reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Ja ostatnio strasznie nerwowa jestem. I w pracy, i w życiu prywatnym. Jak nie uda się niedługo zajść w tą ciążę i mieć perspektywę dłuższego okresu bez tej pracy - to albo pokłócę się z szefem i mnie wywalą, albo wyląduje w wariatkowie.

Kochane, czym jest ławeczka? Zaczynamy starać się po skończonej @, czyli testować będę w styczniu😅 czy powinnam wpisać się na ławkę?
hej , na ławeczce są dziewczyny które z jakiegoś powodu nie mogą testować w tym miesiącu a chcą uczestniczyć w rozmowach ;) także jezeli będziesz testować w styczniu , a chcesz z nami być to wpisze cię na ławeczek . Może opowiesz nam coś o sobie ? ☺️

To poproszę ławeczkę ❤️ coś o mnie? Jestem 25 letnią nauczycielką, mieszkamy w Poznaniu. Lipcu 2025 będziemy brali ślub 😁 podjęliśmy decyzję o dziecku, jesteśmy gotowi i im szybciej tym lepiej :). Nie mam przyjaciółek z którymi mogę porozmawiać na ten temat bo wszyscy każą Nam czekać… bo coś tam, bo ślub, bo praca… a ja uważam że naszym życiu nie będzie lepszego momentu niż teraz. Każdy inny moment, czy za rok czy 5 lat będzie tak samo dobry jak teraz. Także czekam na zakończenie @ i ruszamy. Kupiłam dziś witaminy dla kobiet starających się, w styczniu idę do ginekologa. :)

jak długie masz cykle ? Kiedy masz mieć miesiączkę ? Może jednak się wyrobisz na testowanie jeszcze w grudniu ☺️
Cykle od 28 do 35 dni. Miesiączka właśnie się zaczęła więc skończy się w przyszły poniedziałek. Na testowanie w grudniu się nie nastawiam, nie robię sobie nadziei 😁 ale liczę że początek stycznia będzie dla nas dobry.

To poproszę ławeczkę ❤️ coś o mnie? Jestem 25 letnią nauczycielką, mieszkamy w Poznaniu. Lipcu 2025 będziemy brali ślub 😁 podjęliśmy decyzję o dziecku, jesteśmy gotowi i im szybciej tym lepiej :). Nie mam przyjaciółek z którymi mogę porozmawiać na ten temat bo wszyscy każą Nam czekać… bo coś tam, bo ślub, bo praca… a ja uważam że naszym życiu nie będzie lepszego momentu niż teraz. Każdy inny moment, czy za rok czy 5 lat będzie tak samo dobry jak teraz. Także czekam na zakończenie @ i ruszamy. Kupiłam dziś witaminy dla kobiet starających się, w styczniu idę do ginekologa. :)
Miałam bardzo podobną sytuację, znalazłam to forum i dołączyłam, bo gdy masz 21 lat i zaczynasz starać się o dziecko nie ma za bardzo w otoczeniu nikogo z kim można by pogadać znajomi w innym świecie, a rodzice no ja jestem taką osobą, że raczej chwalenie się rodzinie staraniami to już w ciąży. U mnie dochodziło też dużo problemów z hormonami, więc tym bardziej fajnie było pogadać o tym z kimś, doradzić się. Teraz mam 24 lata i staramy się o drugie i w sumie sytuacja wiele się nie zmieniła :)

reklama
Miałam bardzo podobną sytuację, znalazłam to forum i dołączyłam, bo gdy masz 21 lat i zaczynasz starać się o dziecko nie ma za bardzo w otoczeniu nikogo z kim można by pogadać znajomi w innym świecie, a rodzice no ja jestem taką osobą, że raczej chwalenie się rodzinie staraniami to już w ciąży. U mnie dochodziło też dużo problemów z hormonami, więc tym bardziej fajnie było pogadać o tym z kimś, doradzić się. Teraz mam 24 lata i staramy się o drugie i w sumie sytuacja wiele się nie zmieniła :)
Jak cudownie takie coś czytać, czuję że nie jestem sama w tym braku koleżanek i potrzeby rozmowy ❤️ u Nas przyjaciele już mają niemowlaki, ale nam każą poczekać „po ślubie” bo przecież „nie chcesz być na weselu w ciąży”… w właśnie że chce! Nie liczę też że uda nam się za pierwszym razem, zakładam wręcz kilka miesięcy… także powoli do celu :)

Do góry