reklama
niezapominajka876
Zaangażowana w BB
To czekamy na dwie wiarygodne kreski!Hej dziewczyny, byliśmy na weekend w Kołobrzegu, może o tej porze roku ma swój klimat Dziś sikałam 11dni po zastrzyku i 9dpo i biel Vizira, więc ewentualny test będzie wiarygodny
Karolina2495
Fanka BB :)
Też robiłam sama z siebie po poronieniu zatrzymanym i polecam teraz te badania komu się da. To jest naprawdę ważne badanieja tez zrobiłam sama z siebie. Wyszłam z założenia, że jak nie wyjdzie to nie było tematu niestety powychodziły różne rzeczy, ale zła nie była i wprowadziła leki
klaudia16
a powiedz mi jak to jest z tymi kariotypami ? Bo moja lekarka twierdzi że jeżeli mąż ma już dziecko to kariotypy zbadać tylko u mnie ? Czy podsumowując ja mam zrobić kariotypy i kiry a mąż kariotypy i hla c ? A co z tą trombofilia robić czy nie ?Sorki że tak wpadam bez zapisania, ale muszę bo się uduszę stymulacja owulacji nie wpływa na obniżenie amh
Na problemy z implantacją można zrobić histeroskopie, biopsję endometrium cd138, kariotypy u obojga, kir u kobiety i hlca u mężczyzny a potem jak tu wszystko będzie hulać to dopiero w głębsza immunologie…
Motylkowa!
Fakt posiadania zdrowego dziecka nie wyklucza możliwości ze u rodzica może być nieprawidłowy kariotyp. Przy nieprawidłowościach w kariotypie u jednego rodzica, dalej jest możliwość urodzenia zdrowego dziecka lub dziecka który odziedziczył zły kariotyp ale „na oko” nie widać żadnych nieprawidłowości. koniecznie kariotypy trzeba i tak zrobić u obojga. Więc oboje kariotypy, Ty KIRy, partner HLAC. Moim zdaniem trombofilie też jest dobrze zrobić. Ja mimo że nie miałam na koncie strat to i tak wolałam mieć ten element diagnostyczny zrobionya powiedz mi jak to jest z tymi kariotypami ? Bo moja lekarka twierdzi że jeżeli mąż ma już dziecko to kariotypy zbadać tylko u mnie ? Czy podsumowując ja mam zrobić kariotypy i kiry a mąż kariotypy i hla c ? A co z tą trombofilia robić czy nie ?
jaśminowastaraczka
Zaciekawiona BB
Ja bym zrobiła pakiet na trombofilię. Gdybym wczęsniej wiedziała, że to mam nie straciłabym dziecka, od razu bym była na lekach, więc nawet bym się nie zastanawiała .a powiedz mi jak to jest z tymi kariotypami ? Bo moja lekarka twierdzi że jeżeli mąż ma już dziecko to kariotypy zbadać tylko u mnie ? Czy podsumowując ja mam zrobić kariotypy i kiry a mąż kariotypy i hla c ? A co z tą trombofilia robić czy nie ?
Ja dzisiaj 2 dni przed okresem, już lekkie plamienie, test biały, ostatni duphaston wzięty dzisiaj i czekamy na rozkręcenie się małpy. Czekam na kolejny cykl i skończę opakowanie CLO(akurat 5 tabletek zostało), drugie podejście, a nóż ... Może macie jakieś pomysły co włączyć w tym miesiącu, biorę ovarin, acard 75, folian 0,8 , WitD3, Witaminę C, olej z wiesiołka od owu.
Mąż aktualnie nic, może podawać mu zwykły kwas foliowy, co Wasi partnerzy przyjmują? Kupiliśmy PregnaOn, ale zauważyliśmy, że było dość gęste nasienie po tym, więc odstawił.
Aszin
Mój mąż drugi miesiąc pije Fertistim, ale nie mogę się wypowiedzieć o jego skutecznościJa bym zrobiła pakiet na trombofilię. Gdybym wczęsniej wiedziała, że to mam nie straciłabym dziecka, od razu bym była na lekach, więc nawet bym się nie zastanawiała .
Ja dzisiaj 2 dni przed okresem, już lekkie plamienie, test biały, ostatni duphaston wzięty dzisiaj i czekamy na rozkręcenie się małpy. Czekam na kolejny cykl i skończę opakowanie CLO(akurat 5 tabletek zostało), drugie podejście, a nóż ... Może macie jakieś pomysły co włączyć w tym miesiącu, biorę ovarin, acard 75, folian 0,8 , WitD3, Witaminę C, olej z wiesiołka od owu.
Mąż aktualnie nic, może podawać mu zwykły kwas foliowy, co Wasi partnerzy przyjmują? Kupiliśmy PregnaOn, ale zauważyliśmy, że było dość gęste nasienie po tym, więc odstawił.
Ja o trombofilii wiedziałam już przed pierwszą ciążą, wtedy brałam leki od pozytywnego testu, ale ciążę i tak straciłam. Lekarka doszła do wniosku, że w takim razie warto włączyć je wcześniej Mam nadzieję, że jak już ujrzę to będzie klucz do sukcesu
reklama
klaudia16
super , dziękuję w takim razie po nowym roku zrobię rozeznanie i za jakiś czas zrobimy , tylko trzeba trochę kaski odłożyćFakt posiadania zdrowego dziecka nie wyklucza możliwości ze u rodzica może być nieprawidłowy kariotyp. Przy nieprawidłowościach w kariotypie u jednego rodzica, dalej jest możliwość urodzenia zdrowego dziecka lub dziecka który odziedziczył zły kariotyp ale „na oko” nie widać żadnych nieprawidłowości. koniecznie kariotypy trzeba i tak zrobić u obojga. Więc oboje kariotypy, Ty KIRy, partner HLAC. Moim zdaniem trombofilie też jest dobrze zrobić. Ja mimo że nie miałam na koncie strat to i tak wolałam mieć ten element diagnostyczny zrobiony