reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Cześć Dziewczyny,

staram się z mężem 5 cykl o 1 dziecko. Mam 34 , mąż 36 . Podczytuje wątek ale nie wpisywałam się bo wybrałam się pierwszy raz na monitoring cyklu do gin, po za tym obserwacja śluzu i testy OWU.
W 10 dniu cyklu lekarz widział pęcherzyk ponad 15mm, opisał ,że jest dominujący z lewego jajnika. W 13 dc zrobiłam test owu 2 ciemne krechy i śluz miałam typowo płodny od 12dc. Następna wizyta odbyła się w 14 dc u innej lekarki w tej samej klinice i ona już nie widziała tego pęcherzyka, nie widziała również płynu po owulacji i endometrium nie wskazywało żeby do owu doszło. Zapytałam co z tym pęcherzykiem, który był mówiła możliwe, że się zapadł . Byłyście w takiej sytuacji ? Trochę się załamałam bo byłam nastawiona na inny rezultat tej wizyty . Badania hormonalne mam wszystkie w normie . Co może być przyczyną ? Lekarka mi odpowiedziała ,że tak się może zdarzyć żebym się nie zrażała ale wiecie jak jest :( ...

Wczoraj nie było już widać nic , trzeba było się bardzo mocno przyglądać żeby zobaczyć cień cienia . No ale może to zależy od testu . Zobacze jutro jak to będzie wyglądać. Zrobiłam jeszcze fecalle z Rossmana żeby zobaczyć jak to wygląda . No to tu też jest widoczna
Trzymamy mocno kciuki ❤️

A kiedy idziesz na betkę?
narazie się nie wybieram haha dopiero jak zobaczę że ten test faktycznie ciemnieje a nie jest to zatrzyk ani wadliwe wybarwienie to pójdę 😅 może w czwartek jakby dalej coś było na teście (to będzie 13 dni po zastrzyku ) to pójdę i później w sobotę xd

Kciuki by to nie był zastrzyk 😍 ja bym już betke robiła i prożka 😁
nie chce się nakręcać ,bo może to być zatrzyk lub wadliwe wybarwienie kreski także po co mam się denerwować 😅 te 2 dni jeszcze wytrzymam haha a proga i tak nawet jak będę badać to raczej się nim nie martwię bo do tej pory miałam dobry więc czemu teraz miałby być inaczej 😅

wiem wiem , dlatego narazie się nie nakręcam . Poprostu się śmieje że pojawia się i znika bo wczoraj nie było prawie nic widać a ta kreska taka niczego sobie 😅 ostatnio 10-11 dni po zastrzyku to był taki szukany z lupą 😅 wiadomo jakąś tam nadzieja jest ale wiem że to może byc poprostu zatrzyk i kwestia wybarwienia testu ☺️
i tak Cię podziwiam, bo ja już bym była po becie i za 2 dni sprawdzała przyrost 🫣😂

i tak Cię podziwiam, bo ja już bym była po becie i za 2 dni sprawdzała przyrost 🫣😂
staram się nie nakręcać aż tak ,i tak już robienie testów tak szybko mnie nakręca a co dopiero beta . Czekanie na wynik ,potem po 2 dniach znowu czekać czy urosło czy spadło , wolę jednak napawać się jakaś nadzieja z testami , a jak bedzie pewność że to nie zatrzyk zrobić betę ☺️

reklama
Do góry