reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta niemowlaka-co i kiedy !

reklama
Chciałabym sie wam pochwalic ze moja cierpliwosć zostala nagrodzona :-) Nela zjada wieczorem 200 ml mleczka z butelki :-) Jestem bardzo zadowolona, teraz gdzieś w połowie lipca wprowadzę jej mleko butelkowe rano tak aby do roku zakończyć karmienie piersią.

Dziewczyny ile razy na dobę powinny nasze maluszki jeśc mleko? Wizytę u lekarza mamy na poczatku lipca wiec dopiero wtedy moge sie jej dopytać lecz wiem że na was moge liczyć :tak:

magda czyli ma 2 posiłki mleczne na dobę? A reszta to obiadek, deserek/owoc i co jeszcze?

Nela ma 1 butelkę i 3 "cycki", obiad i owoc chyba powinno być dobrze? Sama nie wiem

ola ma tak:
7 mleko
9 kaszka
12-13 zupka
16 deserek
18 mleko
19.30-20 kaszka
w nocy czasem raz dostaje cycka
a mleko dostaje moje, tylko że odciągnięte, no i oczywiście łyżeczką. fajnie, że udało ci się niunię przekonać do butli, nam to raczej nie grozi:baffled::baffled::baffled:

Mnie namawiają żebym zaczeła wprowadzać mleko krowie. Mąż chciałby żeby tylko takie juz piła - oszalał niemam takiego zamiaru:no::no::no:. Jadła już zupki zaprawiane takim mlekiem. Dam jej kiedyś takiego mleka z kaszką i zobacze jak zareaguje.Jadł już malinki świeze.

Cleo u nas jest tak samo jak u Magdy i u Ciebie:tak:, 4 posiłki mleczne + zupka + deserek
Maja też tak jak Pati jadła świeże maliny:-), oczywiście jak to zwylke z nowościami pluła na kilometr:angry:, ale dodałam jej później do kaszki manny:tak: a dzisiaj do owocków Frutapurta i była zadowolona!:happy2:

Kurczę,a Wojtek wpierdziela wszystko w każdej ilości:-D:szok::-)
Mleczne je 3-4 razy dziennie do tego owoce,i obiadek;-)

a mój syncio tak jak do 9 miesiąca wsuwał wszystko co mu dałam, tak teraz zaczyna odmawiać jedzenia:no:zwłaszcza wieczornej kaszki:no:.Za to kocha obiadki gotowane przez mamusie:-D
dzienny rozkład posiłków to 4 mleczne plus obiadek, w międzyczasie owoce, jakieś chrupki, herbatniki, soczki, herbatki.

reklama
Do góry