reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

dziewczyny, offtop: ma któraś philips lumea i podzieliłaby się opinią?
To zależy jakie masz włosy.
Ja miałam lumea, ale sprzedałam. Używałam głównie do wąsika i pod pachy. W moim przypadku, aby nie mieć włosów, to musiałam 2-3x w tygodniu uzywac. Trochę to boli i niestety później już mi weny zabrakło.
Rok temu zrobiłam sobie depilacje laserową, która kur**sko bolała, ale opłaciło się… pod pachą już nie mam praktycznie włosów, bikini golę raz na miesiąc bez podrażnień. Raz na pół roku wystarczy pójść na przypomnienie i po sprawie. U mnie to zdało egzamin, ale np. u mojej koleżanki wszystkie włosy odrosły po kilku miesiącach, mimo 8 serii zabiegów… więc różnie bywa.

reklama
Wiesz to wszystko zależy. Są ludzie, którzy żyją od 1 do 1 i jest okej.
Są ludzie, którzy lubią mieć dużą poduszkę finansową.
Wózek możesz kupić używany, za 1000zł albo nowy za 20 tys.
Możesz wydawać na sztuczne mleko miesięcznie 500zł (bez kosztu butelek i smoczków), a możesz nie wydawać nic.

I to pewne rzeczy mogą niekoniecznie wynikać z Twoich przekonań bo może będziesz zmuszona karmić sztucznie, albo kupować najdroższe pieluchy bo inne uczulają itd.

Ja nie jestem dobrym przykładem z wielu powodów, ale najważniejszy to taki że zwyczajnie nie ma takich pieniędzy, których nie wydam. Zawsze znajdę coś na co rozwalę kasę - ostatnio czytałam że to nieleczone ADHD :D
To mam nieleczone ADHD w takim razie 🤣
Mam to samo jak Ty. Kasa leci jak szalona , nie wiem czy to już zakupoholizm nie jest w moim przypadku 😱

Ma ktoś właśnie suszarko prostownicę z dysona ? Bo już drugi miesiąc kupuje ale boję się że na moje włosy będzie lipa i 2k pójdzie się jeb… i będę klnąc

To zależy jakie masz włosy.
Ja miałam lumea, ale sprzedałam. Używałam głównie do wąsika i pod pachy. W moim przypadku, aby nie mieć włosów, to musiałam 2-3x w tygodniu uzywac. Trochę to boli i niestety później już mi weny zabrakło.
Rok temu zrobiłam sobie depilacje laserową, która kur**sko bolała, ale opłaciło się… pod pachą już nie mam praktycznie włosów, bikini golę raz na miesiąc bez podrażnień. Raz na pół roku wystarczy pójść na przypomnienie i po sprawie. U mnie to zdało egzamin, ale np. u mojej koleżanki wszystkie włosy odrosły po kilku miesiącach, mimo 8 serii zabiegów… więc różnie bywa.

Mi wszystko odrosło w ciąży 🙈
Także loteria 😪

reklama
Do góry