reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziewczyny ze starań 2022 - bez tabu

Ale w sumie co by Ci dało zaczęcie brania antykoncepcji hormonalnej w tym momencie.
Jedynie mogła by Ci przepisać tabletkę po żeby to miało sens.

No i te badania ... cóż brałam antykoncepcję hormonalną latami. Dwa razy w życiu zdarzyło mi się, że lekarz kazał mi zrobić badania
Ale oferować z dupy pacjentce leki? Dalej mi się to nie mieści w glowie.

reklama
Ale oferować z dupy pacjentce leki? Dalej mi się to nie mieści w glowie.

No jak napisałam dla mnie z dupy pomysł bo co to niby miało dać w tym momencie.
Ale sam brak badań przez anty nie jest dla mnie jakiś nadmiernie dziwny. Bo z drugiej strony jak już te badania masz to zwykle są to próby wątrobowe, a tabletki dobierasz metodą prób i błędów

No jak napisałam dla mnie z dupy pomysł bo co to niby miało dać w tym momencie.
Ale sam brak badań przez anty nie jest dla mnie jakiś nadmiernie dziwny. Bo z drugiej strony jak już te badania masz to zwykle są to próby wątrobowe, a tabletki dobierasz metodą prób i błędów
Co do badan się nie wypowiem - bo nigdy nie musiałam stosować tabletek antykoncepcyjnych - wiec nie mam pojęcia jak to wyglada. Ale nie rozumiem lekarza oferującego pacjentowi bez żadnej inicjatywy ze strony pacjenta jakiekolwiek leki. To jest dla mnie przekroczenie uprawnień.

Ale w sumie co by Ci dało zaczęcie brania antykoncepcji hormonalnej w tym momencie.
Jedynie mogła by Ci przepisać tabletkę po żeby to miało sens.

No i te badania ... cóż brałam antykoncepcję hormonalną latami. Dwa razy w życiu zdarzyło mi się, że lekarz kazał mi zrobić badania

Chodziło o sens na dłuższą metę, nie jako reakcja na "wypadek". Wypisała mi te tabletki na przyszłość.
A wcześniej, gdy byłam sama, też miałam antykoncepcję wypisywaną na chybił-trafił, ale to było na NFZ. Zresztą to nie była tak naprawdę antykoncepcja, bo chodziło o wyregulowanie cyklu. Wypróbowałam plastry (wykrwawiałam się przez okrągły miesiąc), potem tabletki trójfazowe, później jakieś "zwykłe" - nadal żadnych badań.
No i jak na ironię właśnie te od pseudo-teściowej od pękniętej gumki okazały się strzałem w dziesiątkę...

Ja jak daaaawno temu bralam tabletki to też nie mialam przez lekarza zleconych zadnych badan, za własną reke robilam proby watrobowe. Ale to nie jest tak, że przed braniem tabletek lekarze zlecaja badania hormonow czy cos

Co do badan się nie wypowiem - bo nigdy nie musiałam stosować tabletek antykoncepcyjnych - wiec nie mam pojęcia jak to wyglada. Ale nie rozumiem lekarza oferującego pacjentowi bez żadnej inicjatywy ze strony pacjenta jakiekolwiek leki. To jest dla mnie przekroczenie uprawnień.
Zależy od lekarza. Mój na wstępie wysłał mnie na badani krwi, i było ich bardzo dużo, wydałam ponad dwieście złotych i to 5 lat temu

Najczęściej jednak rozdają tabletki promowane przez dobrych handlowców 😤

Soreczki, że tak się wtrącam, ale macie taki fajny wątek, że pozwoliłam sobie dołączyć

reklama
Ja tez brałam anty jaki czas bo nienawidzę gumek a wtedy jeszcze moj nie byl gotowy na dziecko i nie miałam robionych badań. Ale szczerze, z całego serca nienawidzę tez tabletek antykoncepcyjnych 😀 Całe życie coś łykać, dramat.

@Bibi89 orientujesz się jaka jest pogoda w Torremolinos w drugiej połowie września? 😬

Do góry