć dziecko. Rok się starali i udało im się 🙂 moja mama mnie i moją siostrę urodziła bardzo młodo, bo mnie w wieku 20 lat a siostrę 21 i później w wieku 39 trzecia córkę 😊

Bo teoretycznie tak jest, że te ryzyko z wiekiem czasu jest większe, ale wcale nie musi być. Mam wiele znajomych ( tutaj z forum ), które rodziły po 40 lub tuż przed i wszystko z dzieciaczkami dobrze 🙂 Moja mama nawet rodziła 10 lat temu w wieku 39 lat, bo wyszła drugi raz za mąż i chcieli mieć dziecko. Rok się starali i udało im się 🙂 moja mama mnie i moją siostrę urodziła bardzo młodo, bo mnie w wieku 20 lat a siostrę 21 i później w wieku 39 trzecia córkę 😊
Dzięki, chyba potrzebowałam się jakoś pokrzepić bo moje dziecko miałoby już kilka miesięcy a dodatkowo ten Biochem sprzed miesiąca… no jakoś mi dziwnie znow

Dzięki, chyba potrzebowałam się jakoś pokrzepić bo moje dziecko miałoby już kilka miesięcy a dodatkowo ten Biochem sprzed miesiąca… no jakoś mi dziwnie znow
Jasne, rozumiem Cię. Każda z nas ma prawo do różnych odczuć i emocji. Każda potrzebuje różnych słów wsparcia czy kopniaka w tyłek. Ale naprawdę wierzę, że na każdą z nas przyjdzie kolej, trzymam za nas mocno kciuki ✊🍀

No ja nie widzę innej opcji jak spotkać się na wrześniówkach 🥰 mam nadzieję, że te "objawy" to na ciąże 😁 mnie w Wigilię rano właśnie mocno ciągnął bok brzucha , takie jakby przeciążenie czułam. No trzeba sobie trochę nadziei porobić 🤪

A właśnie, jak to jest z tym mierzeniem temperatury ? Jak mierzycie, gdzie mierzycie, kiedy i jakim termometrem i co jaka temperatura oznacza? Bo kompletnie się na tym nie znam 🙈😅
Ja mierze od 10dc codziennie rano zaraz po przebudzeniu, w ustach , termometrem z dwoma miejscami po przecinku. Powinny być stale pory nie więcej niż pół godziny różnicy w pomiarach. Zapisuje to w aplikacji Flo i robi mi wykres. Przed owulacja temperatura spada a potem rośnie i utrzymuje się na wyższym poziomie do okresu lub zostaje wyższa i jest ciąża.

reklama
Mój wykres w tym cyklu

Załączniki

• Screenshot_2024-12-28-13-24-05-09_253c695d8ca859c75f5915698f7eab97.jpg
    Screenshot_2024-12-28-13-24-05-09_253c695d8ca859c75f5915698f7eab97.jpg
    126,4 KB · Wyświetleń: 41
Do góry