reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Czyli to musi być specjalny termometr ? Bo ja mam tylko taki z rtęcią i elektroniczny bezdotykowy.
Tym z rtęcią też można i wyjdzie ?
Muszą być dwa miejsca po przecinku wiec raczej kup typowy owulacyjny w aptece. Mierzysz w ustach , w pochwie lub odbycie. Ważne by za każdym razem w tym samym miejscu. Ja mierze w ustach bo tak mi najwygodniej.
Macie do polecenia jakieś witaminy dla osób planujących ciążę? Brałam Prenatal Primo ale ta kapsułka mi źle smakuje 😬 wolałabym coś z samymi aktywnymi folianami
Ja od tego cyklu biorę Ovarin i może się nakręcam ale czułam owulację a teraz bolą mnie piersi i brzuch więc liczę że progesteron ładny wyjdzie we wtorek.

Tak kusicie tymi testami , że jutro też sobie sikne na patyk bo mam w tym cyklu aż 4 do zużycia 😛. We wtorek idę badać progesteron to betę oznaczę. Jestem mistrzem w wyłapywaniu wczesnych ciąż , pierwsza wylapalam jak beta była 2.2 bez żadnego znaku < 🤣 Był to 24 cykl starań i nigdy wcześniej nie było takiego wyniku więc już wiedziałam że się udało 😅

reklama
Teraz biorę femibion- planowanie ciąży. Sama znalazłam gdy przeglądałam stronę doz.pl. Wiem, że dziewczyny biorą też jakieś inne witaminy na wspieranie owulacji. (Zniechęca mnie tylko to, że podobno bierze się do owulacji a później już nie, a co jeśli przegapię ten moment?😅)
Ovarin biorę cały cykl a olej z wiesiołka do owulacji :-)

Dziewczyny, a czy po ciąży i karmieniu urosły wam coś piersi? Ja mam takie małe orzeszki, aż wstyd się przyznać i liczę na to, że nie tylko podczas karmienia będą większe😅
Ja karmiłam dwójkę dzieci i niestety jedyne co zauważyłam że po karmieniu są mniejsze niż były przed pierwszą ciążą. A w ciąży z malutkiego B do minimum D. A w nawale po szpitalu to i pewnie większe

No ja nie widzę innej opcji jak spotkać się na wrześniówkach 🥰 mam nadzieję, że te "objawy" to na ciąże 😁 mnie w Wigilię rano właśnie mocno ciągnął bok brzucha , takie jakby przeciążenie czułam. No trzeba sobie trochę nadziei porobić 🤪

A właśnie, jak to jest z tym mierzeniem temperatury ? Jak mierzycie, gdzie mierzycie, kiedy i jakim termometrem i co jaka temperatura oznacza? Bo kompletnie się na tym nie znam 🙈😅
Ja nie mierzę juz, bo mam problemy ze snem, często się przebudzam w nocy, budzę się rano o różnych godzinach itp. I po prostu nie byłoby to do końca miarodajne. Ale ewidentnie widzę różnice między pierwszą a drugą fazą cyklu. Po owu od razu czuję wyższą temp. A jak już sobie mierze to w ustach, jest dokładniejszy pomiar niż pod pachą, a dopochwowo to średnio higieniczne mi się wydaje. No i nie możnaby od początku cyklu mierzyć.

A co do tego jak to robić to już dziewczyny wyżej słusznie pisały - termometr z dwoma miejscami po przecinku, codziennie o mniej więcej tej samej porze, bezpośrednio po przebudzeniu, musi być min. 4h ciągłości snu.

Ogólnie jest zasada że mierzymy temperaturę tam gdzie są błony śluzowe więc pod pachą czy na czole odpada. Ja też się budzę w nocy ale jakoś w miarę ten wykres wygląda. Niestety nie mogę robić testów owulacyjnych bo przy karmieniu piersią nie wychodzą.

Ja karmiłam dwójkę dzieci i niestety jedyne co zauważyłam że po karmieniu są mniejsze niż były przed pierwszą ciążą. A w ciąży z malutkiego B do minimum D. A w nawale po szpitalu to i pewnie większe
Ja już mniejszych nie mogę mieć bo i tak prawie nic nie mam🙈 No nic, czyli raczej nadziei nie ma

A tak swoją drogą zawsze wam dziewczyny zazdrościłam krągłości, ale niestety genów się nie oszuka i z tego co piszecie 🤰 też tego raczej nie zmieni

reklama
No i zrobiłam ten test 🙈 I się załamałam trochę, bo biel jak nic...
W poniedziałek i tak idę na badania krwi więc zrobię od razu betę, bo owulacje miałam późno, więc może jeszcze za wcześnie, a okres niby za 2 dni dopiero, ale na bank będzie później bo owulka się przesunęła .. Skoro pik miałam 20-21.12 to owulacja mogła być 24.12 więc w sumie to za szybko jeszcze...
Wstwiam zdj, że y nie było 😅

Załączniki

• IMG_20241228_142249.jpg
    IMG_20241228_142249.jpg
    912,1 KB · Wyświetleń: 93
Do góry