reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Dziewczyny czy któras z was słyszała o dobrym immunologu, z którym mogłabym skonsultować moje wyniki online/telefonicznie? Chciałabym żeby ktoś spojrzał na moje wyniki z Katowic, bo jeśli okaże się że w nich nie ma nic złego to nie bawilabym się w kolejki i jeżdżenie do dr P do łodzi 🤔
Ja konsultowałam (telekonsultacja) swoje wyniki z dr Jarosz (Invimed Gdynia) koszt 400 zł , ale musisz dzwonić i pytać, bo nie wiem jak z terminami zazwyczaj miesiąc lub 2 do przodu ma pozajmowane. Byłam zadowolona , pani dr poświęciła mi dużo czasu i tłumaczyła dokładnie oraz zrobiła obszerny wywiad.

reklama
Dziewczyny czy któras z was słyszała o dobrym immunologu, z którym mogłabym skonsultować moje wyniki online/telefonicznie? Chciałabym żeby ktoś spojrzał na moje wyniki z Katowic, bo jeśli okaże się że w nich nie ma nic złego to nie bawilabym się w kolejki i jeżdżenie do dr P do łodzi 🤔
Tez mogę polecić panią doktor J :) można tez ja złapać na teleporade/wizytę w Medi. Jak mówi koleżanka - ciężko z terminami

Pojechałam na te święta i już 11 dzień po zastrzyku, a ja testów nie robię szok 😆

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj nie zatestuje, bo jestem u rodziców i nie mam ani jedynego patyka a najbliższa apteka/Rossmann 20km 🤦‍♀️ jak nie dostanę okresu do 31.12 to wyjadę w podróż i zatestuje w Sylwka

Strasznie mnie cyce bolą a karmienie piersią to masakra. Młody nie chce się sam odstawić a ja nie mam serca mu tego zabrać z dnia na dzień. Liczyłam że sam uzna że już nie potrzebuje, ale jak widać nie ma tak lekko. Oby ten ból był dobrym znakiem.

Strasznie mnie cyce bolą a karmienie piersią to masakra. Młody nie chce się sam odstawić a ja nie mam serca mu tego zabrać z dnia na dzień. Liczyłam że sam uzna że już nie potrzebuje, ale jak widać nie ma tak lekko. Oby ten ból był dobrym znakiem.

A ile On ma?
Ty nie brałaś jakiś leków na zanik mleka?

A ile On ma?
Ty nie brałaś jakiś leków na zanik mleka?
Byłam jakoś w październiku u ginekologa i przepisała mi tabletki na zatrzymanie laktacji i kazała brać jedna na noc , brałam je przez cały miesiąc, mleka rzeczywiście było mniej tzn nie robiły mi się twarde po całym dniu (ja dużo pracuje a młody od września chodzi do żłobka). Tylko pytałam jej co robić jak będą pełne piersi to mówiła że mam przystawiać młodego albo odciągać laktatorem. Tak więc pił sobie na noc mleczko. Myślałam że po tych tabsach mleko się skończy a tu skończyły się tabletki a mleko nadal jest. Poszłam do innej ginekolozki po miesiącu i mnie opieprzyla że te tabletki bierze się dwa razy dziennie i absolutnie nie można wtedy karmić. Ale po rozmowie uznaliśmy wspólnie że ani ja nie chcę kończyć karmienia ani synek więc mam sobie go nadal karmić aż sam się odstawi 🙃 Mówiła że ma dużo pacjentek w ciąży co karmią więc to nie jest tak że się nie da zajść karmiąc. Poprzednia mnie nastraszyła , że nie zajdę póki karmię , a też uciążliwe było jak w pracy mi się mleko wylewało, temu chciałam te tabletki by sie skończyło. Młody niedługo dwa lata skończy 😵

reklama
Dziewczyny, a czy po ciąży i karmieniu urosły wam coś piersi? Ja mam takie małe orzeszki, aż wstyd się przyznać i liczę na to, że nie tylko podczas karmienia będą większe😅

Do góry